Bir diriliş hikayesi: Sinan Güler..

Geçtiğimiz yıl yaşadığı mali sorunlar yüzünden bu yıl bütçesinde daralmaya giden ve transfer döneminde kılı kırk yaran Galatasaray Odeabank yazın yaptığı bütün çalışmaların meyvesini Eurocup şampiyonu olarak aldı. Yapılan doğru oyuncu seçimleri, takım içindeki üst seviye dostluk ve arkadaşlık, oyuncuların karakter olarak çok doğru isimler olması derken sahaya potansiyellerini tam anlamıyla yansıtan Yenilmez Armada oyuncuları bireysel olarakta kariyerlerinin en iyi sezonlarını geçirdi diyebiliriz. Bu isimlerden biriside Sinan Güler tabi ki..

Şampiyon olduğumuz 2012-2013 sezonundan sonra Anadolu Efes'ten takımımıza transfer olan Sinan Güler, Ergin Ataman'ın elinde kariyerinin zirvesine ulaştı adeta. Sporcu kişiliği ve doğru karakteri yüzünden tüm basketbol camiası tarafından sevilen bir isim olan Sinan Güler, Ender Arslan'ın ayrılmasından sonra Yenilmez Armada'nın kaptanı olarak çıktığı ilk sezonda Eurocup şampiyonluğuna ulaşarak adeta yükselişini taçlandırdı. 

Kariyerinin ilk yıllarında tamamlayıcı rollerde oynayan, savunması ve sahaya koyduğu enerjisi yüzünden tercih edilen kaptan, özellikle Carlos Arroyo'nun ayrılmasından sonra 30 yaşında oyun kurucuya evrildi. Skorer ve liderlik özelliği ağırlık kazanan Sinan Güler, sahada takımının ihtiyacı neyse onu yapmaya başladı. Gerektiğinde skor üreten kaptan gerektiğinde ise takım arkadaşlarını oyunun içine sokarak oyun olarak sürekli yukarıda olmamızı sağladı ve takımımızında ana parçalarından biri haline geldi. Geçtiğimiz sezon kazandığımız Fenerbahçe maçlarında oynadığı epik basketbol, bu sezon iyi oynadığı maçlarda olan kazanma yüzdemiz ve Eurocup finalinin 2. maçında gösterdiği karakter Sinan Güler'in daha uzun süreler formamızı giymesi için gösterilebilecek nedenlerden sadece birkaçı.. 

Sadece saha içinde değil saha dışında da takımımızın lideri olan yıldız oyuncumuz, takımda sağlanan dostluk ortamının bir numaralı sebeplerinden biri. Takım arkadaşlarıyla olan diyaloğu, saha dışı ve saha içi sorunların çözümünde aldığı sorumluluklar ile hem genç sporcularımıza örnek olan kaptan hemde takımımız için ne kadar değerli bir parça olduğunu gösterdi. 

Bu sezon yaşadığı sakatlık sonrasında zaman zaman formunda düşüklükler yaşayan Sinan Güler, saha içinde iyi performans gösteremese bile her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Yaptığı hataları kabullenen ve bunlardan dersler çıkaran Sinan Güler en kritik yerde sezonun belkide en iyi oyununu oynayarak kupaya uzanmamızı sağladı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Sinan Güler umarım sözleşmesini uzatır ve uzun yıllar ait olduğu arma altında oynamaya devam edip kulübümüzün bayrak isimlerinden biri haline gelir.. Sen varsan biz daha güçlüyüz kaptan!..    

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0