BSL | Saha avantajı yolunda önemli kayıp..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 22. Hafta erteleme maçında evinde Darüşşafaka Doğuş'u konuk eden Galatasaray Odeabank, ilk yarısını çok iyi oynadığı karşılaşmanın ikinci yarısında yorgunluğuna yenik düşünce Daçka'nın geri dönüşüne karşı koyamadı ve son topta Jamon Gordon'dan yediği basketle karşılaşmayı 72-70 mağlup tamamladı. Lig sıralaması açısından oldukça önem taşıyan bu karşılaşmada mağlup olan ekibimiz, elindeki avantajı rakiplerine verdi..

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Göksenin Köksal, Vladimir Micov ve Dusan Cantekin beşi ile başlayan Yenilmez Armada, ilk dakikalarda ikili oyunları efektif oynayarak etkili oldu. Transition savunmasında zaman zaman zorlanan sarı kırmızılılar, Sinan Güler'in etkili oyunu ile farkı açtı(21-12). Savunmasını da sertleştiren Yenilmez Armada kaptığı top sonrası bulduğu hızlı hücum sayısı ile Oktay Mahmuti'ye molayı aldırdı(25-15). Mola dönüşü son 1.30 dakika karşılıklı top kayıpları ile geçilirken ilk çeyrek 25-17 ekibimizin üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyreğe Wilbekin ile etkili giren Darüşşafaka Doğuş'a, Galatasaray Odeabank Lasme&McCollum ikilisi ile karşılık verdi(31-22). Bu dakikalarda çok rahat hücum eden ekibimiz Sinan Güler'in hücum süresi biterken bulduğu 3 sayılık basket ile farkı çift hanelere çıkarttı(36-26). Bir sonraki hücumda ise Chuck&Sinan ikilisinin harika ikili oyunu ile gelen basket, Oktay Mahmuti'ye bir mola daha aldırdı(38-26). Moladan iyi dönen taraf bu sefer Darüşşafaka Doğuş oldu. Savunma stratejilerini değiştirerek hücumda ritmimizi bozan Daçka, bulduğu basketlerle farkı 5 sayıya kadar indirdi ve Ergin Ataman'a molayı aldıran taraf oldu(40-35). Mola dönüşü kalan süre karşılıklı basketlerle geçilirken ilk yarı 45-37 üstünlüğümüz ile geçildi. İlk yarıda bulduğu 20 saha içi isabetin 12'sini asist üzerinden bulan Yenilmez Armada'da Sinan Güler 8/9 saha içi isabeti ile 20 sayı atarken, Stephane Lasme 6/6 saha içi isabeti ile 12 sayı attı. Errick McCollum ise sadece 2 sayıda kalırken yaptığı 7 asist ile oyunun yaratıcılık kısmında takımımızı sırtlayan isim oldu. 

İkinci yarıya Darüşşafaka Doğuş pota altında Semih Erden'i kullanarak başladı. Hücumda üst üste top kayıpları yapan ekibimiz ilk basketini Blake Schilb ile periyotun başlamasından 2 dakika sonra buldu(47-41). Bu dakikalarda hücum etmekte zorlanan temsilcimiz, Luke Harangody'nin hızlı hücumda Vladimir Micov'a yaptığı sportmenlik dışı faulden bulduğu sayılarla birazda olsa rahatladı(52-46). İlk yarıda durduğumuz Semih Erden'i bu çeyrekte durdurmakta güçlük çeken ekibimiz, Reggie Redding'in bulduğu üç sayılık basketle rakibine ilk defa yakalandı(58-58). Periyotun kalan dakikalarında iki tarafta sayı atamayınca karşılaşmanın üçüncü çeyreği 55-55 eşitlik ile tamamlandı. Bu çeyrekte hücum etmekte oldukça zorlanan temsilcimiz sadece 3 saha içi isabet sağlayabildi. Son periyota savunmada etkili başlayan Galatasaray Odeabank, bunun meyvelerini hücumda toplayamayınca Darüşşafaka Doğuş Jamon Gordon'ın üçlüğü ile öne geçti(55-58). Bu dakikalarda Stephane Lasme ile pota altında etkili olan Yenilmez Armada skorda tekrardan üstünlüğü yakaladı(59-58). Maçın son periyotu iki tarafında Euroleague sertliğinde yaptığı savunmalarla geçerken Sinan Güler'in attığı üç sayılık basket ile Galatasaray Odeabank skorda yeniden öne geçen taraf oldu(62-60). Pota altında Chuck Davis'e yapılan sportmenlik dışı faul sonrasında Oktay Mahmuti itirazlarından dolayı teknik faul ile cezalandırıldı. Bu faullerden doğan serbest atışlarda 2/3 isabet yakalayan Galatasaray Odeabank, maçın sın iki dakikasına 68-63 önde girdi. Bu dakikadan sonra hücumda zorlanan ve savunmada Darüşşafaka Doğuş'a engel olamayan Galatasaray Odeabank, maçın bitimine 7 saniye kala yaptığı top kaybıyla son topu rakibine bıraktı. Bu ikramı geri çevirmeyen Darüşşafaka Doğuş, Jamon Gordon'ın attığı buzzer-beater ile ekibimizi 70-72 yenerek evimizde kaybetmeme serimize son verdi. İlk yarıda 20 saha içi isabeti bulan temsilcimiz üçüncü çeyrekte 3; son çeyrekte ise sadece 4 saha içi isabet bulabildi.

Galatasaray Odeabank'ta Sinan Güler 26 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Stephane Lasme 16 sayı-7 ribaund ile oynadı. Blake Schilb 13 sayı, Vladimir Micov 5 sayı, Chuck Davis 4 sayı, Dusan Cantekin 2 sayı ile mücadele etti. Errick McCollum ise 4 sayı-8 asist ile oynarken Caleb Green ve Göksenin Köksal ise karşılaşmada sayı katkısı veremediler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0