Rakamların dilinden Galatasaray HDI Sigorta..

Sezon öncesinde yeni bir yapılanma gerçekleştiren ancak sezon içerisinde gösterdiği performansla büyük bir hayalkırıklığı yaratan Galatasaray HDI Sigorta, önümüzdeki sezon Avrupa'nın en alt organizasyonu olan Balkan Kupası'nda mücadele etme hakkı kazanırken normal sezonda ligi 7.sırada tamamladı. Nedim Özbey'in öğrencileri sezon içerisinde gösterdiği performansla eleştirilerin odak noktası olurken, takımımızın sezon genelinde performansını özetlemiştik. Galatasaray HDI Sigorta'nın sezon genelinde takım ve bireysel istatistiklerini hep birlikte inceleyelim..

Şimdi geride bıraktığımız sezonda takım istatistikleri nasıl oluşmuş bir göz atalım:
Takımımız tıpkı Galatasaray Daikin gibi en çok set oynama konusunda liderliği elinde bulunduruyor. 104 set oynayan takımımız enerjisini bu konuda fazla sarf eden takımlardan. Toplam 108 ace sayısı bulunan takımımız set başı 1 ortalama ile sondan üçüncü sırada.

%29 mükemmel servis karşılama oranı bulunan aslanların bu istatistiği ortalama bir sırada yer alıyor. Hücumda %49 mükemmeliyet oranı ile mücadele eden takımımız bu konuda da orta sıralarda.

Blok sayılarında ise üretilen 262 blok, set başına 2,5 ortalama ile bu alanda da bir fark yaratamamışız.

Oyuncu istatistiklerine bakarsak eğer:
Skorer sıralamasına Liberman Agamez'in girdiğini görüyoruz. Sakatlığı sebebiyle çok maç kaçıran Agamez yine de 289 sayı üretmiş. Set başına ürettiği 4,59 sayı ile bu alanda en iyilerden.

Bloklarda tahmin edildiği gibi İbrahim Emet hemen göze çarpıyor. 71 blok üreten İbrahim 0,7 set başı ortalaması ile bu alanda 2. sırada yer alıyor. Ayrıca Emin Gök de 49 blok üreterek 9. sıraya yerleşmiş. Sezon boyunca bir türlü istediğimiz verimi alamadığımız Eemi Tervaportti %42 verimlilik ile 8. sırada.

Servis sıralamasında sezon boyu servislerden pek etkili olmadığımız hemen göze çarpıyor. Eemi Tervaportti 19 ace sayısı ile 25. olarak bu listeye giren tek isim. Birinci olan Marcus Nilsson ise 48 ace ile takımı Ziraat Bankası'na ciddi bir katkı vermiş. Servis karşılama sıralamasında ise listeye sadece Milan Katic girebildi. Katic %34 ile 14. sırada yer almış.

Böylece Galatasaray HDI Sigorta'nın geçmiş sezonunu analiz etmiş olduk. Açıkçası oldukça vasat bir sezon olarak dikkat çeken bu sezonun hafızalarda yer etmeyeceği aşikar. Takımımız için gelecek sezon gerçekçi bir hedefe ve doğru kişilere ihtiyacı var. İki sezon öncesi mücadelesi ile diğer takımlara kök söktüren Galatasaray'dan bu sezonki Galatasaray'a evrilmek oldukça üzücü. Umuyoruz ki gelecek sezon her şey takımımız için daha iyi olacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0