Eurocup | Tur İpekçi'ye kaldı..

Eurocup Sekizli Finaller turunda Pınar Karşıyaka ile eşleşen temsilcimiz Galatasaray Odeabank, deplasmanda oynadığı ve büyük çekişmeye sahne olan ilk maçta rakibine 67-64 mağlup oldu. Yenilmez Armada baştan sona kadar büyük mücadelenin yaşandığı karşılamada yenilse bile istediği skoru alarak evine göreceli olarak avantajlı döndü. 1 Mart Salı günü Abdi İpekçi'de oynanacak olan maçı 4 sayı üstünde galip bitirdiğimiz takdirde turu atlayan taraf olacağız. 

Karşılaşmaya Sinan Güler-Blake Schilb-Göksenin Köksal-Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank ilk dakikalara tutuk girdi. Savunmaların ön planda olduğu ilk çeyrekte dış şut isabeti bulmakta zorlanan ekibimiz, pota altında Colton Iverson ve Kenny Gabriel'in hücum ribaundlarına engel olamayınca ilk çeyreği 20-15 geride tamamladı. İkinci çeyrekte hücum etmekte daha da zorlanan ve rakibinin hızlı hücumlarla ritm bulmasını engelleyemeyen temsilcimiz ilk defa çift haneli farkla geriye düştü(28-17). Bu bölümden sonra Errick McCollum'un insiyatif almasıyla hücumda sayılar bulan temsilcimiz, ilk yarının son hücumunda rakibinin hatasını iyi değerlendirerek serbest atış çizgisine gitti ve Errick McCollum 2/3 serbest atış atarak ilk yarının skorunu 38-27 olarak tayin etti. İlk yarıda dış şut isabeti bulmakta zorlanan Galatasaray Odeabank 1/14 üçlük attı. İkinci yarıya Schilb ve Lasme'nin etkili oyunuyla başlayan ve farkı 5-6 sayı civarına kadar indiren Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka'nın hızlı hücumlarla birlikte yakaladığı seriye cevap veremeyince yeniden çift hanelerle geriye düştü. Periyot sonunda Curtis Jerrells ile etkili olan sarı kırmızılılar üçüncü çeyreği 51-45 geride tamamladı. Sert savunmalarla başlayan son çeyrekte Schilb ile sayılar bulan Galatasaray Odebank, Lasme'nin iki sayılık basketi ile karşılaşmada ilk defa öne geçti(58-57). Bu noktadan sonra McCollum ve Micov ile skora tutunan temsilcimiz büyük çekişmeye sahne olan son dakikaya 1 sayı farkla geride girdi. Bracey Wright'ın 3 saniye kala attığı basketle fark 3 sayıya çıkarken, koçumuz Ergin Ataman'ın aldığı iki molaya rağmen son hücumdan sayı çıkartamayan temsilcimiz, karşılaşmayı 67-64 mağlup tamamladı.

Galatasaray Odeabank'ta Errick McCollum 21 sayı-13 ribaund-3 asist-3 blok ile aldığımız sonuçta çok büyük pay sahibi olurken, 3. çeyrekte faul problemine giren Stephane Lasme 11 sayı-7 ribaund-3 blok ile mücadele etti. Blake Schilb 12 sayı-4 ribaund, Vladimir Micov 8 sayı-6 ribaund-4 asist ile oynarken Sinan Güler ise 3 sayı-2 ribaund-4 asist ile etkisiz bir performans sergiledi.

Serinin ikinci maçı 1 Mart Salı günü saat 20:00'de Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanacak ve 4 sayı ve daha fazla bir farkla kazanmamız halinde tur atlayan taraf olacağız. Tüm şanlı Galatasaray taraftarını 1 Mart tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonuna takımımızı desteklemeye davet ediyoruz. Biz orada olacağız, sizde bu güzel basketbol akşamını kaçırmayın ve şimdiden yerinizi ayırtın..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0