Tepki geldi, kombinelerde %50 indirim geldi!

Eurocup şampiyonluğu sonrasında oluşan havayı maddi anlamda desteğe çevirmeyi planlayan Galatasaray Basketbol Şubesi hatırlayacağınız üzere dün gün içerisinde yeni sezonun kombine fiyatlarını açıklamıştı. Gelecek sezon takımını Abdi İpekçi Arena'dan izlemek isteyen taraftarlardan Eflak ve Boğdan'ı da isteyen şube yönetimi gelen tepkiler üzerine kombine fiyatlarını 3 Haziran'a kadar %50 indirme kararı aldı. Euroleague ve lig olarak herhangi bir ayrım yapılmayacağının açıklandığı yeni kombine sisteminde ayrıca öğrenci kombinelerinin de satışa çıkacağı belirtildi.

Dün açıklanan rakamların evveliyatıyla ilgili olarak edindiğimiz bilgileri yazmakta fayda var. Herkes gerçekleri bilsin.. Yöneticilerin, şube menajerlerinin, teknik kadronun ve başkanın haberi dahi olmadan fahiş rakamdan kombineleri satışa çıkartan isim basketbol şubesinden sorumlu yönetici Can Topsakal. Beyefendi kombine kart fiyatlarını kendisi belirlemiş. Üstün sosyoekonomi bilgisini konuşturarak! Dün açıklanan rakam sonrasında yaşanan kaos ve yaratılan infial sonrasında bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısının ana gündem maddesi olarak basketbol kombineleri ele alındı ve tüm yönetimin ortak kararıyla kombinelerde 1 ay süreyle bu fahiş fiyat makul seviyelere çekildi. Beklentiye sokmak veya yanıltmak gibi olmasın ama bu süreç Temmuz ayını da kapsayabilir, dedikodular bu yönde görünüyor. 
Gerçekleştirilen toplantı sonrasında bugün akşam saatlerinde Abdi İpekçi Arena'da oynanacak iç saha karşılaşmalarını kapsayan kombine kart biletlerinin revize fiyatları açıklandı. Alınan bu karar doğrultusunda işin doğrusu "sözünün üzerine söz söylenen" ve "yönetime bilgi dahi vermeden kafasına göre" kombine kart rakamları belirleyen Can Topsakal isimli şube yöneticisinin devam eden süreçte görevine devam edip etmeyeceğini birlikte göreceğiz. Ancak taraftara böylesine uzak kalan, camiaya ihanet edercesine küfür gibi rakam belirlemek kimsenin haddine değildir. Yönetime, şube menajerlerine sormadan karar alınmasını geçtim; Galatasaray SK başkanına haber dahi vermeden kombine fiyatlarını yayınlamak bambaşka bir aymazlık olsa gerek. Neyse, hatadan geç bile olsa ve geçici bir süreliğine de olsa dönülmesi en azından umut verici. Kulüp tarihinde taraftarının tepkisini bu kadar çekip, tarihi şampiyonluk günü bile ıslıklanacak ve istifaya davet edilecek kadar çapsız bir yönetim bu kulüpte görülmemiştir. 

Neyse.. Yeni açıklanan kombine fiyatları şu şekilde belirlendi; 84 adet courtside (saha kenarı) koltuğun bedeli 35bin ve 25bin lira üzerinden satılmaya devam edecek. 2 sezon üzerinden 25bin lira tavan fiyatla satılan saha içi biletleri ise tek sezonluk olarak satılacak. Saha içi koltuklardan tribün biletlerine kadar fiyat aralığı indirim süresi boyunca 6.250 TL - 650 TL arasında olacak ve tüm maçları kapsayacak. Bu sezon kombine kart sahibi olan taraftarlar 15 Mayıs'a kadar öncelikli haklara sahip olacak ve 15 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında öğrenci kartını ibraz eden taraftarlarımız normal satış bedeli 1300 TL, indirimli satış bedeli 650 TL olan tribünlerden olmak üzere 350 TL karşılığında kombine kart sahibi olabilecek.

Şimdi görev taraftara düşüyor. 3 Haziran'a kadar devam edecek bu indirimli süre zarfı içerisinde kombine kartlara yoğun bir ilgi olması gerekiyor ancak yönetimin yaptığı bu terbiyesizliği gözardı etmeden. Euroleague'in yeni formatı, oynanacak maç sayısı ve iç sahadaki muhtemel maç sayısının 40 olduğu göz önüne alındığında maç başına 15 TL gibi bir rakama tekabul edecek. Kombine kartların kadın basketbol takımının maçlarını da kapsayacağı göz önüne alındığında, neredeyse maç başı 10 lira bandına kadar düşüyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0