CEV CUP | Aslan Kızların final yolculuğu..

Galatasaray Daikin, uzun ve dişe dokunur bir başarı elde edemediği Massimo Barbolini dönemi sonrası yoluna bu sezon başından itibaren Ataman Güneyligil ile devam etme kararı almıştı. Sezona çoğu takımın aksine 3 yabancısı ile başlayan takımımız haftalar ilerledikçe yapısının ne kadar sağlam olduğunu bize göstermişti. Ligde sezon başında hedeflediği gibi ilk 4'te olmayı başaran takımımız Avrupa'da ise namağlup bir şekilde finale kadar yükselmeyi başardı. Rakibimiz Dinamo Krasnodar ile oynayacağımız CEV Cup final maçları öncesi takımımızın Avrupa serüvenini beraber inceleyelim.

Takımımız geçtiğimiz sezon final etabında dördüncü olarak Cev Cup'a katılma hakkı elde ederken özlemini çektiği bu kupada önce final, ardından da kupa hedefini koyarken kendini bu hedefe kilitlemiş olduğunu bizlere haftalar geçtikçe gösterecekti.

32 takımın katıldığı Cev Cup'ta ilk turda İsviçre'nin Viteos Neuchatel Universite takımı ile eşleşen takımımız 29 Ekim günü deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibin genç ve dinamik ekibine karşı 5 sette zorlanarak 2-3 galip gelmesini bildi. 12 Kasım günü Burhan Felek'te ağırladığımız rakibimize karşı rövanş mücadelesinde oldukça rahat bir oyun sergiledik ve 3-0 ile adımızı bir üst tura yazdırdık.

Son 16'da Belçika'nın Gent takımı ile eşleşen kızlar ilk maçta rakibini Burhan Felek Spor Salonu'nda ağırladı. Rakibimiz karşısında mücadelesini bir an bırakmayan takımımız 3-0'lık skorla deplasman mücadelesi öncesinde avantajı sağladı. Belçika'da 16 Aralık'ta oynanan rövanş mücadelesinde 2 set alması halinde bir üst tura adını yazdırabilecek takımımız ilk iki seti aldı ve turu garantiledi. Maçı da 1-3 kazanan takımımız bir sonraki maçını beklemeye başladı.

Son 8 takım içerisinde Volley Koniz ile eşleşen Galatasaray Daikin, 19 Ocak'ta Burhan Felek Spor Salonu'nda rakibini ağırlarken bir önceki turda olduğu gibi ilk maçı 3-0 kazanarak avantajı eline geçirdi. Deplasman maçında yine aynı şekilde ilk iki seti kazanarak Challenge Etabı'nı garantileyen takımımız maçı da 1-3 kazanarak yenilmezliğini sürdürdü.

CEV Cup formatında bu turnuvada son 4'e kalan takımlar, bir üst turnuvadan gelen 4 takım ile Challenge Etabı adı verilen turda eşleşiyor. Bu bağlamda bir üst kupadan gelen Impel Wroclaw ile eşleşen takımımız ilk maçı 11 Şubat günü Burhan Felek Spor Salonu'nda oynadı. Maçı 3-1 kazanarak rakibine avantaj vermeyen kızlar 24 Şubat'taki rövanş maçında yine aynı skoru alarak adını son 4 takım arasına yazdırmayı başaracaktı.

Son 4'e kalan Azeryol Bakü, Dinamo Krasnodar ve Schweriner arasından Alman takımı olan Schweriner ile eşleşen takımımız 8 Mart günü deplasmanda oynadığı ve blog twitter adresimizden canlı anlatımını yaptığımız maçta 0-3 galip gelerek büyük avantaj elde etti. 12 Mart'ta oynanan rövanş maçı öncesi taraftarının büyük desteğini alan takımımız yine canlı anlatımını gerçekleştirdiğimiz rövanş mücadelesinde rakibini 3-0 ile rahat geçerek ilk hedefine ulaşmış oldu ve finale kaldı. Finalde rakibimiz ise Rus Dinamo Krasnodar oldu.

Şimdi rakibimize kısaca bir göz atalım. Rus Milli Takımı'nın önemli oyuncularını da kadrosunda bulunduran Dinamo Krasnodar bu sezon Cev Cup'ta geçtiğimiz sezonun şampiyonu sıfatı ile yer alıyor. Daha önce 2013'te de bir alt kupa olan Challenge Cup'ta şampiyonluğu bulunan rakibimiz bu sezon da kupanın en önemli favorisi olarak gösteriliyor.

Rakibimiz de sırasıyla Hermes Oostende, Linamar Rse, Stiinta Bacau, Allianz Stuttgart ve Azeryol Bakü'yü maç kaybetmeden eleyerek final etabına geldi.

İki maç kaybetmeyen takımın mücadelelerinin oldukça kıyasıya geçeceği şüphesiz bir durumken takımımız Galatasaray Daikin'in rakibini elemesi ve kupaya uzanması için her zamanki performansının üzerine bir tık daha koyması ve canını dişine takması şart. Bunun için de taraftarın itici gücünü yaklaşık 5.000 kişilik Burhan Felek Spor Kompleksi'nde bekleyen takımımız final etabında ilk maçını 29 Mart Salı günü saat 19:00'da oynayacak. Etabın Rusya ayağı ise 2 Nisan Cumartesi günü TSİ 19:00'da oynanacak.

Takımımızın kupa için ekstraya ihtiyacı var. 5 sezon önce finalde kaybettiğimiz kupa için bu sefer kaybetmeye tahammülümüz yok. Kızlar taraftarını salı günü Burhan Felek Spor Salonu'na bekliyor. 


Kupa için, zafer için haydi Burhan Felek'e!


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0