CEV Cup | Yarı finaldeyiz!

Sezon başında teknik direktörlük koldtuğunu devralan Ataman Güneyligil yönetiminde oldukça başarılı bir performans sergileyen Galatasaray Daikin, CEV Cup Challenge Etabı'nın ilk maçında kendi evinde Impel Wroclaw'ı 3-1 mağlup etmişti. Deplasmanda 2 set kazandığı halde turu geçecek olan takımımız dün Wroclaw'ı yine aynı skorla 1-3 mağlup edince yarı finale yükselmiş oldu. Takımımız 10 ace sayısı bulurken 8 blok sayısı üretti. Nadia Centoni 20 sayısı ile maçın en skoreri olarak takımımızı galibiyete taşıdı.

Mücadele karşılıklı sayılarla başladı ve Galatasaray Daikin ilk teknik molaya 7-8 önde girdi. Seriler yakalayan Impel, ikinci teknik molada skoru 16-12'ye getirmeyi başardı. Toparlanamayan takımımız ilk seti 15-25 kaybederek maça kötü bir başlangıç yaptı.

İkinci sette toparlanan takımımız ilk tekik molaya 4-8 önde girdi. Hücumda oldukça etkili olan Galatasaray Daikin ikinci teknik molaya da 11-16 önde girmeyi başardı. Setin son bölümünde rakibimiz geri dönmeye çalışsa da hem farkın bariz bir şekilde açılması hem de takımımızın oyunu denge altına alması bunu engelledi ve seti 21-25 kazanarak durumu eşitledik.

Impel Wroclaw 3 sayılık seri ile başladığı 3. sette ilk teknik molaya da 8-5 önde girdi. Kötü defans oyunumuz farkın açılmasını sağladı. 12-6 iken Ataman Hoca'nın aldığı mola geri dönüşümüzün ilk sinyali oldu. İkinci teknik molaya girilirken farkı 2 sayıya kadar indiren takımımız setin son sayılarına 20-17 girmeye engel olamadı. Fakat bu noktadan sonra servis ve bloktaki etkinliğimiz durumu önce beraberliğe taşıdı, sonra olması gereken yerde öne geçtik ve 22-25'lik set galibiyeti ile yarı final vizesini almış olduk.

Bu sonuçla rahatlayan Galatasaray Daikin son sete genç oyuncuları ile çıktı. Son seti 17-25, maçı da 1-3 kazanarak deplasmanda da tıpkı evimizde olduğu gibi galip gelmeyi başardık.

Galatasaray Daikin'in yarı finaldeki rakibi bu akşam oynanacak Schweriner-Volei Alba Blaj maçının galibi olacak. Takımımıza bu turu geçtiği için tebrikler, yarı final ve kupa yolunda ise başarılar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0