101 yıllık destan kutlu olsun..

Anaların çocuksuz, kadınların kocasız, çocukların babasız kaldığı, gönül rızasıyla yapılan bunca fedakârlığın ardından Vatanın bağımsızlığına doğru büyük bir kapının açıldığı Çanakkale Zaferi’nin üzerinden tam 101 yıl geçti. Çanakkale bir şehir adı değildir yalnızca. Bir milletin istikbaline açılan binlerce yıllık büyük bir kapıdır. Ve düşman, bu kapıyı açmak için elindeki bütün kanlı anahtarları bir bir denemiş, fakat ceplerinde yüzlerce kırık anahtarla bu kapının önünde kalıp geri dönmekten kurtulamamıştır.

Çanakkale bir şehir adı değildir yalnızca. Sımsıcak bir uykudan henüz uyanmış o masum çocukların öksüzlüğünün de adıdır. Ayrılığın vefasız bir çocuğu sayılan hasretin elinde deli divane olmuş kadınların bitmeyen yalnızlığının da adıdır. Ve anaların, yüreği sönmeyen bir kor gibi yanan anaların matemle sıvanmış çaresizliklerinin de adıdır Çanakkale.

Anadolu’nun bütün saflığını ve aydınlığını içinde taşımış Hürriyet sevdalısı Mehmet Çavuş için de Çanakkale yalnızca bir şehir adı değildi. Bütün saatlerin sustuğu, dakikaların bir kekeme gibi konuştuğu, kısacası zaman kavramının anlamsızlaştığı bir yerdi orası Mehmet Çavuş’a göre. Çünkü zamanın boğazına sarılıp nefesini kesen, akmasın diye önüne duvarlar ören şeyler yaşanıyordu orada..

101 yıl önce yedi düvele haddini bildirenlere selam olsun. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman ordu ve ecdadımıza; Minnet ve saygıyla. Ruhunuz şaad olsun.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0