Soru&Cevap | Burçin Badem: Kupayı kaldıracağız!

Eurocup finaline artık çok kısa bir zaman kalmışken şubemizde eskiden görev almış olan spor dünyasının sevilen yüzlerinden biri olan Burçin Badem ile final hakkında bir sohbet gerçekleştirdik. Ergin Ataman - Vincent Collet eşleşmesinden kupa yolundaki şansımıza kadar değerlendirmeler yapan Badem gelinen noktanın sürpriz olmadığını belirtti. Eski takım menajerimizle gerçekleştirdiğimiz mini sohbetin tamamı şu şekilde..

Sezon öncesi kadro kurulurken hedef Eurocup alınarak tekrardan Euroleague organizasyonuna geri dönmekti. Uzun sezonun ardından artık bunu gerçekleştirmek için sadece 2 maç kaldı. Sizce sezon önü koyulan hedef doğru muydu?
Hedef tabii ki doğruydu. Zaten Ergin Ataman yüksek hedefleri olan ve ona göre kadro mühendisliği yapan bir coach. Esas soru Galatasaray bu hedefe hazır mıydı? Geçtiğimiz senelerdeki maddi sorunların tekrarı bu hedeften uzak düşmeye neden olabilirdi. Ama korkulan olmadı ve bugünleri görmeyi başardı. Zaten Türkiye Ligi şampiyonluğuna kurulan bir takımın Eurocup Şampiyonluğunu hedeflemesi de yanlış bir şey değil. Takımın buraya gelmesini tabii ki bekliyordum. Sadece Dorsey'in önce verimsizliği arkasındansa gitmesi çok önemli bir pozisyonda rotasyonu daralttı. Bu bende özellikle Gran Canaria serisinde tedirgin etti. Özellikle İspanya'daki maçın ikinci yarısında içerideki sorun çok belli oldu. 

Kupa Abdi İpekçi'de kaldırılacak, satışa çıkan ikinci maçın biletleri çok kısa sürede tükendi. Final akşamı Abdi İpekçi kapalı gişe olacak, bu oyuncular üzerinde bir baskı yaratır mı? Yoksa ekstra motivasyon kaynağı mı olur?
Galatasaray Odeabank kaptan Sinan Güler liderliğinde bu tarz maçları oynamaya alıştı hatta bundan ekstra beslenir bir yapıya sahip oldu. Adeta tribünle senkron bir orkestra havasında maç oynayan Galatasaray Odeabank'lı oyuncularımızın bu kupayı kaldırmakta zorlanmayacağına inanıyorum. 

Rakibimiz Strasbourg. Başlarında Vincent Collet var, yazın Fransa milli takımı ile Avrupa şampiyonasında Ergin Ataman'ı yenmişti. Bu maç koçumuz için bir rövanş maçı olur mu? Ergin hoca ekstra motive olabilir mi Collet karşısında? 
Collet'i ben de çok eskiden beri tanıyorum. Takımlarından en yüksek verimi almayı başaran önemli bir stratejist. Özellikle deplasmanlarda nasıl basketbol oynayacağını, takımına aşılamış olan Vincent Collet'in karşısında ülkemizin yetiştirdiği en başarılı coach'lardan biri olacak. Ergin Ataman'ın sene başında ULEB tarafından Euroleague'e alınmaması konusunda hesabını kesmek için bu maçları bekliyordu. Umarım, her şey yolunda gider hesapları bozacak herhangi bir şansızlık ve sağlık sorunu yaşanmadan ideal kadromuzla sahada yer alıp kupayı müzeye götürürüz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0