STBL | Zor da olsa galibiyet!

Eurocup'ta yarı finalin ilk maçında Gran Canaria'ya 14 sayı fark atarak hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımımız, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 24. haftasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye ile karşı karşıya geldi. Son saniyeleri nefes kesen maçı zor da olsa 87-84 kazanan takımımız, ligdeki sıralama mücadelesinde önemli bir avantaja sahip oldu. Maçın yıldızı 23 sayıyla oynayan oyun kurucumuz Errick McCollum oldu.

Takımımız maça McCollum - Göksenin - Micov - Green - Lasme beşiyle başladı. Maça kötü başlayan takımımız 6-0'lık bir seri yedi. Kötü tezahüratlara yapılan anons uyarısından sonra Errick McCollum ile hayata dönen Galatasaray Odeabank'ta, geçtiğimiz maçlarda istediği performansları gösteremeyen Blake Schilb'te sahne aldı. Maçı 20 sayı 4 asistle bitiren Schilb, Avrupa'da final umutlarımızı perçinleştirdi desek yanlış olmaz. İlk çeyrekte Sinan Güler'in hem savunma hem de hücum performansı skor anlamında bizi oyunda tutan etmenlerden biriydi. Çaldığı toplar, yaptığı asistler ve ilk yarıdaki skorer oyunu yerli oyuncu katkısı açısından önemli bir değer taşımakta. Çeyrek sonlarında Micov'un da dış atış isabetleriyle skora merhaba demesi, ilk çeyreği önde kapatmamızı sağladı.

İkinci çeyrekte de Sinan Güler esintileri devam ediyordu. İlk yarıyı 10 sayıyla kapatan kaptan, ilk yarının en skorer ismiydi. İlk çeyrekte bulduğumuz 5 sayılık farklı koruyarak ikinci çeyreği sürdürdük. Ev sahibi ekip pota altını çok iyi kullanıyordu biz ise dış oyuncularımızın oyuna hükmetmelerini sağlıyorduk. Pota altı oyuncumuz Lasme her zaman olduğu gibi kaldığı yerden devam etti. Hem savunmada hem de hücumda elinden geleni ortaya koyan tecrübeli uzun, vurduğu smaçlarla rakip uzunlara gözdağı verdi. Karşılıklı basketlerle geçen periyodu Galatasaray Odeabank 37-43 önde kapadı.

Üçüncü çeyrek tıpkı Canaria maçında olduğu gibi Galatasaray'ın çeyreği oldu. İkinci yarıya çok hızlı giren takımımız, skor farkını iki dakikada çift hanelere taşıdı. Açılan farktan sonra oyuna tekrar ortak olmak isteyen Giresun ekibi, savunmasını agresifleştirerek takımımızı top kayıplarına zorladı. Farkı iyice azaltan Yeşil Giresun Belediye çeyreğin sonlarına doğru maçta ikinci kez öne geçti. Periyot sonuna üçlükle damga vuran Blake Schilb çeyreğin skorunu lehimize belirledi: 62-63.

Final periyoduna hızlı giren yine Galatasaray oldu. Son maçlarda form seviyesini iyice yukarılara çeken Errick McCollum bu periyotta maçı takımına hediye etti desek yeridir. Başlar başlamaz farkı 7 sayıya kadar açmamızda en önemli pay onunda. 10 dakikalık bölümde gitgeller yaşayan takımımızda skor eksikliğini onunla kapattık. Takımın en önemli zekalarından biri olan Micov'un ruhen yokluğunda maçı kaybetmememizin en önemli anahtarlarından biriydi McCollum. Son çeyrekte performansını sürdüren bir diğer oyuncumuz ise kuşkusuz Schilb'ti. Bu iki dış oyuncumuz maçın en kritik yerlerinde sorumluluk almaktan çekinmediler. McCollum bunu son zamanlarda yapmaya başlamıştı ancak Schilb'in skor anlamında elini taşın altına koymasını uzun zamandır seyredemiyorduk. Savunma anlamında kötü bir maç geçirdiğimizi söyleyebilirim ancak Lasme'nin smacından sonraki topu iyi savunmamız maçı bize kazandırmaya yetti. Lig liderliği için çok önemli bir maçı geride bıraktık. Maçın en skorer ismi McCollum (23) oldu. Giresun Belediye'de Hosley'in 20 sayısı mağlubiyete engel olmaya yetmedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0