Ayakta alkışlanan bir takım: Galatasaray Daikin!

Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi tamamlanan final etabı mücadelelerin ardından sona erdi. Galatasaray Daikin; altyapı bazlı düşük bütçeli kadronun bir dezavantaj olmadığını bütün lig boyunca verdiği mücadelesi ile ispatlayarak final etabını 4. bitirdi. Daha iyisi elbette olabilirdi ama, bu takımlarla bütün bir yıl bu şekilde mücadele edebilmek bile başlı başına bir başarı hikayesidir. Ne yazık ki 3. olup Şampiyonlar Ligi vizesi alamadık ama, herkes tarafından ayakta alkışlanan bir mücadele vermek bugün her branşta her takımın harcı değil. Bu yazıda, Galatasaray Daikin'in özel sezonlarından birinin analizini okuyabilirsiniz.

YENİ SEZON, YENİ YAPILANMA
İtalyan teknik direktör Massimo Barbolini ile belirli bir sistem üzerinde geçen 4 yıl takıma elbette bir şeyler katmıştır. Fakat o dönemde her zaman şikayet ettiğimiz şey bir şeylerin eksik olduğuydu. Güncel kadromuzdan daha iddialı takımlar olmasına rağmen başarı konusunda istenilen noktaya gelinemezken Barbolini'nin oyuncu tercihleri de bazen oldukça tartışılıyordu. Bu sezona başlamadan Barbo ile yollar ayrılırken yerine yardımcısı Ataman Güneyligil geliyordu. İlk kez böylesine yüksek seviyeden antrenörlük deneyimi yaşayacak olan hocamızın yarım kalan bazı şeyleri tamamlamaya olan niyeti de aşikardı.

Takımımız 3 yabancı ile sezona başlarken benim gibi herkes de ufak bir şaşkınlık içerisindeydi. Çünkü Galatasaray, rakiplerine nazaran 3 yabancı ile mücadele vererek bu konudaki mütevaziliğini açıkça belirtiyordu. Centoni, Güldeniz ve Nihan takımın tecrübeli oyuncuları olarak genç kadroya ablalık yapıyor, bu genç takım ise sinerjisi ile daha ilk haftalardan herkesin beğenisini kazanıyordu.

Galatasaray Daikin ilk 5 hafta boyunca mağlubiyet yüzü görmedi. Bu galibiyetlerin 3'ü 3 puanlık iken 2'si 2 puanlık oldu. Sırasıyla Bursa BŞB, Çanakkale Belediyesi, Salihli Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve İlbank'ı mağlup eden takımımız 6. hafta Vakıfbank karşısına iddialı çıksa da ilk mağlubiyetini alıyordu. Takımımız takip eden haftalarda İdmanocağı ve Nilüfer Belediyesi karşısında 3-2'lik galibiyetler alırken sezonun flaş skorunu 9. haftada Eczacıbaşı'nı 3-1 mağlup ederek alıyordu. Ligin ilk yarısının sondan ikinci maçında Halkbank'ı 3-0 ile mağlup ederken 2. mağlubiyetimizi Fenerbahçe'ye karşı alıp ligin ilk yarısını iyi bir sıralama ile bitirmiş oluyorduk.

İKİNCİ YARI, YENİ MABED: DAİKİN PARK
İkinci yarıda Vakıfbank maçına kadar yine 5'te 5 ile gelen takımımız, hafta içinde açılan yeni stadı Taçspor Daikin Park'a ilk defa önemli bir maçta çıkıyordu. İkinci yarıdaki Vakıfbank mücadelesinde çok mücadele etmemize karşı 2-3'lük bir mağlubiyet alırken bu galibiyet ile final etabını garantilememiz sayesinde kalan haftalarda daha çok Cev Cup'a önem verdiğimiz için sadece Halkbank karşısında galip geliyorduk.

Galatasaray ligin normal etabını 43 puan ile 4. tamamlarken Final Etabı'nda Fenerbahçe, Vakıfbank ve Eczacıbaşı ile mücadele etme hakkı kazanıyordu. İlk 3'ün Şampiyonlar Ligi vizesi aldığı Final Etabı'nda 4.lük Cev Cup demekti. Takımımız Şampiyonlar Ligi'ni kafaya koymuş, güçlü rakipleri karşısında korkuları yoktu. Lig usülü oynanan Final Etabı'nda ilk maçta Fenerbahçe'ye 3-1 kaybeden takımımız, ikinci maçta 2-0 galip iken yayının kesilmesi sebebiyle oyun durunca 2-3 kaybediyor ve hoş olmayan oyunlara alet ediliyordu. Son maçta ise Eczacıbaşı karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyet ilk haftanın 1 puan ile tamamlanması anlamına geliyordu.

İkinci hafta Fenerbahçe'ye yine aynı skorla kaybeden takımımız, Vakıfbank karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı 3-2 kaybederek olası Vakıfbank şampiyonluğuna müsaade etmiyor, yüreğini ortaya koyuyordu. Son maç Şampiyonlar Ligi için sahaya çıkan kızlar 3-1'lik mağlubiyete engel olamayarak Final Etabı'nı 4. bitiriyor ve Cev Cup vizesi alıyordu.

AVRUPA: FİNALİST
Gelelim Avrupa'ya. Takımımız sezon başından beri mücadele ettiği Cev Cup'ta hedefini final olarak koymuş, bu yolda Viteos Neuchatel, Gent, Volley Koniz takımlarına karşı mağlubiyet almadan ilerlemişti. Challenge Etabı'nda bir üst kupadan gelen Impel Wroclaw'a karşı yine mağlubiyet almayan takımımız adını son 4'e yazdırmıştı. Yarı finalde Schweriner'e maç kaybetmeyen takımımız bir diğer finalist Dinamo Krasnodar ile beraber namağlup şekilde finale çıkmıştı. Fİnalde ise en büyük şanssızlığı ilk maçı evinde oynaması olan takımımız Burhan Felek Spor Salonu'nunda aldığı 3-2'lik galibiyete karşı orada 3-0 mağlup olarak Avrupa Kupası hayalini gerçekleştiremedi. Fakat kendisinden kat be kat daha bütçeli takıma karşı verdiği savaş yine takdir topladı.

Tek tek sayacak olursak; Nihan Güneyligil, Güldeniz Önal, Nadia Centoni, Charlotte Leys, Cursty Jackson, Gamze Alikaya, Aslı Kalaç, Ezgi Arslan, Ecem Alıcı, Ada Germen, Mislina Kılıç, Su Zent, Nur Sevil Aydınlar ve Bihter Dumanoğlu.

Koç Ataman Güneyligil, yardımcıları ve tüm teknik ekip.

Yaşattığınız bu güzel sezon için teşekkürler.

3 yorum:

  1. Önemli olan ne sıralama ne de kupa önemli olan mucadeleleriydi son 4 5 senede hiç zevk almadigim kadar çok zevk aldım oyunumuzdan bravo

    YanıtlaSil
  2. kulübümüzü sadece futboldan ibaret olarak gören bir yönetim istemiyoruz parekeye de gereken ilgi alaka gösterilirse neler başarabildikleri geçmiş seneler deki başarılar ve erkek basketbol takımımızın eurocup şampiyonlugu en büyük kanıtıdır

    YanıtlaSil
  3. Vakıfbankın hakkını yemek istemem ama bu senenin kazananı benim için Galatasaray Daikindir. Çünkü diğer takımlarda olmayan bir şey vardı o da RUH, arkadaşlık, yardımlaşma ve paylaşım. Bu da herkesin kalbine işleyen bir başarı ortaya koydu. Ataman Hocanın doğru kararları, pes etmeyen, korkmayan bir takımın ortaya çıkması ve sonuna kadar mücadele eden bu takımı izlemek gerçekten büyük bir zevkti benim için. Sezon sonu bir takımdan bahsediliyorsa o da GS Daikin dir. Kim bir insanın yüreğine dokunursa o her zaman kazanmıştır... nokta

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0