ZTK | Sezon finali..

Sezon başında Ankara'da oynadığı TFF Süper Kupa müsabakasıyla sezonu açan Galatasaray, sezonun kapanışını Antalya'da oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası finali ile yapacak. Antalya Arena'da oynanacak olan karşılaşmada ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak olan takımımız, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde üstüste 3.kez kupada mutlu sona ulaşırken, FFP kapsamında aldığı Avrupa'dan men cezasını da tolere etmiş olacak. 26 Mayıs Perşembe akşamı oynanacak olan zorlu final öncesinde Ryan Donk ve Hamit Altıntop dışında eksiği bulunmayan takımımızda karşılaşma öncesi istatistikler, mini analizler ve bilgiler şu şekilde..

SÜPER LİG | 51 PUANLA 6.SIRADA
Spor Toto Süper Lig'de sezona "son şampiyon" ünvanı ile başlayan Galatasaray, sezon genelinde yaşadığı idari sıkıntıları yeşil zemine de yansıtınca 34 haftalık lig maratonunu topladığı 51 puanla 6.sırada tamamladı ve Avrupa Kupaları'na katılma hakkını elde edemedi. 79 puanla şampiyon olan Beşiktaş'ın bir hayli gerisinde kalan Galatasaray, sezon içerisinde 3 asil - 2 yedek olmak üzere toplamda 5 teknik adamla sahada yer aldı. Hamza Hamzaoğlu ile sezona başlayan, sezon ortasında Mustafa Denizli'yi göreve getiren ve sezonun son etabını Hollandalı altyapı koordinatörü Jan Olde Riekerink ile tamamlayan takımımızda geçici olarak kaleci antrenörü Claudio Taffarel ve altyapı antrenörü Orhan Atik görev almıştı.

Ligde oynadığı 34 karşılaşmada 13 galibiyet - 12 beraberlik ve 9 mağlubiyetle sahadan ayrılan Galatasaray bu karşılaşmalarda rakip filelere 69 gol bırakırken, kalesinde de 49 gol gördü. İç sahada oynadığı 17 karşılaşmada 9 galibiyet - 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan takımımız, bu maçlarda rakip kaleye 40 gol atarken, kalesinde gördüğü 18 gole engel olamadı. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, ligin son haftasında Kayserispor karşısında sahadan 6-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak sezonu farklı bitirmeyi başarırken, deplasmanda oynadığı 17 maçta 4 galibiyet - 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

TÜRKİYE KUPASI | FİNAL YOLCULUĞU
Süper Lig'de çok erken havlu atan ve yaşadığı idari sıkıntılar kapsamında sportif başarısızlıklarla da boğuşan Galatasaray, son şampiyon ünvanı olarak katıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda namağlup olarak finale yükseldi. Grup aşamasında Kastamonuspor, Akhisar Belediyesi ve Karşıyaka ile mücadele eden takımımız 5 galibiyet - 1 beraberlikle adını son 16 takım arasına yazdırdı. Bu turda Gaziantepspor ile karşılaşan takımımız sahadan 3-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükselen takımımız, bu turda Akhisar Belediyespor ile bir kez daha kozlarını paylaştı. İlk maçta sahadan 2-1 galip ayrılan ve rövanşta 1-1 berabere kalan takımımız yarı final turuna yükselme hakkı kazandı. Çaykur Rizespor ile yarı final turunda karşılaşan Galatasaray, ilk maçta rakibini 3-1 mağlup ederek final kapısını aralamayı başardı ve rövanşta rakibi karşısında elde ettiği golsüz beraberlik sonrasında finale yükselen taraf oldu.

TÜRKİYE KUPASI | KUPA BEYİ GALATASARAY
Süper Lig'de geçtiğimiz sezon 20.kez mutlu sona ulaşan ve bu alanda Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı ünvanına sahip olan Galatasaray'ın, ülkenin 2 numaralı kupası olan Türkiye Kupası'nda da ezeli rakiplerine karşı büyük bir üstünlüğü var. Daha önce bu kupada 16 kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, son iki sezonda da mutlu sona ulaşan taraf olmuştu. 2013-14 sezonunda Roberto Mancini yönetiminde kupa finalinde Eskişehir karşısında 1-0; 2014-15 sezonunda ise Hamza Hamzaoğlu yönetiminde kupa finalinde Bursaspor karşısında 3-2 galip ayrılan Galatasaray kupada şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Fenerbahçe karşısında üçüncü kez üstüste final ve üstüste şampiyonluk için sahaya çıkacak olan Galatasaray, daha önce Türkiye Kupası'nda üstüste dört sezon şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Türkiye Kupası'nın düzenlenmeye başladığı 1962-63 sezonundan itibaren sırasıyla 1963-64, 1964-65 ve 1965-66 sezonlarında şampiyonluk kupasını müzesine götüren Galatasaray kupada dört sezon üstsüte şampiyon olan tek takım ünvanına sahip bulunuyor. Galatasaray ezeli rakibi karşısında oynayacağı 5.final karşılaşmasından da mutlu sonla ayrılması halinde bu başarıyı tekrarlamaya oldukça yaklaşacak.

LUKAS PODOLSKI: 16 GOL, 10 ASİST
Sezon başında Galatasaray'a transfer olan Polonya asıllı Alman yıldız Lukas Podolski bu sezon saha içinde her ne kadar kötü sonuçlar alsak bile, takımımızın en önemli hücum silahı rolündeydi. Sezon ortasında Burak Yılmaz'ın ayrılmasıyla hücum hattında tamamen yalnız kalan Podolski, ilk sezonunda Galatasaray forması altında 42 karşılaşmada yer aldı. 30 lig maçında forma giyen Alman yıldız bu karşılaşmalarda 13 gol - 9 asist performansıyla sezon genelindeki hücum performansına %35 civarında etki ederken, sezonun tamamını 16 gol - 10 asist performansıyla tamamladı. Süper Lig'de rakip kaleye maç başına 1.8 şut atan Podolski bu alanda takımda 2.sırada yer alırken, maç başına 1 isabetli şut oranıyla da devre arasında takımdan ayrılan Burak Yılmaz'ın ardından ikinci sırada yer alıyor.

KUPANIN PRENSİ: SİNAN GÜMÜŞ
Sezon içerisinde sportif anlamda başarısız olduğu aşikar olan Galatasaray adına en büyük kazanç kuşkusuz 22 yaşındaki hücum oyuncusu Sinan Gümüş oldu. Sezon içerisinde talihsiz bir sakatlık geçiren ve uzun bir süre sahalardan uzak kalan Sinan, kupada 7 maçta forma giydi ve rakip filelere 6 gol bırakarak Ziraat Türkiye Kupası'nda takımımız adına en skorer isim olmayı başardı. Gol Krallığı alanında da kupada 7 golle ilk sırada bulunan Cenk Tosun ve Sokol Cikalleshi'nin arkasında 2.sırada yer alan Sinan Gümüş, final karşılaşmasında gol veya goller atması halinde Türkiye Kupası'nın gol krallığı sıralamasında kendisini ilk sırada bulacak.

Süper Lig'de bu sezon kenardan gelerek 15 maçta forma şansı bulan genç oyuncu, 3'ü geçtiğimiz hafta sonu Kayserispor karşısında olmak üzere ligde toplam 5 kez gol sevinci yaşadı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0