BSL | Lasme’si olan kazanıyor..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 18. hafta maçında deplasmanda Royal Halı Gaziantep’e konuk olan Galatasaray Odeabank, baştan sona çekişmeli geçen karşılaşmayı, son toptan rakibinin yararlanamamasıyla 67-70 kazanarak 18. maçında 13. galibiyetini almayı başardı. 38 dakika sahada kalan Stephane Lasme 16 sayı-10 ribaund-3 blok-2 asist ile son zamanlaradaki iyi performansına bir halka daha eklerken, ilk yarının durgun isimlerinden Blake Schilb 20 sayı takımımızın en skoreri oldu. Bu maçta Joey Dorsey kadroda yer almazken, onun yerine yeni transferlerden Chuck Davis forma giydi. Ayrıca sakatlığı düzelen Errick McCollum’da bu karşılaşmada yer aldı.  

Karşılaşmaya Curtis Jerrells, Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan ekibimiz, ilk dakikalarda Lasme ile etkili oldu. Karşılıklı basketlerle hızlı bir tempoda geçilen ilk periyotta Sinan ve Lasme ile etkili olan Galatasaray Odeabank ilk 10 dakikayı 15-18 önde tamamladı. İkinci periyota Rautins ile hızlı bir giriş yapan Gaziantep ekibi yakaladığı seri ile öne fırladı. Hücumda organize olamayan Yenilmez Armada bu bölümde skor üretmekte zorlanırken dış atışlarda da düşük bir yüzde ile oynadı ve önde girdiği ikinci periyotu 33-26 geride tamamladı. Galatasaray Odeabank ikinci 10 dakikada sadece 8 sayı üretebildi. Üçüncü periyota da düşük bir konsantrasyon ile başlayan sarı kırmızılılar periyotun başlarında farkın çift haneli sayılara çıkmasına engel olamadı. Bu noktadan sonra biraz toparlanan ve savunma sertliğini arttıran Yenilmez Armada, serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skora tutundu ve 3. periyot 51-50 Antep ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Oldukça çekişmeli geçen son çeyrekte Blake Schilb ile etkili olan ekibimiz, Lasme’nin de devreye girmesiyle maçın bitimine 5 dakika kala öne geçti. Gaziantep ekibi son topa kadar mücadeleyi bırakmazken heyecan dozunun tavan yaptığı son topta Gaziantep Jawad Williams ile üçlük şansını değerlendiremezken, Ergin Ataman’ın öğrencileri maçı 67-70’lik skorla kazanmayı bildi.

Karşılaşmada 38 dakika sahada kalan Stephane Lasme 16 sayı-10 ribaund-3 blok-2 asist ile son zamanlaradaki iyi performansına bir halka daha eklerken, ilk yarının durgun isimlerinden Blake Schilb 20 sayı takımımızın en skoreri oldu. Sinan Güler 14 sayı-6 ribaund-3 asistlik performansı ile çok yönlü oyununa devam ederken, Vladimir Micov 7 sayı-2 ribaund ile kendi standartlarının oldukça altında kaldı. Uzun süreli sakatlığından geri dönen Errick McCollum 25 dakika süre aldığı maçta 7 sayı-1 ribaund-2 asist ile oynadı ancak henüz hazır bir görüntü çizmedi. Curtis Jerrells ve Göksenin Köksal 3 sayı ile oynarken, Joey Dorsey yerine lig lisansı çıkartılan Chuck Davis 20 dakika sahada kalıp 0/3 saha içi isabeti ile sayı üretemeyip 2 asist ile oynadı. Dusan Cantekin ise 2 dakika sahada kalıp istatistik kaydedemedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0