BSL | Yenilmez Armada kaldığı yerden devam..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 16. haftasında evinde Trabzonspor Medical Park'ı ağırlayan Galatasaray Odeabank, kötü başladığı maçta ikinci çeyrekte toparlanarak karşılaşmadan 85-66 gibi farklı bir şekilde galip ayrılmayı başardı. Bu maçta yeni transferimiz Curtis Jerrells 25 dakika süre alırken 10 sayı-5 asist ile önemli bir katkı verdi. İki takımın ligin ilk yarısında ki karşılaşmasını da ekibimiz 58-80'lik skor ile farklı kazanmıştı.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Göksenin Köksal, Vladimir Micov ve Joey Dorsey beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank maçta ilk sayılarını Dorsey'in hücum ribaundu sonrası bulduğu sayı ile kaydetti. Bu sayıdan sonra uzun bir süre sayı üretemeyen temsilcimiz, hücumda basit top kayıpları yaparak rakibine kolay sayı şansları verdi. Periyotun son iki dakikası Jerrells ve Lasme'nin oyuna girmesiyle silkinen Galatasaray Odeabank, ilk periyotun son iki dakikasında bulduğu sayılar ile farkı eritti ve ilk periyot 17-21 Trabzonspor Medical Park'ın üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyota Sinan Güler ile etkili bir giriş yapan Yenilmez Armada savunma sertliğini de arttırarak Karadeniz temsilcisini hücum temposundan çıkarttı. Karşılıklı basketlerle geçen periyotun son üç dakikasında temposunu arttıran Yenilmez Armada ilk yarıyı 42-37 önde kapattı. Üçüncü periyota Göksenin Köksal'ın sert savunmasıyla başlayan sarı kırmızılılar, çaldıkları toplar ve alınan temiz savunma ribaundları sonrası buldukları hızlı hücumları yüksek yüzdeyle bitirince farkı çift hanelere kadar çıkarttı. İlk yarının suskun isimlerinden Blake Schilb'in de devreye girmesiyle farkı yirmili sayılara çıkartan ekibimiz üçüncü periyotu da 66-48 önde kapattı. Son periyotta oyunun kontrolünü bir an olsun elinden bırakmayan Galatasaray Odeabank, rakibine hiç geri dönüş ümidi vermeden karşılaşmayı 85-66 gibi farklı bir skorla kazanmayı bildi. Son periyotta as oyuncularını dinlendiren ve bench oyuncularına süre şansı veren Ergin Ataman, bu süreçte yeni transfer Curtis Jerrells'ı da test etme şansını yakaladı. 

Karşılaşmadan bir gün önce babaannesinin vefat haberini alan yıldız oyuncumuz Vladimir Micov 17 sayı ile yıldızlaşırken, kaptan Sinan Güler 19 sayı-6 ribaund-4 asist ile çok yönlü performansına devam etti. Faul problemine girip sadece 16 dakika sahada kalabilen Stephane Lasme 9 sayı-7 ribaund ile oynarken Joey Dorsey 7 sayı-10 ribaund, Blake Schilb 9 sayı, savunması ile maça damga vuran Göksenin Köksal ise 8 sayı-2 ribaund ile oynadı. Yeni transferimiz Curtis Jerrells ise 25 dakika süre alırken 10 sayı-5 asist ile önemli bir katkı verdi. Ayrıca genç Ege Arar 4 sayı-5 ribaund ile oynarken Doğukan Şanlı 2 sayı ile kaydetti.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Maça kabus gibi başlayan Galatasaray Odeabank maçın ilk 5 dakikasında 5 top kaybı yaptı. Ancak bu noktadan sonra savunmada Stephane Lasme ve Sinan Güler ile önemli bir karakter koyan temsilcimiz, hücumda da Micov'un devreye girmesiyle krizi çabuk aştı. Üçüncü çeyrekte de Göksenin Köksal ile savunmanın sertliğini bir kademe daha yukarı çeken Yenilmez Armada adeta Trabzonspor Medical Park oyuncularına potayı göstermedi. Bu sekansta hızlı hücumlarla rahat sayılar bulan Galatasaray Odeabank, dış şutlarda bulduğu isabetlerle de rakibinin direncini kırdı ve maçı koparttı. 

Bireysel performanslara geçerken bir noktaya değinmek istiyorum. Maçtan bir gün önce babaannesinin vefat haberini öğrenen ve buna rağmen maça çıkan, sahada her şeyiyle mücadele eden Vladimir Micov'a ne kadar şey söylesek azdır. Daha önce de Blake Schilb kardeşinin vefat haberi sonrası aynı gün maça çıkmıştı. Micov ve Schilb gibi karakterli oyunculara sahip olduğumuz için çok şanslıyız. 

Maça dönersek eğer rakibe karşı dersimize kesinlikle iyi çalıştığımızı söyleyebilirim. Sadece zaman zaman Stipanovic ile oynanan ikili oyunları savunmakta zorlansak bile ikinci yarıda bu sorunu da minimize ettik. Rakibin en önemli skoreri Dwight Hardy'i Sinan ve Göksenin ile harika savunan ekibimiz adeta ona topu potaya atma imkanı bile tanımadı. Atılan zor şutlar sonrası ribaundları net şekilde toplayan Yenilmez Armada, bulduğu hızlı hücum fırsatlarını da affetmeyince farkı çok rahat bir şekilde açarak maçı koparttı.

Bugün yeni transferlerden Curtis Jerrells'ı da bir kez daha izleme fırsatı bulduk. Takıma adaptasyon sürecini hızlı atlatmış gibi gözüken Jerrells yaptığı 5 asist ile takımımızın en çok asist yapan oyuncusu oldu. Fizik olarak iyi gözüken ve kendisine biçilen rolü çabuk benimseyen yeni transferimiz ileride takımımıza çok daha fazla fayda sağlayacaktır.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0