Euro 2016 | C Grubu

Fransa'da düzenlenecek olan turnuvaya "Son Dünya Şampiyonu" apoleti ile gelecek olan Almanya, bir önceki Avrupa Şampiyonası'nın finalinde kaybettiği şampiyonluğa uzanmak için grup aşamasında ağır favori olarak yer aldığı C Grubu'nda boy gösterecek. Sadece grubunun değil, turnuvanın da ağır favorilerinden birisi olan Die Mannschaft, eleme aşamasında Adam Nawalka yönetimindeki Polonya, Mykhaylo Fomenko yönetimindeki Ukrayna ve Michael O'Neill yönetimindeki Kuzey İrlanda ile mücadele edecek.

ALMANYA
Turnuvaya son Dünya Şampiyonu etiketi ile gelen Joachim Löw'ün Almanya'sının en büyük hayali buna Avrupa Şampiyonluğu apoletini de eklemek. Eleme etabını lider tamamlayarak turnuvaya gelen Almanya Son iki Avrupa şampiyonasında en az yarı final görmüş durumda. 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan Almanya yine bir hayli iddialı kadro ile geliyor turnuvaya. Marco Reus'un sakatlığı nedeniyle kadroya giremediği Almanya'nın yıldızları ise saymak ile bitmeyecek derecede. Kulübümüzde forma giyen Lukas Podolski üst üste 7.kez Almanya ile büyük bir turnuvaya katılıyor. Almanya'nın gol umudu ise ülkemizde top koşturan Mario Gomez olacak. Kaptanlığını Bastian Schweinsteiger'in yaptığı Almanya Milli Takımı'nın kadrosunda Türk asıllı futbolcular Emre Can ve Mesut Özil de yer alıyor.

Almanya'nın 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde;
Manuel Neuer, Marc-Andre ter Stegen, Bernd Leno - Jerome Boateng, Mats Hummels, Emre Can, Jonas Hector, Benedikt Höwedes, Shkodran Mustafi, Antonio Rüdiger - Andre Schürrle, Julian Draxler, Sami Khedira, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Toni Kroos, Mesut Özil, Lukas Podolski, Julian Weigl, Bastian Schweinsteiger - Mario Gomez, Mario Götze, Leroy Sane.

POLONYA
Üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonasına katılacak olan Polonya şu ana kadar grup aşamasının ilerisine geçemedi bu sefer grup aşamasından ilerisini görmeyi hedefliyorlar. Elemelerde de Avurupa Şampiyonasında olduğu gibi Almanya ile aynı grupta bulunan Polonya grubu Almanya'nın ardından 2. sırada tamamlayarak turnuvaya katılım hakkı kazandı. Son yılların en büyük forvet oyuncularından biri olan Lewandowski'nin kaptanlığını yaptığı Polonya Wojciech Szczesny, Lukasz Piszczek, Jakub Blaszczykowski gibi önemli oyunculara sahip. İlk hedefi tarihinde ilk kez grup aşamasını geçmek olan Polonya ileriki turlardada Lewandowski önderliğinde süpriz kovalayacak.

Polonya'nın 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde;
Artur Boruc, Lukasz Fabianski, Wojciech Szczesny - Thiago Cionek, Kamil Glik, Artur Jedrejczyk, Michal Pazdan, Lukasz Piszczek, Bartosz Salamon, Jakub Wawryniak - Jakub Blaszczykowski, Kamil Grosicki, Tomasz Jodlowiec, Bartosz Kapustka, Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Krzysztof Maczynski, Slawomir Peszko, Filip Starzynski, Piotr Zielinski - Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Mariusz Stepinski.

UKRAYNA
Tarihinde 2.kez Avrupa Şampiyonasına katılacak olan Ukrayna katıldığı tek Avrupa Şampiyonasında 2012 de ev sahibi olarak yer almış fakat gruptan çıkamamıştı. Eleme etabını İspanya ve Slovakya'nın ardından 3. sırada tamamlayan Ukrayna playoff etabında Slovenya'yı saf dışı bırakarak turnuvaya katılmaya hak kazandı. Kaptanlığını tecrübeli oyuncu Anatoliy Tymoschuk'un yaptığı Ukrayna'nın en önemli kozları ise Yevhen Konoplyanka ve Andriy Yarmolenko olacak.

Ukrayna'nın 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde;
Denys Boyko, Andriy Pyatov, Nikita Shevchenko - Artem Fedetskyi, Vyacheslav Shevchuk, Oleksandr Kucher, Yaroslav Rakytskyi, Bohdan Butko, Yevhen Khacheridi - Serhiy Sydorchuk, Denys Garmash, Serhiy Rybalka, Ruslan Rotan, Taras Stepanenko, Victor Kovalenko, Oleksandr Karavaev, Anatoliy Tymoshchuk, Yevhen Konoplyanka, Oleksandr Zinchenko - Andriy Yarmolenko, Roman Zozulya, Pylyp Budkivskyi, Yevhen Seleznyov. 

KUZEY İRLANDA
Tarihinde 3 kez Dünya Kupasına katılan Kuzey İrlanda Avrupa Şampiyonasına ise ilk kez katılacak. Eleme etabını Romanya'nın önünde 1. sırada tamamlayarak şampiyonaya direkt katılan ve büyük bir süprize imza atan Kuzey İrlanda turnuvada da bunu tekrarlamayı amaçlayacak. Kaptanlığı Southampton'un tecrübeli oyuncusu Steven Davis'in yaptığı Kuzey İrlanda isim isim baktığımızda çok da üst düzey isimlere sahip değil fakat buralara kadar takım olarak gelen Kuzey İrlanda tarihinin ilk Avrupa Şampiyonasında da bu takım oyununu sergilemeye çalışacak.

Kuzey İrlanda'nın 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde
Mannus, McGovern, Carroll - Cathcart, Evans, McAuley, McCullough, McLaughlin, Hodson, Hughes, McNair, Baird - Davis, Norwood, Evans, Ferguson, Dallas, McGinn, Ward - Lafferty, Washington, Magennis, Grigg.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0