ZTK | Geleceği planlamak..

Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Galatasaray, namağlup lider olarak tamamladığı grup etabının ardından ikinci turda Gaziantepspor ile karşılaştı. Kupanın formatı gereğince tek maç üzerinden oynanılan karşılaşmada Ali Sami Yen Arena'da oynanılan mücadelede rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Mustafa Denizli'nin öğrencileri sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Galatasaray'a galibiyeti ve aynı zamanda çeyrek final biletini getiren goller Olcan Adın, Sinan Gümüş ve Burak Yılmaz'dan geldi.

Gaziantepspor karşısında ideal onbire fazlasıyla yakın bir tercih yapan Mustafa Denizli, karşılaşmaya Muslera - Linnes, Chedjou, Hakan, Olcan - Donk, Selçuk, Sneijder - Umut, Sinan ve Burak onbiriyle başladı. Bu kadronun önümüzdeki haftalarda Umut - Podolski değişikliği ile birlikte ideal onbir rotasyonuna kavuşacağını belirtmekte fayda var. Mevcut form durumları, takımın ihtiyacı olan isimler derken herhalde en doğru kadroyu bulmuş olacağız. Umut'un süregelen formsuzluğunu göz önüne aldığımızda Podolski'nin sakatlık sonrasında kadroya girmesi hiç uzak bir ihtimal değil. Kupada yükselen grafiğini, lige de yansıtan Sinan geçen sezon Yasin'in gösterdiği etkinin bir benzerini yaşatıyor. Süratli, hareketli, çizgiye inen ve ceza sahasına kat ederek golü arayan, şansını denemekten çekinmeyen bir görüntü var. Geçen sezon U21 Ligi'ne bir beden büyük gelmişti, her geçen maç A takım seviyesine ne kadar yakın olduğunu gösteriyor. Yıllardır patlama yapmasını beklediğimiz Emre Çolak'a da selam olsun, geride kalan 5 yıl içerisinde gerek fizik gerekse mental olarak bir gram gelişme yok. Sinan adeta formanın verilmediğini, alındığını gösteriyor. Yürüyedur çocuk!

Galatasaray'da yeni bir oyun düzeni var. Linnes ve Olcan'ın hücumcu olmaları, Donk'un stopere kayabilmesiyle birlikte oyun içerisinde zaman zaman 3-6-1 gibi geçişler yapabiliyoruz. Donk iki stoperin arasına giriyor, Linnes ve Olcan çizgide bindiriyor. Selçuk - Sneijder merkezi, Umut ve Sinan biraz daha ileriye ve Burak tek forvet. Gaziantep mi güçsüz, Galatasaray mı iştahlıydı bilinmez ancak Olcan'ın sürekli olarak ceza sahasına doğru bindirmeleri; Linnes - Sinan ikilisinin mükemmele yakın uyumu ilk yarıda bu görüntünün doğmasına neden oldu. İşin doğrusu pek fena olmadı. Linnes'in hücum performansını biraz daha görebilme şansımız oldu, Olcan zaten kanat orjinli bir oyuncu. Galatasaray neredeyse son 4 sezondur sol kanat diye aldığı oyuncuları (bkz. Riera - Olcan) bek oynatarak yeni bir jargon üretiyor. Alınan bek oyuncular cabası.. Bu oyuncuların savunma yönü gelişince, hücum yönleri zaten doğal performanslarında olduğundan ön alanda daha etkin kullanılabiliyor. 

Lige kısmen havlu atan Galatasaray için kupa bir tık daha öne çıkıyor. Her ne kadar ilk 2 ile arasında 10 puan fark olsa da, bu fark 3 maçlık galibiyet serisine bakar. Ancak bazı realiteleri gözardı etmemek gerekiyor. UEFA'dan gelebilecek olası men cezası düşünüldüğünde kupa şampiyonluğu olası cezayı amorti etme ve geleceği planlama konusunda Galatasaray için önemli bir hedef olarak görünüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0