BSL | Rövanşı vermedik..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 20. haftasında evinde Muratbey Uşak Sportif ile karşılaşan Galatasaray Odeabank, farkı 20 sayılara kadar çıkarttığı karşılaşmada rakibini 92-84 mağlup etti ve ilk yarıdaki karşılaşmanın rövanşını almış oldu. Bu galibiyetle 20. maçında 14. galibiyetini alan ekibimiz liderlik takibini de sürdürmüş oldu. Uzun süreli sakatlığından sonra tekrardan sahalara dönen Caleb Green yüksek şut yüzdesiyle 19 sayı atarak galibiyetin mimarlarından oldu.

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan ekibimiz, maça harika savunma yaparak girdi. İki pota altında da Stephane Lasme ile etkili olan ekibimiz hücum etmekte hiç zorlanmazken topu da çok iyi paylaştı. Buldukları 10 saha içi isabetin 9'unu asist üzerinden kaydeden ekibimiz ilk çeyreği de 24-11 önde tamamladı. Farkın açılmasıyla ikinci çeyrekte rotasyona giden ve as oyuncularını dinlendiren Yenilmez Armada, farkın azalmasına izin vermedi ve Caleb Green'in son saniye üçlüğü ile ikinci çeyreği 50-35 önde tamamladı. İlk yarıda 17 asist yapan ekibimiz hücumda topu çok iyi paylaştı. İkinci yarıya Sinan Güler'in basketiyle başlayan Galatasaray Odeabank, Caleb Green'in alev almasıyla farkı 20 sayılara kadar çıkarttı. Bu sekansta üst üste üçlükler atan Green basketbolu ne kadar özlediğini bir kez daha gösterdi. Çeyreğin ikinci yarısında konsantrasyonunu kaybeden ve rakibinin hücum ribaundlarını almasına engel olamayan ekibimiz farkın azalmasına karşı koyamayınca üçüncü çeyrek 71-62 üstünlüğümüzle geçildi. Son çeyreğe Blake Schilb'in hücumda sorumluluk almasıyla başlayan Yenilmez Armada farkı yeniden 15 sayı barajına çekti. Bu dakikadan sonra rakibinin tekrar oyuna girmesine izin vermeyen Galatasaray Odeabank, maç sonunda genç oyuncularına da süre verirken karşılaşmayı 92-84 önde tamamladı.

Uzun süreli sakatlığından sonra tekrardan sahalara dönen Caleb Green yüksek şut yüzdesiyle 19 sayı atarak galibiyetin mimarlarından oldu. Blake Schilb 11 sayı-3 ribaund-3 asist ile mücadele ederken bir diğer forvetimiz Vladimir Micov 14 sayı-4 ribaund-4 asist ile çok yönlü katkı vermeye devam etti. Errick McCollum 16 sayı-5 asist ile son dönemlerdeki yükselen formunu devam ettirirken, son dönemlerdeki bir diğer yıldızımız Stephane Lasme ise 7 sayı-7 ribaund-2 blok ile iki pota altını da domine etti.

Galatasaray Odeabank hafta arasını boş geçirirken önümüzdeki hafta Rönesans Ted Ankara Kolejliler'e konuk olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0