Euro 2016 | A Grubu

Turnuvanın ev sahibi olması nedeniyle eleme maçları oynamadan ve bu dönemi sadece hazırlık maçlarıyla geçen Fransa, turnuvanın grup aşamasında A Grubu'nda yer alacak. Turnuvanın en büyük favorileri arasında gösterilen Horozlar, grup aşamasında Vladimir Petkovic yönetimindeki İsviçre, Anghel Iordanescu yönetimindeki Romanya ve tarihindeki ilk büyük turnuvaya çıkacak olan Giovanni De Biassi yönetimindeki Arnavutluk ile birlikte A Grubu'nda mücadele edecek.

FRANSA
Turnuvaya tecrübeli hoca Didier Deschamps yönetiminde girecek Fransa yolun sonuna kadar gitmeyi ve kupayı kazanmayı hedefliyor. Şantaj iddiaları nedeniyle en önemli golcülerinden Benzema ve sakatlığı nedeniyle yıldız stoper Varane'den yoksun olsalar da İngiltere Ligi'nde yıldızlaşan orta saha Kante'yi kazanan Fransa yine İngiltere Ligi'nden çok formda gelen Payet, Martial ve Atletico ile Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar giden Griezmann gibi isimlere sahip. Pogba, Evra, Sagna, Lloris gibi isimlerin üstüne bu isimlerle iddialı bir kadroya sahip Fransa grubu rahat geçip işin sonuna gitmeyi hedefleyecek.

Fransa'nın 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde; Benoit Costil, Hugo Lloris, Steve Mandanda - Lucas Digne, Patrice Evra, Christophe Jallet, Laurent Koscielny, Eliaquim Mangala, Samuel Umtiti, Bacary Sagna, Adil Rami - Yohan Cabaye, Morgan Schneiderlin, N'Golo Kante, Blaise Matuidi, Paul Pogba, Moussa Sissoko -Kingsley Coman, Pierre Gignac, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Anthony Martial, Dimitri Payet.

ROMANYA
Avrupa Şampiyonasına 5. kez katılacak olan Romanya'nın en iyi derecesi 2000 yılında oynadığı çeyrek final. 2012'deki turnuvayı kaçıran Romanya en son 2008 Avrupa Şampiyonasında boy göstermiş fakat grup aşamasını geçememişti. Eleme grubunda oynadığı 10 maçta grubu nağmalup olarak 5 galibiyet 5 beraberlikle Kuzey İrlanda'nın ardında tamamlayan Romanya kalesinde sadece 2 gol gördü. 23 kişilik kadrosunun 14'ü yurt dışında top koşturan Romanya'da ülkemizde top koşturan Stancu, Torje gibi isimlerin yanında Tataruşanu, Razvan Rat gibi oyunculara sahip Romanyada ilk hedef gruptan çıkmak olacak.

Romanya'nın 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde;
Ciprian Tatarusanu, Costel Pantilimon, Silviu Lung Jr - Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Alexandru Matel, Cristian Sapunaru, Valerica Gaman, Razvan Rat, Cosmin Moti - Steliano Filip, Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Ovidiu Hoban, Lucian Sanmartean, Mihai Pintilii, Adrian Popa, Andrei Prepelita, Nicolae Stanciu - Bogdan Stancu, Claudiu Keserü, Florin Andone, Denis Alibec.

İSVİÇRE
Avrupa Şampiyonası'na ülke tarihinde 4. kez katılacak İsviçre henüz katıldığı Avrupa Şampiyonalarında gruplardan çıkma başarısı gösteremedi. Eleme grubunu 7 galibiyet 3 mağlubiyet ile İngiltere'nin ardından 2. olarak tamamlayarak turnuvaya gelen İsviçre'nin teknik direktörlüğünü bir dönem ülkemizde Samsunsporu çalıştıran Vladimir Petkovic yapıyor. Kadrosunda Shaqiri, Xhaka gibi önemli oyuncular barındıran İsviçrenin orta sahasında kulübümüzün geçen sezon Genoa'ya kiraladığı Dzemaili, hücum hattında ise ülkemizde forma giyen Eren Derdiyok görev yapacak. Kadrosunda bir çokda genç yetenek barındıran İsviçre bu turnuvada şeytanın bacağını kırarak gruptan çıkmayı hedefleyecek.

İsviçre'nin 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde;
Yann Sommer, Roman Bürki, Marwin Hitz - Stephan Lichtsteiner, Nico Elvedi, Michael Lang, Johan Djourou, Fabian Schar, François Moubandje, Ricardo Rodriguez, Steve von Bergen - Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Gelson Fernandes, Fabian Frei, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Denis Zakaria - Breel Embolo, Haris Seferovic, Admir Mehmedi, Eren Derdiyok, Shani Tarashaj

ARNAVUTLUK
Arnavutluk tarihinde ilk kez bir büyük turnuvaya katılmanın heyecan ve gururunu yaşıyor. İtalyan De Biassi'nin hocalığını yaptığı Arnavutluk eleme aşamasını Portekiz'in ardından 2. sırada tamamlayarak turnuvaya katılım hakkı kazandı. Eleme etabında 8 maçta kalesinde 5 gol gören Arnavutluk 4 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet yaşamıştı. Arnavutluk'un kaptanlığını bir dönem takımımızda forma giyen Lorik Cana yapıyor, Cana dışında takımın en güvendiği isim bu sene Napoli ile çok iyi bir sezon geçiren sol bek Elseid Hysaj olacak. Arnavutluk'un turnuvadaki gol umudu ise ülkemizde top koşturan Sokol Çikalleshi olacak. Tarihinde ilk kez böylesine bir turnuvada olmanın keyfini çıkaracak olan Arnavutluk bir süpriz peşinde olacak. 

Arnavutluk'un 23 kişilik turnuva kadrosu şu şekilde;
Etrit Berisha, Alban Hoxha, Orges Shehi - Arlind Ajeti, Naser Aliji, Mergim Mavraj, Loric Cana, Elseid Hysaj, Ansi Agolli, Frederic Veseli - Ledian Memushaj, Ergys Kaçe, Andi Lila, Migjen Basha, Amir Abrashi, Odise Roshi, Burim Kukeli, Ermir Lenjani, Taulant Xhaka - Bekim Balaj, Sokol Çikalleshi, Shkelzen Gashi, Armando Sadiku.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0