Euro 2016 | B Grubu

Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda geçmiş yıllarda yaşadığı başarısız süreci geride bırakmak isteyen İngiltere, kura aşamasında kuşkusuz dişine göre rakip çeken takımların başında yer alıyor. Turnuvanın güçlü takımları arasında yer alan ancak bu turnuvayı daha önce kazanma başarısı gösteremeyen İngilizler grup aşamasında Leonid Slutsky'nin menajerliğini yaptığı Rusya, tarihinde ilk kez böylesine büyük bir turnuvada boy gösteren Chris Coleman önderliğindeki Galler ve Ján Kozák önderliğindeki Slovakya ile birlikte B Grubu'nda yer alacak. 

İNGİLTERE
Futbolun beşiği olarak bilinen İngiltere, turnuvaya deneyimli teknik adam Roy Hodgson önderliğinde katılacak. 1960 yılından itibaren düzenlenmeye başlayan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda daha önceki en büyük başarısı 1996 yılında kendi evinde yarı final oynamak olan İngilizler için bu organizasyonda son 2 turnuva pek iyi geçmemişti. Euro 2008'de elemeleri geçemeyen ve finallere katılamayan dünyanın en eski milli takımı, Euro 2012'de ise çeyrek finalden öteye gidemedi. 2014'te oynanılan Dünya Kupası'nda da grup aşamasından öteye gidemeyen İngiltere eski günlerini mumla arıyor. İsviçre, Estonya, Slovenya, Litvanya ve San Marino'nun bulunduğu eleme grubundan 10 maçta 10 galibiyet alırken maç başına ortalama 3.1 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gören İngiltere'nin bu turnuvadaki minimum hedefi bir önceki başarının ötesine gidebilmek olarak yorumlanıyor. Kulüpler bazında büyük maçları oynama tecrübesi bir hayli yüksek olan Hodgson'un takımında kaptan Wayne Rooney önderliğinde Joe Hart - James Milner - Adam Lallana gibi yıldız isimlerin yanı sıra Harry Kane, Marcus Rashford, Raheem Sterling, Delle Ali, Eric Dier gibi genç jenerasyonun yetenekleri isimleri de kadroda yer alacak.

İngiltere'nin turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Joe Hart, Fraser Forster, Tom Heaton - Kyle Walker, Danny Rose, Gary Cahill, Chris Smalling, Nathaniel Clyne, John Stones, Ryan Bertrand - James Milner, Raheem Sterling, Adam Lallana, Jordan Henderson, Eric Dier, Jack Wilshere, Ross Barkley, Dele Alli - Harry Kane, Wayne Rooney, Jamie Vardy, Daniel Sturridge, Marcus Rashford.

RUSYA
1990 yılına kadar Sovyet Rusya adıyla mücadele eden ve SSCB'nin dağılmasıyla birlikte kendi adıyla mücadele etme şansı yakalayan Rusya geride kalan son 3 büyük futbol turnuvası olan Euro 2008, Euro 2012 ve Dünya Kupası 2014'te finallerde boy gösterdi. Euro 2008'de yarı final oynayan, Euro 2012'de ise grup aşamasında elenen Ruslar; bir önceki uluslararası organizasyon olan Dünya Kupası 2014'te ise grup maçlarını galibiyet alamadan tamamlamıştı. elem grubundan 10 maçta 6 galibiyet - 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrılırken, maç başına rakipleri karşısında 1.8 gol atarken kalesinde sadece 5 gol gördü. Avusturya'nın ardından ikinci sırada grup aşamasını bitiren ve finallere katılma şansı yakalayan Leonid Slutsky'nin öğrencileri grupta ikincilik - üçüncülük mücadelesi verecek.

Rusya'nın turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Igor Akinfeev, Yuri Lodygin, Guilherme - Roman Shishking, Igor Smolnikov, Sergei Ignashevich, Roman Neustadter, Aleksei Berezutski, Vasili Berezutski , Georgi Scennikov, Dimitri Kombarov - Igor Denisov, Denis Glushakov, Pavel Mamaev, Aleksandr Golovin, Roman Shirokov, Oleg Shatov, Oleg Ivanov, Aleksandr Samedov, Dmitri Torbinski - Aleksandr Kokorin, Fedor Smolov, Artem Dzyuba

GALLER
Ülke olarak Büyük Krallık'ta yer alan dört ülkeden birisi olan ve İngiltere'nin hegomanyası altında kalan Galler, futbol tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteriyor. 1958 yılında İsveç'te düzenlenen Dünya Kupası organizasyonuna katılma başarısı gösteren ve futbol tarihindeki en büyük başarısı bu turnuvada çeyrek final oynamak olan Galler, eleme aşamasında turnuvanın sürpriz favori takımlarından Belçika ile aynı grupta yer aldı. B Grubu'nda oynadığı 10 maçta 6 gol - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Chris Coleman'ın öğrencileri bu maçlarda rakip filelere 1.1 gol atarken, kalesinde sadece 4 gol gördü. Belçika, Bosna Hersek, İsrail, Andorra ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile birlikte aynı grupta yer alan ve sadece Bosna Hersek'e maç kaybeden Galler'de turnuvanın yıldız ismi kuşkusuz Gareth Bale olacak. Real Madrid forması giyen süperstara James Collins, Joe Allen, Aaron Ramsey gibi tecrübeli isimler eşlik edecek.

Galler'in turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Wayne Hennessey, Owain Williams, Danny Ward - Chris Gunter, Neil Taylor, Ben Davies, James Chester, AShley Williams, AShley Richards, James Collins - Joe Allen, Anyd King, Aaron Ramsey, David Edwards, Joe Ledley, Jonathan Williams, David Vaughan - Hal Robson Kanu, Gareth Bale, George Williams, David Cotterill, Sam Vokes, Simon Church

SLOVAKYA
Sovyet Rusya'nın dağılmasıyla Rusya'nın futbol tarihinde tek başına mücadele etmeye başlaması gibi, Çekoslovakya'nın dağılmasıyla Slovakya adıyla futbol tarihinde yer almaya başladı. Ülke tarihinde bugüne kadar sadece 2010 Dünya Kupası'nda boy gösteren Ján Kozák'ın öğrencileri, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteriyor. Eleme turunda turnuvanın favorisi İspanya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Lüksemburg ve Makedonya ile birlikte aynı grupta yer alan 7 galibiyet - 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle grubunu 2.sırada tamamlayan Slovakya, ikinci maç haftasında İspanya karşısında sahadan 2-1 galip ayrılarak büyük bir sürprize imza attı. Grup aşamasında 17 gol atan ve 8 gol yiyen Slovakya, tarihinde ilk kez finallere katılma hakkı kazandı. Saha içerisinde Marek Hamsik'in etrafında kurgulanan mavi-beyazlı takımın kadrosunda Martin Skrtel, Vladimir Weiss, Juraj Kucka gibi tecrübeli isimleri barındırıyor.

Slovakya'nın turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Jan Mucha, Jan Novota, Matus Kozacik - Peter Pekarik, Martin Skrtel, Jan Durica, Norbert Gyömber, Milan Skriniar, Tomas Hubocan, Kornel Salata, Dusan Svento - Jan Gregus, Vladimir Weiss, Ondrej Duda, Miroslav Stoch, Patrik Hrosovsky, Marek Hamsik, Juraj Kucka, Robert Mak, Viktor Pecovsky - Stanislav Sestak, Adam Nemec, Michal Duris

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0