Marina Maljkovic resmen Galatasaray'da..

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı uzun süreden beri takımın başında olan Ekrem Memnun'un ayrılmasının ardından genç ve potansiyelli koç Marina Maljkovic ile anlaşma sağladı. Aynı zamanda Sırbistan Milli takımının da başında bulunan ve son Avrupa Şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkan başarılı antrenör, son 3 yıldır Fransa'nın Lyon Basket takımını çalıştırıyordu. Sırp basketbol efsanesi Bozi Maljkovic'in kızı olan Marina Maljkovic ile yapılan anlaşma süresi ise 1 yıl..


Marina Maljkovic… Genç, başarılı, hırslı, dinamik. Bu 4 kelime, yeni koçumuzu çok iyi özetliyor esasen. Sırbistan’da kadın basketbol ekolünün devamını getiren Marina Maljkovic, henüz 35 yaşında, ilginç tarzı, sarı saçları, oyuncularıyla ilişkisi ve verdiği güven ile Galatasaray’a Ekrem Memnun’dan sonra gelebilecek en iyi koçlardan birisiydi. Tribünün ilgisini çekecek bir tarzı var. Sırbistan Ligi pek tabii ki Türkiye Ligi ile eş değer bir kaliteye sahip değil ama Sırbistan Ligi’ndeki başarıları, Maljkovic’e Sırbistan Milli Takımı’nın kapılarını açtı ve Maljkovic, Sırbistan’a tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğunu yaşattı. Bu Avrupa şampiyonluğu ne kadar önemli bir potansiyeli olduğunu gösteriyor aslında. Galatasaray’la 1 yıllık anlaşsa da, güzel geçecek bir sezon ve doğru bir planlama ile en az 5 sene Türkiye Ligi ve Avrupa’da önemli işler yapacaktır. 

Başarının gelmesi içinde öncelikle kadın basketbol takımının maçlarına daha fazla taraftar gelmeli. Bunun sıkıntısını geçen sezon çoğu maçta çektik. Ayrıca yazının başında da belirttiğim gibi Maljkovic, taraftarın ilgisini çekebilecek, taraftarın kalbini kazanabilecek bir isim. Yani tribün-koç-oyuncu birlikteliğiyle –ilk aşamada- Türkiye’de başarının geleceği bir yapı oluşturulmalı. Yeni bir heyecan, yeni bir umut… Maljkovic, kendisine sabır gösterildiği takdirde Galatasaray’da oldukça başarılı olacaktır.

FCN Blog ailesi olarak Marina Maljkovic'e hoş geldin der, Galatasaray camiasında uzun ve başaırılı bir kariyere sahip olmasını dileriz.

DOĞAN MALKOÇ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0