Hayal kırıklığının parkedeki hali: Galatasaray HDI Sigorta..

Türkiye Erkekler Voleybol Ligleri sona erdi. Sezona hedefleri ve iyi umutları ile başlayıp, hayal kırıklığı ile son koyan Galatasaray HDI Sigorta, klasman etabını 2. bitirip sezonu 6.lık ile bitirerek vasat sezona Balkan Kupası vizesi ile veda etti. Avrupa'da Cev Challenge Cup'ta mücadele eden takımımız bu kupada da bekleneni veremeyerek geride bıraktığımız sezondan eli boş ayrıldı. Erkek Voleybol Takımımızın geride kalan sezonunu hep beraber inceleyelim.

SİL BAŞTAN KADRO: YENİ SEZON, YENİ UMUTLAR..
Geçtiğimiz sezon Flavio Gulinelli önderliğinde alkışlanacak bir sezona imza atan takımımız İtalyan antrenörün revize talebine karşılık vermemiş, sezon öncesi Nedim Özbey Hoca ile anlaşmıştı. Ardından çok ses getiren Liberman Agamez transferine imza atan takımımız kadronun büyük bir kısmını yenileyerek sezona başlamıştı.

Takımımız yeni kadrosu ve yeni hocası ile sezona Maliye Milli Piyango mağlubiyeti ile başlamış, ardından İBB'ye mağlup olarak kötü bir başlangıç yapmıştı. Ardından Belediye Plevne'ye 3-1 mağlup olarak oldukça süpriz bir mağlubiyet alan takımımız Ziraat Bankası'nı 3-1 yenerek bu süprizi az da olsa telafi etmeyi başarmıştı. Bir türlü toparlanamayan ekibimiz İnegöl Belediyesi karşısında da mağlup olarak 5 maçta 4 mağlubiyet almış, bu istatistiği önce Bornova sonra Beşiktaş, flaş bir Arkas ve en son Şahinbey galibiyetleri ile yıkmıştı. Son iki haftada alınan Halkbank ve Fenerbahçe mağlubiyetleri takımımızı orta sıralara itmiş, fakat ikinci yarı için üst sıralarla olan puan farkı korunarak umutlar tazelenmişti.

Galatasaray kendinden bekleneni bir türlü veremeyince lig ortasında Igor Yudin ile yolları ayırmış, Amerikalı Sunder, İbrahim Yücel ve daha önce Galatasaray forması giyen Krnic ile anlaşmıştı. Fakat ikinci devrenin ilk iki haftası yine mağlubiyet ile kapanınca bu transferlerin de Galatasaray'a katkı veremediği aşikar hale gelmişti. 14. haftada Belediye Plevne karşısında alına 3-0'lık skor bu sezon set kaybetmeden kazandığımız tek maç olarak göze çarparken ertesi hafta Ziraat Bankası'na kaybediyorduk. Arada yeni salonu Taçspor Daikin Park'a taşınan takımımızın 16-17 ve 18. haftalarda peş peşe aldığı 3 galibiyet daha sonra Şahinbey'in ligden çekilmesi ile alınan hükmen galibiyet sayılmaz ise ligde aldığımız son galibiyetler oluyordu.

KLASMAN ETABI: BALKAN KUPASI'NA KATILIM HAKKI..
Takımımız normal sezonu 9 galibiyet 12 mağlubiyet ile 27 puanla 7. sıradan bitirirken Avrupa Kupası mücadelesi için Klasman Etabı mücadelelerine hazırlanmaya başladı. Klasman Etabı'nda Ziraat Bankası, Maliye Milli Piyango ve İnegöl Belediyesi ile mücadele edecek takımımız bu etabı ilk sırada tamamlayıp Challenge Cup vizesi almak istiyordu.

Sezonun aksine Klasman Etabı'na çok iyi başlayan takımımız İnegöl ve Maliye Milli Piyango'yu 3-1 ile geçerken Ziraat Bankası'na 3-2 mağlup olarak ümitlendi. İkinci hafta Maliye ve İnegöl'ü tekrar deviren takımımız Ziraat Bankası engelini aşmayı başaramadı ve Klasman Etabı'nı 6 maçta 4 galibiyet ile 2. bitirdi. Lig 6.'lığına tekabül eden bu sıralama Balkan Kupası demek. Balkan Kupası, kazananın Cev Challenge Cup'a katıldığı İntertoto vari bir kupa. Seneye için tek hedef bu kupanın kaldırılması olacaktır.

AVRUPA: BAŞARISIZ GEÇEN SEZON..
Takımımız bu sezon Avrupa'da ise önce Cev Cup'ta başladı. İlk turda Rumen Zalau takımı ile eşleşen Galatasaray buradaki maçı 3-1 kazanırken deplasmanda aynı skorla kaybedince altın sete uzayan mücadeleyi kaybetti ve Cev Challenge Cup'a düşmüş oldu. Bu kupada önce Gentofte Volley'i saf dışı bırakan Aslanlar daha sonra eşleştiği ve bu sezon kupayı kaldıracak olan takım Calzedonia Verona'ya elenerek Avrupa mücalelesine erken havlu atmış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0