TBVL | Nefesimiz yetmedi..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi 17. hafta maçında bayan voleybol takımımız Galatasaray Daikin, ligin güçlü ekiplerinden Vakıfbank'ı sahasında ağırladı. Taraftarın müthiş desteği altında oynanan maçta Galatasaray Daikin 4. setteki kopmanın ardından toparlanamadı ve maçı 2-3 kaybetti

Bu hafta kendinden 4 puan yukarıdaki rakibini yeni evi Taçspor Daikin Park'ta ilk defa ağırlayan takımımız ilk sette oyuna dahil olmayı başaramadı. İlk teknik molayı 2-8 geride geçen takımımız farkın açılmasını engelleyemedi ve ikinci teknik molada skor 8-16 oldu. Kötü gidişini sürdüren Galatasaray Daikin, seti 13-25 mağlup tamamladı.

İkinci setle maça yeni bir başlangıç yapan takımımız taraftarın müthiş desteğini arkasına alarak temposunu buldu. İlk teknik molaya 8-7 önde giren takımımız ikinci bölümde farkı açtı ve ikinci teknik molaya 18-14 önde girdi. Bu noktadan sonra Vakıfbank etkili oldu ve beraberliği yakaladı. Mücadeleyi bırakmayan takımımız seti 27-25 kazandı.

Üçüncü sete de etkili başlayan takımımız ilk teknik molaya 8-4 üstün girdi. Bu sette hem savunmada hem hüvumda oldukça etkili olan takımımız ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Ritmini bulan ve rakibinin etkili olmasına izin vermeyen takımımız seti 25-15 kazanarak 2-1'lük üstünlüğü sağladı.

Dördüncü set maçın kırılma seti oldu. Geride başladığımız sette ilk teknik molaya 8-7 önde girdik. Daha sonra farkı 4 sayıya kadar çıkardık. Skor 15-11 iken Vakıfbank seri yakaladı be bu noktadan sonra oldukça etkili oynadı. Seti Vakıfbank 25-18 kazandı ve durum 2-2 oldu.

Son sette oldukça açılan Vakıfbank'a karşı hem hücumda hem savunmada etkisiz olduk ve final setini 5-15 kaybettik. Maçı 2-3 kazanan Vakıfbank 2 puanın sahibi oldu. Takımımız ise 1 puan ile yetindi.

Burada bir yorum gerekir; Vakıfbank ve Eczacıbaşı kulüpleri sadece voleybol branşında aktif olan Türkiye'nin en büyük kurumlarının takımları ve haliyle mali güçleri oldukça yüksek. Belki bu takımların 5'te 1'i bütçesi olan takımımız bugün Vakıfbank karşısında gösterdiği performans ile göz doldurdu. Takımların arasındaki açık kalite farkına rağmen, takımdan öte bir aile portresi veren Galatasaray Daikin organizasyonunun değerini anlamak için bugün maçta taraftarı ile kenetlenmiş takımımıza bakmak yeterli. Uzun vadeli bir altyapı organizasyonu ile takımın Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe ile mücadele etmesinin mümkün olduğunu gösteren Galatasaray Daikin organizasyonu umarım kulübümüzün diğer branşlarına da açık bir örnek olur.

Ayrıca bugün maçta kusursuz bir performans gösteren uA-Anadolu Yakası takımımızı hiçbir maçta yalnız bırakmayarak bu takımın başarısında önemli bir rol oynuyor. Kendilerine de açık bir teşekkür etmek gerekir.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0