Şimdi değilse ne zaman?

Yıllardır söylenen, kulislerde dolanan bir dedikodudur Türk Telekom'un Galatasaray basketbol takımına sponsor olacağı. Daha önce yapılan görüşmeler çeşitli nedenlerden dolayı sonuca bağlanamayınca bu sponsorluk mevzusu adeta şehir efsanesine dönüşmüştü. Başka firmalarla da adı sıkça anılan Galatasaray basketbol takımı, örneğin Pegasus, yıllardır hak ettiği, değerine yakışır bir sponsor bulamayıp rakiplerine göre maddi olarak düşük seviyede sponsorluk anlaşmaları imzalamıştı.

Bugünlerde ise Türk Telekom efsanesi yeniden alevlendi. Ligde oldukça kötü sonuçlar alan ve matematiksel olarak hala şansı olsa bile küme düşmeme ihtimali mucizelere bağlı olan Türk Telekom, eğer küme düşerse basketbol şubesini kapatıp bir İstanbul takımına sponsor olmak istiyor. Kulislerde dönen dedikodulara göre tabi ki bu konuda tek alternatif biz değiliz. İkinci ligden çıkma mücadelesi veren Acıbadem'de bu konuda ciddi adaylardan biri konumunda. Ancak Acıbadem'in 1. lige çıkamama ihtimali ve Eurocup'ı kazanmamızın bizi bu konuda bir adım öne çıkarabileceği konuşuluyor. Tabi bütün bunların kulislerde dönen fısıltılar olduğunu ve henüz kesin bir şey olmadığını belirtelim. Türk Telekom'un ne yapacağı ise sezon sonunda yapılacak yönetim kurulu toplantısında belli olacak.

Biz birazda Galatasaray&Türk Telekom ekseninde neler olabileceğine bakarsak eğer, öncelikle mevcut sponsorluk anlaşmamızdan başlamak gerekli. İlk önce kadın basketbol takımımıza sponsor olan ve verdiği az paraya rağmen Euroleague Women şampiyonluğu görerek reklamını çok iyi yapan Odeabank, bu yılda piyasanın oldukça altında rakamlarla sponsor olduğu erkek takımımızda Eurocup şampiyonluğu yaşadı. Önümüzdeki yıl Euroleague'de mücadele edecek olmamız sebebiyle aslında sponsor olurken hedefledikleri pazarın üstüne çıkacak olan Odeabank'ın takımımıza vereceği 2.7-3 milyon dolar civarı para, piyasanın ve bizim ihtiyaçlarımızın oldukça altında. Bu paranın ve anlaşmanın mutlaka revize edilmesi gerekiyordu. Bu yönden Türk Telekom anlaşması bizim için maddi anlamda çıtayı çok daha yukarıya koymamızı sağlayacaktır. Devam eden Odeabank sponsorluğu içinde sözleşme süresi boyunca kadın basketbol ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarımıza sponsor olması ve anlaşmanın bu yöne kaydırılması düşünülebilir. Bu sayede hem bu branşlarımızın maddi kaynağı güçlendirilmiş olur hemde olası Türk Telekom sponsorluğu için yolumuz açılmış olur.

Eurocup'ta şampiyon olduktan sonra hedeflerini daha da büyüten ve bu bağlamda mutlaka şampiyonluğu sponsorluk ve projeler ile maddi anlamda taçlandırmak zorunda olan Galatasaray'da Türk Telekom markası adeta en uygun aday konumunda. Maddi gücü, marka değeri, pazar büyüklüğü olarak bizim için çok daha uygun durumda olan ve hali hazırda Arena'nın da sponsoru olan Türk Telekom ile yapılacak bir sponsorluk anlaşması artık geriye bakmadan, adım adım ileriye gitmemizi sağlayacak ve çok daha büyük hedeflerden bahsetmemize sebep olacaktır. 

Kadın takımımız ve tekerlekli sandalye basketbol takımını da kapsayacak hatta yapılması planlanan basketbol salonununda sponsorluğunu içerecek geniş çaplı bir sponsorluk anlaşması, belkide oluşturulacak Basketbol AŞ. Galatasaray Basketbol Şubelerinin kurtuluş reçetesi olabilir. Artık bunun için belkide en uygun olan zamandayız. Bu takımın adını Galatasaray Türk Telekom yapmanın zamanı geldi de geçiyor bile.  

Bütün bu yazdıklarımın ardından şahsi fikrimi belirtirsem, mevcut yönetimin bir türlü sahip olamadığı vizyon sebebiyle bu tip, bizi büyütecek ve durmadan ileriye gitmemizi sağlayacak bir anlaşmaya imza atmaları ihtimalini oldukça zor görmekteyim. Ancak bu sponsorluk olur mu olabilir, inşallah olur.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0