Eurocup | Avantajı verdik..

Avrupa'da şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Ergin Ataman ve öğrencileri Eurocup çeyrek final ilk ayak maçında Almanya'da Bayern Münih'e konuk oldu. Baştan sona çekişmeli geçen maçta son 1.30 dakika içinde kontrolü kaybeden temsilcimiz Galatasaray Odeabank karşılaşmadan 99-89 mağlup ayrıldı. İki maçlık seri üzerinden oynanan çeyrek final eşleşmesinin ikinci karşılaşması 22 Mart Salı günü Abdi İpekçi Arena'da oynanacak.

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Micov'un üçlüğüyle buldu. Bu basketten sonra hücumda organize olmakta zorlanan temsilcimize karşı Bayern Münih ise John Bryant ve Dusko Savanovic ile pota altında etkili oldu(10-3). Galatasaray Odeanank Errick McCollum ve Stephane Lasme ile hücumda tutunmaya çalışsa da savunma sertliğini yakalayamayınca ilk çeyreği 29-22 geride kapattı. İlk çeyrekte doğru beşi bulmakta zorlanan Ergin Ataman kendisinden görmeye alışık olmadığımız kadar oyuncu değişikliği yaptı. İkinci çeyreğin başında ikili oyun savunmasında aksayan Galatasaray Odeabank, savunma ribaundlarını almakta da zorlanınca çift haneli farklarla geriye düştü(48-36). Caleb Green'in hızlı hücumda kasti faulle durdurulmasını iyi değerlendiren Yenilmez Armada, kenardan çıkarttığı topta da Blake Schilb ile de üç sayılık basketi bulunca Svetislav Pesic'e molayı aldırdı(48-41). Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçilirken Galatasaray Odeabank ikinci çeyreği de 50-44 geride kapattı. 

İkinci yarıya Errick McCollum,  Blake Schilb, Vladimir Micov, Chuck Davis ve Stephane Lasme ile başlayan Yenilmez Armada ilk dakikalarda Lasme ve McCollum ile etkili oldu(52-48). Bu dakikadan sonra hücum etmekte zorlanan ve tekrar farklı geriye düşen Galatasaray'ın imdadına ise Vladimir Micov yetişti. Arka arkaya bulduğu üçlüklerle farkı kapatan Micov, skora da dengeyi getirdi ve Svetislav Pesic'e mola aldırdı(61-61). Moladan iyi dönen Münih, John Bryant ile bulduğu basket faulle hem hızımızı kesti hemde Lasme'ye 4. faulünü aldırdı. Bu pozisyonda John Bryant'ın dirseği Lasme'nin yüzüne gelmesine rağmen faul Lasme'ye çalındı. Ayrıca Gabon'lu yıldızımızın yüzünde bir açılma meydana geldi. Bu pozisyonla hızı kesilen ve yeniden geriye düşen Galatasaray Odeabank, eşitliği yakaladığı üçüncü çeyreği 74-67 geride kapattı. Son çeyreğe Micov'un basketiyle giren Yenilmez Armada, savunmada sertliği arttırırken Blake Schilb ile de skora tutundu(76-74). Bu dakikadan sonra savunmada ribaund almakta zorlanan ve rakibine bolca ikinci şans sayısı veren ekibimiz, son 1.30 dakikaya sadece 4 sayı farkla geride girse de önce McCollum sonrada Sinan Güler'in yaptığı hatalarla kontrolü iyice kaybetti ve maçı da 99-89 mağlup tamamladı.  

Karşılaşmada Vladimir Micov 22 sayı-2 ribaund-3 asist, Errick McCollum 15 sayı-5 ribaund-7 asist, Blake Schilb ise 13 sayı-4 ribaund-5 asist ile mağlubiyete engel olamadı. İki pota altında da büyük mücadele veren Stephane Lasme ise 18 sayı-6 ribaund ile oynadı. Oyuna bir türlü giremeyen Sinan Güler 9 sayı, Caleb Green 5 sayı, Chuck Davis ise 6 sayı ile mücadele etti.

Eşleşmenin bir sonraki karşılaşması 22 Mart Salı günü Abdi İpekçi Arena'da oynanacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0