Rakamların dilinden Galatasaray Daikin..

Sezon başında yeni bir yapılanmayla yola çıkan ve kendisinden kat be kat üstün takımlarla şampiyonluk yarışı vermeye çalışan Galatasaray Daikin sezonu hem normal sezonda hem de Final Grubu'nda dördüncü olarak tamamladı. Ataman Güneyligil'in öğrencileri gösterdikleri performansla alkış alırken, takımımızın sezon genelinde performansını özetlemiştik. Gösterdikleri mücadeleyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Aslan Kızlarımızın sezon genelinde takım ve bireysel istatistiklerini hep birlikte inceleyelim..

Takımımızın sene içerisinde oluşturduğu istatistikler ise şöyle oldu:

113 toplam set oynayan takımımız bu alanda İdmanocağı ile ilk sırada. Zaten hep başımızın belası olan 3-2'lik galibiyetler takımımızın daha fazla yorulmasına sebep oluyor. Avrupa'yı da sayacak olursak takımımız bu sezon en fazla teri döken takım oldu desek yanlış olmaz. Toplam 207 ace sayısı bulan takımımız bu alanda en fazla sayıyı üretmiş. Fakat set başı oranı 1,8 ile lig ikincisi konumunda. Hücumda %40 mükemmeliyet ile mücadele eden takımımız bu sıralamada diğer takımlara karşı oldukça geride kalmış.

Servis karşılamada %37'lik mükemmeliyet oranı yakalamışız. Savunması ile öne çıkan bir takım için iyi bir istatistik denebilir. Zaten bu konuda lig lideri olmamız da tesadüf değil.

Bloklar? En tahmin edilebilir istatistiğimiz. Takımımız sezon içerisinde en çok seti oynamasına karşın 201 blok sayısı üreterek bu konuda sonuncu olmuş. Set başı blok oranı ise 1,8. Ufak bir kıyas yapacak olursak şampiyon Vakıfbank'ın set başı 3,5 blok ile 358 blok üretmesi korkunç bir rakam açıkçası. Senelerdir belirtiyoruz, blok tehdidimizi artırdığımız zaman büyük takımlarla daha iyi mücadele edebilmemizin önü açılacak.

Bireysel istatistikler ise şöyle oldu:

Önce skorer sıralaması. Tahmin edilebileceği gibi Nadia Centoni en skorer isimler arasında 3. sırada kendine yer bulmuş. Bütün sezon yükümüzü çeken Nadia ürettiği 471 (4,49 set averajı) sayı ile en büyük katkıyı veren isim olmuş. İlk 25 içerisinde bulunan bir diğer isim de Charlotte Leys, 322 sayı.

Bloklarda ilk 25 içerisine giren bir tek Aslı'yı görüyoruz. Aslı sezon boyunca 69 blok üretti. Set başına oranı ise 0,62. Bu noktada CJ'den daha iyi bir performans beklerdik fakat, kendisi 27 blok ile bir hayli gerilerde kalmış.

Pasör verimliliğinde Gamze'nin %30 verimlilik puanı ile 10. sırada olduğunu belirtelim.

Gelelim uzmanlık alanımıza. Servis sıralamasında Aslı Kalaç en iyi servisçi olarak dikkat çekiyor. Sezon boyunca toplam 52 ace atarak en yakın rakibine toplam 13 ace fark atmış Aslı. Set oranı ise %46. Charlotte toplam 33 ace ile 8. sırada yer alırken Güldeniz 28 ace ile 16. sırada yer almış.

Son olarak servis karşılama sırasında Nihan, Charlotte ve Güldeniz kendilerine ilk 25'te yer bulmuş.

Böylece takımımızın geçen sezonunu ele almış olduk. Bu sezonun bizim için en güzel olayı takımımızın mükemmel performansı ve bize yaşatmış olduğu duygu bütünlüğü. Düşük bütçeye rağmen gösterdiği performans ile gelinebilecek noktaları bizlere gösteren takımımız hak ettiği taraftar desteğini göremese de savaşmayı asla bırakmadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0