BSL | Deplasmanda mükemmel galibiyet..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında deplasmanda Anadolu Efes'e konuk olan Galatasaray Odeabank, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı 85-78'lik skorla kazanmayı başardı. Sırp yıldızımız Vladimir Micov sahadan çıkmadan oynadığı karşılaşmada şut kaçırmadan 23 sayı - 6 ribaund ile maçın yıldızı oldu. Bu galibiyet ile 17. maçımızda 12. galibiyetimizi alırken ligde 3. sıradaki yerimizi koruduk.

Karşılaşmaya son zamanlarda alışıla geldiği gibi Sinan Güler-Göksenin Köksal-Blake Schilb-Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan ekibimiz, maçın ilk dakikalarına çembere atak ederek başladı ve yakaladığı 8-0'lık seri ile Anadolu Efes'e molayı aldırttı. Moladan da iyi dönen Yenilmez Armada, savunmada açık vermezken hücumda da çok rahat sayılar bularak ilk çeyreği 11-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Jayson Granger ve Furkan Korkmaz ile skora tutunmaya çalışan Anadolu Efes'e ardı ardına bulduğu üçlüklerle karşılık veren Galatasaray Odeabank, devrenin son 2-3 dakikasında biraz yorgunluğunda etkisiyle savunmada düşüş yaşadı ve Anadolu Efes'in atağına karşılık veremedi. Hücumda sıkışan ve dış atışlara kalan Yenilmez Armada, baştan sona önde götürdüğü ilk devreyi sadece 2 sayı farkla, 36-38 üstünlük ile kapattı. İkinci yarıya maça başladığı beşle başlayan Yenilmez Armada, maçın başında olduğu gibi harika savunma yaparken, hücumda da kontrolü asla elinden bırakmadı. Dışarıdan Schilb ve Micov ile bulduğu üç sayılık isabetlerin yanında pota altını da Stephane Lasme ile mükemmel savunan sarı kırmızılılar, Anadolu Efes'e hiç şans vermezken bir ara farkı 16 sayıya kadar çıkartsa da 3. periyotu 53-62 önde tamamladı. Dördüncü periyota üst üste top kayıplarıyla başlayan ekibimiz kısa süreli bir kriz yaşasa da bu durumu çabuk atlattı ve Blake Schilb'in üçlüğü ile son periyottaki ilk sayılarını 3. dakika sonunda buldu. Bu dakikadan sonra karşılıklı üçlük isabetleri ile geçen periyotta Yenilmez Armada farkın kapanmasına izin vermezken maçın son 1 dakikasına 73-83 önde girdi. Bu dakikadan sonra ikili averaj hesabı yapan takımımız bunu elde edemese de maçı 78-85 kazanmayı başardı.

Karşılaşmada hiç çıkmadan oynayan Vladimir Micov şut kaçırmadan 23 sayı-6 ribaund ile maçın yıldızı oldu. Stephane Lasme savunmada verdiği muhteşem katkının yanında 21 sayı-5 ribaund ile oynarken, Sinan Güler 7 sayı-2 ribaund-6 asist ile çok yönlü bir katkı verdi. Üçüncü çeyrekte yaptığı savunma ile galibiyete büyük katkı sağlayan Göksenin Köksal 12 sayı-7 ribaund ve 4 asist ile bu sezonun kendi adına en iyi performanslarından birini sergilerken Blake Schilb 14 sayı-4 ribaund-6 asist ile alıştığımız oyununu oynadı. Yeni transferimiz Curtis Jerrels 6 sayılık katkı verdi. Sezon başından beri istikrarlı katkı almakta zorlandığımız Joey Dorsey ise sadece 2 sayı atarken ribaund katkısı yapamadı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Bilindiği gibi sezonun başından beri deplasmanlarda sorun yaşıyorduk. Deplasman maçlarına gerekli önemi göstermezken, adeta takım olarak maç seçen ekibimiz bu maça ise özel olarak hazırlanmış. İlk periyottan itibaren savunmada çok istekli mücadele ettik. Savunmada oynanan ikili oyunlarda Vladimir Micov yardım savunmasını tek kelime ile muazzam yaparken ön alanda ise Göksenin ile baskıyı çok iyi kurduk. Derrick Brown'ın alçak post oyunlarına yardım getirerek onu dış atış kullanmaya zorlarken, Micov üzerinden oynanan ikili oyunlarda ise adam değişerek savunmada Anadolu Efes karşısında eksilmemeye çalıştık. Göksenin'in maç boyu guardlara yaptığı baskı Anadolu Efes'i düzen dışına iterken, Jon Diebler ve Cedi Osman'dan bekledikleri dış atış katkısını alamayan Anadolu Efes hücum etmekte oldukça zorlandı.

Bireysel performanslara ayrı bir paragraf ayırmayı düşünüyordum ancak Stephane Lasme ve Vladimir Micov bugün o kadar büyük oynadılar ki onların oyunlarını anlatmaya sayfalar yetmez. Savunmayı tek başına taşıyan Lasme, o kadar çok atış bozdu ki bir pozisyonda Dunston arkası boş olduğu halde Lasme korkusuna topu dışarıya çıkarttı. Herhalde Boniface N'dong ile birlikte Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdı Gabon'lu yıldızımız. 

Vladimir Micov, Micov, Micov.. Son oynadığı karşılaşmada berbat bir şut yüzdesi ile oynayıp belki de bu forma ile en kötü maçını çıkartan Micov, bu akşam adeta tarih yazdı. 40 dakika sahada kalan ve şut kaçırmadan 23 sayı atan Micov, bunun yanında savunmada o kadar doğru yerlerde durdu ki Brown ve Dunston'ın maça girmesini engelledi. Takımının en ihtiyaç duyduğu anda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Sırp yıldız bu akşam tarihe geçecek bir performans sergiledi.

Son bir paragrafta koç Ergin Ataman'a açmak istiyorum. 23 yıl aradan sonra bizi şampiyon yaparak Galatasaray tarihine adını kazıyan Ataman, istediği zaman Avrupa'nın sayılı koçlarından biri olacak potansiyele sahip. Ancak o da belki de en çok eleştirdiği isim Joey Dorsey gibi konsantrasyon sorunları yaşıyor. Bugün sahaya sadece kazanmak amacıyla çıkan Ergin Ataman şu konsantrasyonu her maç sahaya yansıtsa karşımızda durabilecek takım sayısı çok çok az.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0