CEV CUP | Teşekkürler Galatasaray Daikin..

Geçtiğimiz sezon sonu 2016 CEV Cup kuraları çekildiğinde Galatasaray Daikin tarafından ortaya konmuş bir final hedefi vardı. Sezon başladı, Avrupa'daki ilk maçtan son maça kadar hedef hiç değişmemişti. Galatasaray Daikin, Avrupa'da namağlup geldiği final etabında geçtiğimiz yılın şampiyonu ve birçok otorite tarafından bu sezonun da favorisi Dinamo Krasnodar'a karşı ilk maçı 3-2 kazanmasına karşı ikinci maçı 3-0 kaybetti ve CEV Cup'ı ikinci olarak tamamladı.

Karşılıklı sayılar ile başlayan ilk sette ilk teknik molaya blok sayısı ile 7-8 önde girdik. Böylesine maçlarda hayati önem taşıyan ilk seti almak için kızlar canla başla mücadele etti. İkinci teknik molaya yine karşılıklı sayılarla girildi ama bu sefer 16-15 Dinamo Krasnodar üstünlüğü bulunuyordu. Savunmada çabasını oldukça üst düzeyde göstermeye çalışan takımımız yine de seti alacak patlamayı bir türlü yapamadı ve ilk set 25-23 rakibin oldu.

İkinci sete duygusal bir kırgınlıkla giren takımımız oyundan kopma belirtileri gösterdi. Bu yapamadığımız hücumlar ve yerine ulaşmayan paslardan kendini belli etse de takımımız savaşmayı bir an olsun bırakmadı. İlk teknik molaya 8-4 önde giren rakibimiz bu sette oldukça üstün bir blok performansı gösterdi. İyi bir seri ile karşılık veren Galatasaray Daikin 9-9 ile oyuna geri dönmeyi başardı ama bu sefer seri yakalama sırası ev sahibine geçti. İkinci teknik molaya 16-12 üstün giren rakip takım bu üstünlüğünü korumaya çalışsa da savaşan kızlar skoru set sonunda 22-21'e getirdi fakat son sayıları daha iyi oynayan Dinamo bu seti de 25-22 kazandı.

Son sete skor olarak yine istemediğimiz gibi başlasak da oyun olarak geri dönüş sinyalleri verdik. İlk teknik molayı 7-8 önde geçtik. Hücumda ritmini bulan takımımız savunmada Malyhk'i bir türlü durduramadı. Ev sahibi her sayıyıy Malykh üzerinden oynuyor ve eli boş dönmüyordu. Yine de direnen kızlar ikinci teknik molaya iki sayı üstünlük ile girmeyi başardı. Teknik moladan sonra geri dönen ev sahibi skora denge getirse de Galatasaray Daikin skor avantajını 17-19'da yine eline geçirdi ve rakip mola kullandı. Son sayılarda oldukça çekişmeli bir oyun izledik, set sayısı kullanmamıza rağmen Dinamo Krasnodar ev sahibi olmanın avantajını iyi kullandı ve 29-27 ile üçüncü seti de kazanarak maça son noktayı koydu.

İlk maçta aldığımız 3-2'lik galibiyet puan bazında bize 2 puan kazandırırken Dinamo'ya 1 puan kazandırmıştı. "İki maçta alınan toplam puan" sisteminin geçerli olduğu Cev Cup organizasyonunda ikinci maçta 3-0 ile 3 puan alan rakip takım ikili eşleşmede üstünlüğü sağladı ve kupanın sahibi oldu. Galatasaray Daikin organizasyonu olarak bu kupayı çok istememize rağmen ikincilik ile yetinmek zorunda kaldık.

Maçta kilit istatistikler takımımızın 3-0 mağlup olmasını gösteriyor. Blokta Dinamo 2. setteki performansı ile 14-6 gibi ciddi bir üstünlük kurmuş. Ayrıca etkili servis performansı ile bildiğimiz takımımız 5 ace bulmasına karşın yaptığı 10 servis hatası ile önemli bir kan kaybı yaşadı. Hücumda %44 ile hücum eden rakibe karşı %37'lik performansımız ise yetersiz kaldı. Ayrıca Natalia Malykh 27 sayısı ile maçın yıldızı olmayı başardı.

Takımımızda ise Nadia Centoni 15 sayı, Güldeniz Önal ise 10 sayı ile katkı sağlamış. Burada değinmek istediğim nokta Aslı, ilk maçın yıldızı olan Aslı Kalaç'ı bu maçta çok ama çok geç hatırladık ve Aslı'dan gerekli olan verimi alamadık benim kanaatime göre.

Böylece takımımız ikinci defa CEV Cup organizasyonunda final oynamasına karşın ikinci seferde de ikincilikle yetinmiş oldu. Ancak, bu doğru organizasyonu desteklenmeye devam ettiğimiz sürece bu yürekli takım bizi asla hayal kırıklığına uğratmayacaktır; kupa alsa da, almasa da. Canınız sağolsun kızlar, savaşınız için can-ı gönülden tebrikler, yaşattığınız gurur için ayrıca teşekkürler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0