Bir dakika bile oynamadan..

2012-2013 sezonu öncesinde Real Madrid'den transfer edilen Hamit Altıntop'un sarı - kırmızılı forma altında kariyeri bu hafta itibariyle sona eriyor. Bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle tek bir dakika bile forma giyemeyen 33 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusu sezon başında hazırlık kampında basın mensuplarıyla yaşadığı "rızık" tartışmasından dolayı oldukça gündemde kalmıştı. Bu sezon yıllık 2.750milyon Euro ücret alan Hamit Altıntop'un tek dakika oynamadan sezonu tamamlaması maddi anlamda sorunlar yaşandığı sezonda ister istemez eleştirileri de beraberinde getirdi.

19 Temmuz 2012 tarihinde 3.5 milyon euro bonservis bedeliyle İspanyol ekibi Real Madrid'den transfer edilen tecrübeli orta saha oyuncusu Hamit Altıntop ile o günün şartlarında 4 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Deneyimli oyuncu Galatasaray forması altında geçirdiği ilk sezonunda 40 maçta forma giymiş ve 1 gol - 8 asist preformansıyla sezonu tamamlamıştı. İlk sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayan Hamit Altıntop ikinci sezonunda sakatlıklarla boğuştu. 

26 Ağustos 2013 tarihinde kalçasından bir sakatlık geçiren deneyimli orta saha oyuncusu, geçirdiği operasyon sonrasında 2014 yılının Şubat ayında takıma döndü. Ancak bu dönüş fazla uzun sürmedi ve Mart ayında uyluğundan sakatlanan Hamit sezonu sadece 8 resmi karşılaşmada forma giyerek tamamlayabildi. Bu maçlarda sadece 1 asist yapan Altıntop, bu karşılaşmalarda sadece 265 dakika (maç başına 33 dakika) forma giydi. Ancak tecrübeli oyuncunun bir sonraki sezon istikrar grafiği yukarı doğru tırmanmaya başladı. 2014-2015 sezonunda 32 resmi maçta forma giyen Hamit Altıntop bu karşılaşmalarda 2 gol atma başarısı gösterdi. Bu karşılaşmalarda toplam 1.878 dakika forma giyen Hamit maç başına 59 dakika forma giymiş oldu. Özellikle sezonun orta bölümünde Felipe Melo'nun sakatlığı sırasında efsane bir oyun ortaya koyan ve şampiyonluğa giden yolda kilit rol oynayan 33 yaşındaki orta saha oyuncusu sezon sonunda övgüleri hakeden isimdi.

2014-2015 sezonunu üç kupa ile bitiren Galatasaray'da sezon başından itibaren Hamit Altıntop skandalı yaşandı. İlerleyen yaşına rağmen yüksek kontratı, mali problemlerle uğraşan Galatasaray'da eleştirilerin odak noktasıydı. 2015-2016 sezonu başladığında kontratında 2.750 milyon euro garanti ücret yazan Hamit Altıntop menisküs yırtığı nedeniyle sezon başında operasyon geçirdi. Uzun süren sakatlığın ardından antrenmanda takımla çalışmalara başlayan deneyimli orta saha oyuncusu Şubat ayında kas sakatlığı yaşadı ve döndüğü ilk antrenmanda Mart ayında ayağı kırıldı. Hamit bir süre önce takımla birlikte yeniden çalışmalara başladı ancak sezonun tamamında yaşadığı sakatlık nedeniyle bir dakika bile süre alamadan sezonu tamamladı. 26 Mayıs Perşembe günü sezonun son maçına çıkacak olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink deneyimli oyuncuyu maç kadrosuna dahil etmedi. 

Bu konu hakkında uzun uzadıya yazmak hoş değil belki ancak sezon ortasında takıma katılan Amerikalı basketbolcu Bernard James babasının rahatsızlığı sebebiyle Amerika'ya dönmek istediğini kulübe bildirmiş ve sözleşmesi feshedilerek ülkesine dönmüştü. Ancak tecrübeli oyuncu dönerken kulüpten aldığı transfer ücreti - maaş gibi bedelleri aynen geri iade etme kararı almıştı. Avrupa'da da sezonun tamamını sakat geçirdiği için ücretinde %50 indirim yapan örnekler mevcut, görüyoruz - biliyoruz. Hamit'in sezon başında "Rızkımızı veren Allah, buysa n'apalım yani?" açıklaması hafızalarda tazeliğini koruyor. Rızık elbette Allah'tan gelir sevgili Hamit, ancak hak ettiğin - helal parayı yemeyi de emreder. Hakka, hukuka girmeye çok gerek yok. Allah herkese "hayırlı" kazançlar nasip eylesin..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0