Bekle bizi Euroleague..

Kuruluş amacı "Türk olmayan takımları yenmek" olan Galatasaray'ın 1911 yılından beri var olan şubesi Galatasaray erkek basketbol takımı, önümüzdeki yıl yeniden Avrupa'nın en büyüklerinin çarpıştığı Euroleague arenasına geri dönüyor. 2011-2012 yılında merhaba dediği Euroleague'de iz bırakan temsilcimiz, verdiği bir yıllık aradan sonra yeniden olması ve hak ettiği arenaya bileğinin hakkıyla geri döndü.

2011-2012 sezonunda Oktay Mahmuti ile ön elemelerde Vilnius'ta Rytas'ı yenerek katıldığımız ve ilk sezonumuzda Top16 yaptığımız Euroleague'e ertesi yıl bir sene ara vermiştik. Daha sonra 2012-2013 sezonu ile ligde şampiyon olarak yeniden döndüğümüz Euroleague'de Ergin Ataman önderliğinde Top8 yapma başarısı gösteren takımımız, geçtiğimiz sezon ise yaşadığı idari ve mali sorunlar yüzünden Top16'da adeta prestij mücadelesi yapmıştı. Yaşanan kötü tribün olayları, Sırp taraftar Markovic'in maç önünde öldürülmesi; Alba Berlin deplasmanında yaşanan saha olayları vs, mali problemler ve sezon ortası oyuncuların maaşlarını alamadığı gerekçesiyle ayrılması yüzünden Uleb yönetiminde kötü bir izlenim bırakan Galatasaray, her ne kadar wild card için başvurmuş olsa da Euroleague organizasyonuna alınmamıştı. 

Bu yıl ise Eurocup'ta mücadele eden Yenilmez Armada, daha sezon başında koçumuz Ergin Ataman'ın "Eurocup'ı kazanarak Euroleague'e geri döneceğiz, bakalım bu sefer nasıl engelleyecekler." açıklaması ile hedefi belirlemişti aslında. Zorlu ve uzun geçen sezonun ardından finalde Strasbourg'u yenerek şampiyon olan Galatasaray Odeabank, sponsor paralarıyla değil sonuna kadar bileğinin hakkıyla Euroleague'e geri döndü. Artık yeniden en büyüklerin ligindeyiz. Hak ettiğimiz yerdeyiz. Galatasaray tarihine yeni zaferler yazmanın vaktidir artık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0