Panorama | Çeyrek finalde havlu attık..

FIAT Türkiye Kupası ikinci gününde Banvit ile karşılaşan Galatasaray Odeabank, çekişmeli geçen maçı son topta AJ Slaughter'ı durduramayınca 73-74 kaybederek çeyrek finalde kupaya havlu attı. Günün bir diğer karşılaşmasında ise Darüşşafaka Doğuş 2. yarıda yaptığı mükemmel savunma ile Trabzonspor Medical Park83-52 yendi ve adını yarı finale yazdıran bir diğer takım oldu. Yarı finalde Banvit-Darüşşafaka Doğuş eşleşmesinin galibi finale çıkmak için mücadele edecek.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ-TRABZONSPOR MEDICAL PARK
Günün ilk karşılaşmasında başa baş geçen ilk yarının ardından Darüşşafaka Doğuş 2. yarıda yaptığı savunma ile Trabzonspor Medical Park'ı 27 sayıda tuttu ve çok rahat bir oyunla rakibini 83-52 mağlup ederek günün ilk yarı final biletini aldı. Darüşşafaka Doğuş'ta Scottie Wilbekin 11 sayı-5 asist ile oynarken, Furkan Aldemir 10 sayı-10 ribaund ile double double yaptı. Trabzonspor Medical Park'ta ise Dwight Hardy'nin 14 sayılık katkısı mağlubiyete engel olamadı.

GALATASARAY ODEABANK-BANVİT
Günün ikinci maçında ekibimiz Galatasaray Odeabank, Banvit ile karşılaştı. Baştan sona kadar heyecan ve çekişmenin üst seviyede olduğu karşılaşmada son topta AJ Slaughter'ı durduramayan Yenilmez Armada, 73-74 yenilerek kupada erken havlu attı. 

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank, ilk dakikalara tutuk başladı. Stephane Lasme'nin erken faul problemine girmesiyle pota altında üstünlüğü rakibine veren sarı kırmızılılar ilk çeyreği 13-20 geride tamamladı. İkinci çeyrekte oyuna denge getiren ve Vladimir Micov ile skor üreten ekibimiz, periyotun sonunda Banvit'in sertliğine karşı koyamayınca soyunma odasına 35-38 geride girdi. İlk yarının sonlarında Chuck Davis'e yapılan net faulün çalınmamasına şiddetli itiraz eden koçumuz Ergin Ataman teknik faul ile cezalandırıldı. Üçüncü çeyreğe Sinan Güler'in üçlükleriyle fırtına gibi giren Yenilmez Armada, ilk yarının suskun ismi Stephane Lasme'nin de devreye girmesiyle 16-0'lık seri yakaladı ve bir anda 8 sayı öne fırladı. Periyotun sonuna kadar bu farkı koruyan sarı kırmızılılar periyotu da 60-53 önde tamamladı. Son çeyrekte iki tarafta savunma dozajını arttırırken, Galatasaray Odeabank maçın son 2 dakikasına 8 sayılık üstünlükle girdi. Bu dakikadan sonra sayı bulmakta zorlanan Yenilmez Armada, Micov ile kolay atışları değerlendiremezken son dakika içinde taktik faullerde de hata yapınca Banvit'e son atış için fırsat bıraktı. Son 3 saniyede topu kenardan oyuna sokan rakibimiz, AJ Slaughter'ın üçlüğüyle karşılaşmayı 73-74 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Takımımızda erken faul problemine giren Stephane Lasme 14 sayı-3 ribaund-4 blok ile başarılı bir maç çıkarırken Blake Schilb 14 sayı-4 ribaund-3 asist, Vladimir Micov 11 sayı-6 ribaund-3 asist ile oynadı. Rakibimizde ise maç topunu sokan AJ Slaughter 14 sayı ile oynarken, Fransız yıldız Adrien Moerman 18 sayı-9 ribaund ile başarılı bir maç çıkardı. Banvit'te hiç oyundan çıkmayan Courtney Fortson ise 25 sayı-6 ribaund-8 asist ile takımına çok yönlü bir katkı sağladı.

FIAT Türkiye Kupası'nda yarı final eşleşmeleri ve programı ise şu şekilde oluştu.

17:00 Fenerbahçe-Pınar Karşıyaka
20:00 Darüşşafaka Doğuş-Banvit

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0