Yeni mabedimiz Daikin Park!

Çoğu voleybol kulübünün yıllardır kullandığı Burhan Felek Spor Kompleksi önce Eczacıbaşı'nın kendi salonunu hemen aynı tarihlerde inşaa etmesi, sonra da Fenerbahçe'nin kendi salonlarına çekilmesi ile Galatasaray ve Vakıfbank'ın kullanımına kalmıştı. Ünal Aysal döneminde temelleri atılan, Dursun Özbek ile de hayata geçirilen anlaşma ile Ataşehir'de bulunan Taçspor ile ciddi bir tesisleşme birliği gerçekleşirken Galatasaray Voleybol Şubesi'de Taçspor Daikin Park adı ile yeni voleybol salonuna kavuşmuş oldu.

Kuruluşu 70 yıllık bir maziye dayanan Taçspor Kulübü ile Galatasaray, eski başkan Ünal Aysal döneminde temelleri atılan anlaşma ile tesis ve altyapı konusunda önemli bir birlikteliğe imza atmıştı, bunu çoğu kişi hatırlar. Bu anlaşmanın geçen yıl Dursun Özbek yönetimi tarafından geçen yıl hayata geçirilmesi Galatasaray Amatör Şubeleri için bir milat oldu diyebilirim. İşte o anlaşmanın maddelerinden biri 700 kişilik kapalı spor salonunun Galatasaray Voleybol Şubesi'ne kazandırılmasıydı. 

O tarihten sonra çalışmalar başladı ve mevcut salon tamamen revize edilerek bugünün şartlarına hazırlandı. Galatasaray Voleybol Takımları artık hem antrenmanlarını hem de maçlarını Ataşehir'deki Taçspor Daikin Park Salonu'nda oynayacak. Yeni salonumuzun açılışı 14 Şubat günü gerçekleşirken ardından oynanan salonun ilk resmi maçında Galatasaray HDI Sigorta İnegöl Belediyesi'ni 3-1 mağlup etmişti.

Bu hafta TBVL 16. hafta maçlarında Vakıfbank ile ilk defa yeni evinde mücadele edecek Galatasaray Daikin için, tribünler tamamen doluydu. Büyük salonların muhteşemliği her taraftarı etkiler, bu konuda hemfikiriz fakat Türkiye'de ilgi görmeyen voleybol branşı için Burhan Felek gibi büyük bir kompleks maalesef büyük organizasyonlar haricinde dolmuyor ve özellikle belli bir kesim hariç Galatasaray maçlarını boş tribüne oynuyordu.

7000 kişilik kompleksten 700 kişilik spor salonu kapasitesine düşünce Vakıfbank maçı tam kapasite ile oynanmış oldu. Açıkçası Burhan Felek'te hiç desteğini kesmeyen uAnadolu Yakası ekibinin ambiyansı takımı direkt olarak ateşleyemezken, Taçspor Daikin Park'ta işler değişti. Tribünün sahaya yakınlığı, rakip takımların hemen üstlerinde baskıyı hissetmesi ve salonun ufaklığının sesi daha fazla yankılatması sayesinde Taçspor Daikin Park'ta müthiş bir atmosfer oluşturdu ve bunun takıma direkt olarak yansıdığını da 2 ve 3. setlerde açıkça görmüş olduk.

Amatör Branşlar için desteğini hiçbir zaman olsun esirgemeyen taraftarımız, belli ki yeni salonumuzda takımımıza eskisinden daha fazla güç verecek. Kendimize ait bir spor salonunu ilerleyen maçlarda ve sezonlarda şüphesiz adından bahsedilecek bir atmosfere dönüştürecek taraftar; önemli maçlarda ise salonu şölen yerine çevirecek bu açıkça görülüyor.

Yeni salonumuz Taçspor Daikin Park'ın Galatasaray için hayırlı olması en büyük dileğimiz. Voleybol Galatasaray'ın her sezon çabaladığı, düşük bütçe ile iddialı olmaya çalıştığı bir branş. Şüphesiz bu salonun itici gücü maddi kısıtların oluşturduğu kalite farkını kapatacak en büyük etken. Daikin Park'ta nice kupaların kalkması ümidiyle!

Vakıfbank maçından enfes kareler;

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0