Euro 2016: *Commençons!

Paris, Marsilya, Lyon, Lille, Bordeaux, Nice, Lens, Toulouse, Saint-Etienne ve Saint-Denis.. 24 milli takımın yer alacağı Avrupa'nın en büyük futbol şölenine ev sahipliği yapacak 10 şehir ve toplamda 490bin kişi kapasiteli 10 stadyum! 10 Haziran Cuma akşamı ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanacak olan açılış karşılaşmasıyla başlayacak olan Euro2016 tam bir ay sürecek. Avrupa'nın en büyük takımı 10 Temmuz 2016 akşamı Saint-Denis'de oynanacak olan final karşılaşmasında belli olacak. Fatih Terim ve Aslanları, son şampiyon İspanya ile birlikte D Grubu'nda yer alacak. FCN Blog olarak turnuvanın nabzını özel yazılar, haberler ve panoramalar ile tutacağız! İşte serinin ilk yazısı, adettendir; Başlıyoruz!


EURO 2016: BAŞLIYORUZ!
10 Haziran Cuma günü başlayacak olan grup maçları 22 Haziran'da sona erecek. Grup aşamasında ilk 2 sırada yer alan takımlar adını bir üst tura yazdırırken, en iyi 4 grup üçüncüsüyle birlikte son 16 takım arasında yer alacak. 25-27 Haziran tarihleri arasında oynanacak olan son 16 turunda rakiplerini ekarte edecek olan takımlar Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde boy gösterecek. 30 Haziran - 3 Temmuz tarihlerinde oynanacak olan çeyrek final karşılaşmaları sonrasında son 4 takım belli olacak ve 6 Temmuz tarihinde Lyon, 7 Temmuz tarihinde Marsilya'da oynanacak yarı final karşılaşmalarında rakiplerini mağlup etmeyi başaran iki takım 10 Temmuz 2016 tarihinde başkent Paris'in merkezinden 9 km uzaklıktaki Saint-Denis şehrinde bulunan Stade de France'da oynanacak final maçına yer ayırtmış olacak.
 THIS ONE'S FOR YOU
UEFA tarihinde bu sezon ilk kez 24 takımlı olarak düzenlenecek olan Euro 2016'nın resmi şarkısı Fransız süperstar David Guetta tarafından hazırlanırken, 1997 doğumlu İsveçli şarkıcı Zara Larsson ona eşlik etti."Biz birlikte daha güçlüyüz." mesajı veren klipte turnuvaya katılan tüm takımlara yer verilirken, Selçuk İnan'ın turnuvanın finallerinin kapısını açan frikik golü klipte yer aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0