Erkekler ve kadınlarda ligler sona erdi..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi ve Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde normal sezon sona erdi. Son hafta maçlarında hem bayan hem erkek takımlarımız Fenerbahçe Voleybol Takımları ile karşılaştı. Galatasaray Daikin'in önceki haftalarda final etabını garantilemesi, Galatasaray HDI Sigorta'nın ise önceki haftalarda final şansını yitirmesi sebebiyle lig statüsü için önemi kalmayan maçlarda kızlar 0-3, erkekler ise 1-3 mağlup oldu.

Hatırlayacağımız üzere Galatasaray Daikin, daha önce garantilemiş olduğu final etabındaki yerinden sonra ağırlığını normal olarak Avrupa'ya yöneltmişti. Avrupa'da önümüzdeki salı ve cumartesi günleri çok önemli iki maça çıkacak takımımız son haftalarda dinlendiği ligi 43 puan ile 4. sırada tamamlamayı başardı. 22 haftalık lig macerasında 15 maç kazanan takımımız 7 maçı da kaybetti. Bu maçlarda 52 seti kazanan takımımız 36 seti de kaybetti. Ligin bu etabında ise sıralama Fenerbahçe Grundig, Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Galatasaray Daikin olarak dikkat çekiyor. Bu ilk dört takım, puanlar sıfırlanmış bir şekilde lig usülü mücadele edecek ve esas sıralama bu maçlardan sonra belli olacak.

Galatasaray HDI Sigorta ise lige antrenör değişikliği ile başlamış, ilk transferi Liberman Agamez ile oldukça ses getirmişti. Fakat Agamez çevresine kurulan takımın zayıflığı oldukça dikkat çekti ve Agamez'in de tam verimli oynayamaması takımın ligin başından itibaren sorunlu gitmesine sebep olmuştu. Takımımız ligi 27 puan ile 7. sırada tamamlarken kazanılan 9 maçın yanı sıra 12 maç kaybedildi. Takımımız 35 seti kazanırken 45 seti kaybetti. Ligin ilk dört sırasını Halkbank, Fenerbahçe, Arkas ve İBB alırken takımımız Ziraat Bankası ve Maliye Milli Piyango'nun ardından 7. sırayı aldı. Takımımız ilerleyen günlerde Klasman Etabı'nda mücadele edecek ve bu etapta Avrupa vizesi arayacak.

Takımlarımıza mücadele edeceği kulvarlarda başarılar dileyip liggenelinin detaylı analizi ve istatistiği sıralama etaplarından sonra yayınlanacağını hatırlatalım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0