Şike hükümlüsü malum zat ve 'O' an..

Bu fotoğrafa iyi bakın.. Size 3 tane dikkat çeken ayrıntıyı veriyor. İlki henüz bu sezon Galatasaray’a Türkiye’nin basketbolda görmüş olduğu en büyük Avrupa Kupası’nı kazandıran ve aynı zamanda Türk Milli Takımı’nı çalıştıran Ergin Ataman. Ergin Hoca kendisinden kat kat yüksek maliyetlerle kurulmuş bir takıma karşı mütevazi takımının mücadelesi ile ilgilenirken tam karşısında ise çirkin bir görüntü beliriyor.


İkinci detay, Galatasaray’ın Türkiye üzerinde en büyük rakibi Fenerbahçe’nin uzun süredir başkanlığını yürüten şikeden hükümlü zat.. Bilmeyen varsa hatırlatalım, daha önce taraftarına “paralı köpekler” diye hitap eden bu zat Türk futbol tarihinin en büyük şike skandalının başrolünü oynarken mahkemede savunması istenirken savunma yerine rakibine taş atan bir kişilik. Hakem odası basan, maçların skorlarını kendi isteğine göre tayin etmekte hiçbir kusur bulmayan, Fenerbahçe’nin en efsane yabancı futbolcusuna “yalancı” diye hitap eden, Galatasaray taraftarının annesine küfretmekten hiç çekinmeyen bir zat. “Kendi hakemlerinin yönettiği” basketbol maçında yine Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinin başkanı değil de, spora kesinlikle bulaşmaması gereken bir holiganlıkla Milli Takım Antrenörü’ne saldırırken gördüğümüz şike hükümlüsü malum zat fair-play ile hiçbir alakası olmadığını bizlere tekrardan gösteriyor.

Gelelim üçüncü detaya.. Şike hükümlüsü malum zatın yanında oturan beyefendi. Tanımayan var mı aramızda? Tanımayanlara hatırlatayım, Fenerbahçe’nin en beyefendi, en efsane futbolcularından Sinyor lakaplı Can Bartu. Hani şu, Taçsız Kral Metin Oktay’ın jübile maçında formasını değiştiği ve kısa bir süreliğine de olsa Galatasaray formasını sırtına geçirmekten hiçbir rahatsızlık duymayan Can Bartu. Sinyor, o zamanlarda Metin’in jübilesi hatrına sarı kırmızı formayı giymekten hiç rahatsızlık duymasa da, şike hükümlüsü malum zat yanında böylesine saldırgan davranırken suratında ciddi bir rahatsızlık ifadesi beliriyor.

İşte, şikeden hüküm giymiş bir kulüp başkanının ülke sporunu soktuğu hal. En efsane spor insanlarını bile utandıran o an.. Yorum sizlerin.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0