TSB | Bir başka şampiyonluğa uçuyoruz..

Kurulduğu günden bu yana adını Galatasaray Spor Kulübünün en başarılı şubesi olarak yazdıran, kuruluş amacı Türk olmayan takımları yenmek olan bir kulübün 5 IWBF Şampiyonlar Ligi, 4 Kıtalararası Kupa şampiyonluğu bulunan ve kazandıkları başarılar saymakla bitmeyen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa'da yeni başarılara yelken açmak için yarın saat 11.50'deki uçakla Roma'ya uçuyor. Buradan da Şampiyonlar Ligi ön elemesi için Gulianova'ya geçecek olan takımımız, ön elemeleri geçtiği takdirde sadece 8 takımın katılım hakkı kazandığı IWBF Şampiyonlar Ligi turnuvasına katılacak.

IWBF ŞAMPİYONLAR LİGİ
Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu(IWBF) tarafından düzenlenen IWBF Şampiyonlar Ligi, 1976 yılından beri her yıl düzenlenmekte ve tekerlekli sandalye basketbolunda en üst seviyede bulunan şampiyona konumunda. 2005 yılında kurulan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise 2007-2008 sezonunda bu kupada ilk şampiyonluğunu kazanarak adını Avrupa'nın en tepesine yazdırmayı başardı. Bu seneden sonra 4 şampiyonluk daha kazanan temsilcimiz, 5 şampiyonluk ile Alman temsilcisi RSV Lahn-Diil'den sonra bu kupayı en çok müzesine götüren ekip konumunda. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı katıldığı 8 IWBF Şampiyonlar Ligi finallerinde 5 şampiyonluk, 1 ikincilik başarısı göstererek bu branşta Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olduğunu defalarca kanıtladı. 

Kurulduğu günden bu yana Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Liginde şampiyonluğu kimselere bırakmayan takımımız, 9 sezon(2006-2015) üst üste lig şampiyonu oldu. Bu alanda ülkemizin en iyi ekibi durumunda  bulunan Aslan Yürekliler, ne yazık ki hak ettiği değeri görmekten çok uzakta. Her yıl bir dolu zorlukla karşılaşan ve karşılaştıkları bütün zorluklara rağmen kulübümüzün adını ve Türk bayrağını her daim göndere çekme başarısını gösteren emektar takımımız, yaşattığı bütün başarılara ve gurura rağmen her yıl maddi sorunlar yaşıyor. Kulübümüzün baş tacı olması gereken şube adeta yok sayılıyor, görmezden geliniyor. Bu başta antrenörümüz koca yürekli insan Sedat İncesu olmak üzere bütün takımımız ve teknik kadromuza yapılan büyük bir haksızlıktır. Galatasaray adını bu şekilde onurlandıran insanlara hak ettikleri değerin verilmesini istiyoruz. Bu kulübün anahtarını onlara verseniz azdır..  

Biz FCNBlog ailesi olarak bu koca yürekli aslanların her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar asla yalnız değildir!..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0