TEVL | Bornova deplasman sayılmaz!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nin 17. haftasında Bornova Anadolu Lisesi deplasmanında mücadele veren Galatasaray HDI Sigorta, geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleşen Taçspor Daikin Park tesislerindeki ilk resmi mücadelesinde İnegöl Belediyesi karşısında aldığı galibiyetten sonra bu deplasmandan da 1-3 galip ayrılarak üst üste ikinci galibiyetini aldı ve 24 puana yükseldi. Takımımız 15 ace ile iyi bir sevis performansı yakalarken 8 de blok sayısı üretti. Bireysel performanslarda Halil Yücel 26 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Joseph Sunder hücumda 17 sayı ile Halil'e destek oldu.

BAL deplasmanında üstün başlayan takımımız ilk teknik molaya 4 sayı farkla önde girdi. Mola dönüşünde oyunundan taviz vermeyen takımımız ikinci teknik molaya gidilirken farkı 7 sayıya çıkardı. Ligin tecrübesiz ekibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Filenin Aslanları seti 17-25 kazanarak 0-1 öne geçti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı fakat teknik molaya Halil'in sayısı ile önde giren taraf biz olduk. Teknik mola dönüşü 4 sayılık seri yakalayan takımımız Bornova'nın aldığı bir sayıdan sonra 6 sayılık bir seri daha buldu. Seti 12-25 galip bitiren takımımız durumu 0-2'ye getirdi.

Üçüncü sete üstün başlayan ev sahibi ekip ilk teknik molaya 8-6 önde girerken Galatasaray her ne kadar oyun başa baş gitse de üstünlüğü eline almayı başaramadı. İkinci teknik molayı da 16-13 önde bitiren ev sahibi ekip seti de 25-21 bitirerek maçtaki tek setini almış oldu.

Son sete önde giren takımımız ilk teknik molaya gidilirken üstünlüğünü ev sahibi ekibe bıraktı. Mola dönüşü toparlanan takımımız oyunun ikinci bölümünde efektif oyunu ile kontrolü eline aldı ve ikinci teknik molaya 12-16 önde girmeyi başardı. İkinci teknik moladan sonra oyunu iyice rahatlatan takımımız seti 18-25, maçı da 1-3 kazanarak ligde üst üste ikinci galibiyetini almış oldu.

Bu sonuçla puanını 24'e yükselten takımımız İnegöl Belediyesi'ni sıralamada geride bırakarak 7. sıraya yükseldi. Belirtmekte fayda var, 6. sıradaki Maliye Milli Piyango ile puanımız şu an eşit durumda.

Takımımız TEVL 18. hafta maçını 28 Şubat Pazar günü saat 14:00'de Beşiktaş ile yapacak. Mücadele Taçspor Daikin Park salonunda oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0