Euro 2016 | D Grubu

Euro 2016 grup müsabakalarında Milli Takımımızın da yer aldığı D Grubu’nu yakından tanıyalım. Şüphesiz ülkecek gözümüz kulağımız bu grupta olacak, milli maçlarımız sırasında ülkede hayat duracak. D Grubu’nda milliler İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Grubumuz hakkında Fatih Terim’in yorumu dikkat çekici: ‘Bir grup ölüm grubu olacaksa, o grup bu grup.’ Grubumuzda son şampiyon İspanya, Avrupa’nın en iyi takımlarında oynayan yıldız oyuncularıyla Hırvatistan, eleme gruplarında aynı grupta önümüzde bitirip vizeyi alan Çek Cumhuriyeti’nin olduğunu düşünürsek hocamızın yorumunun ne denli doğru olduğunu rahatlıkla anlayacağız. Şimdi milli takımımıza ve rakiplerimize biraz daha ayrıntılı bakalım..


TÜRKİYE
İlk olarak A Milli Takımımız ile başlayalım. A Milliler eleme gruplarına kötü bir başlangıç yapmasına rağmen en iyi üçüncü olarak Hollanda’nın önünde, İzlanda ve rakip Çek Cumhuriyeti’nin arkasında Euro 2016 vizesi aldı. Son İzlanda maçındaki Selçuk’un golü hala akıllarda. Turnuvaya bizimle özdeşleşen ‘Biz bitti demeden bitmez.’ mottosuyla gidiyoruz. Son hazırlık karşılaşmasında Karadağ’a 90+5 te gol attıktan sonra Terim’in yedek kulübesine dönüp yaptığı bakış çok şey ifade ediyor. Eminim o anı gören rakiplerimizin teknik heyeti Euro 2008’i de hatırlayıp bir iç çekmişlerdir. İyi oyunculardan oluşan, özellikle orta sahası şampiyonayı rahatlıkla kaldırabilecek bir kadromuz var. Dünyada sıradan bir futbolsever açıklanan kadromuza baktığında Barcelona’dan Arda’yı, Leverkusen’den frikik ustası Hakan’ı, Dortmund’tan Nuri Şahin’i ve Selçuk, Burak gibi uluslararası futbolcularımızı görüp Türkiye iyi yerlere gelebilir diyecek. Turnuvada en güçlü yanımız orta sahamız olacak nitekim eleme aşamasında son düzlüğü forvetsiz bol orta sahayla geçtik. Kalecimiz son maçlarda tüm ülkeye kendini kanıtladı. En büyük sorunumuz ise defansta, özellikle stoper bölgesinde. Serdar Aziz sakatlığı sebebiyle kadroda yok. Stoper bölgesinde bence Hakan Balta’nın yeri sabit, ona kimin eşlik edeceği tartışılacak. Adaylar bu sene fazla forma şansı bulamayan Semih, uluslararası tecrübesi olmayan Ahmet Çalık, asıl yeri önlibero olan Mehmet Topal. Benim tahminim topu iyi kullanabilmesi sebebiyle Topal yönünde. Takımın ileri ucunda ilk aday şampiyon Beşiktaş’ta Gomez’in yedeği olan ancak görev verildiğinde işini layığıyla yapan Cenk. Cenk’in rakibi ise devre arasında Çin’e giden ve şimdiki durumunu pek bilmediğimiz Burak Yılmaz. Kadro ana hatlarıyla bu şekilde oluşurken 23 kişilik kadromuzda turnuvada dikkat çekebilecek futbolcular da mevcut. Bu sezon iyi performans gösteren Volkan Şen, Oğuzhan Özyakup ile hocanın sürpriz sayılabilecek cesur tercihi Emre Mor turnuvada dikkat çekebilecek oyuncularımızdan.

23 kişilik Euro 2016 kadromuz şu şekilde;
Volkan Babacan, Harun Tekin, Onur Recep Kıvrak, Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Ahmet Yılmaz Çalık, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal, Semih Kaya, Caner Erkin, İsmail Köybaşı, Emre Mor, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Nuri Şahin, Oğuzhan Özyakup, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Arda Turan, Olcay Şahan, Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Yunus Mallı.

İSPANYA
Grubun favorisi son şampiyon İspanya. Dünya ve Avrupa kupalarını ardı ardına alan İspanya’ya 2014’te Almanya dur demişti. O şampiyonada İspanya sürpriz şekilde gruptan çıkamamış, omurgayı oluşturan Puyol ve Xavi’nin ayrılışı, Iniesta’nın da yaşlanmasıyla tiki taka futbolu sona mı eriyor yorumları yapılmıştı. İspanya’nın o güçte olmadığı aşikar. Vicente Del Bosque kadroya Diego Costa, Fernando Torres gibi oyuncuları dahil etmedi. Hücum hattında Nolito, Aduriz, Morata gibi oyuncular mücadele verecek. İspanyollar Pique-Ramos‘lu savunması, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva’lı orta sahasıyla yine de turnuvanın favorilerinden.

İspanya’nın turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Casillas, De Gea, Rico, Ramos, Pique, Alba, Bartra, San Jose, Juanfran, Bellerin, Azpilicueta, Busquets, Iniesta, Bruno, Pedro, Cesc Fabregas, Koke, Thiago, Nolito, Silva, Lucas Vasquez, Morata.

HIRVATİSTAN
Bir diğer rakibimiz Hırvatistan. Hırvatistan dendiğinde hepimizin aklına Euro 2008 geliyor. 8 sene öncesinde yetenekli, yıldız olmaya aday oyuncular olan Modric ve Rakitic artık tam anlamıyla yıldızlar ve ikisi de dünyanın en iyi iki takımının orta sahasında mücadele ediyor. Bu oyunculara Srna ve Corluka’yla tecrübeli savunma, Mandzukic ve Perisic gibi üst düzey hücum oyuncuları eşlik ediyor. Hırvatistan grubumuzun en güçlü ekiplerinden ve turnuvada ileri kademelere kadar ilerleyebilecek potansiyeldeler.

Hırvatistan’ın turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Danijel Subasic, Lovre Kalinic, Ivan Vargic, Darijo Srna, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Gordon Schidenfeld, Sime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Luka Modric, Ivan Rakitic, Ivan Perisic, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marcelo Brozovic, Marko Rog, Ante Coric, Mario Mandzukic, Nikola Kalinic, Andrej Kramaric, Marko Pjaca, Duje Cop.

ÇEK CUMHURİYETİ
Son inceleyeceğimiz rakibimiz eleme aşamasında da karşılaştığımız Çek Cumhuriyeti. Aynı gruba düştüğümüzde eski üst düzey oyuncuları yok denilmişti ama Çekler gupları önümüzde tamamlayarak turnuva vizesi aldılar. Kadroda bu seneyi ülkemizde geçirmiş Sivok, Kadlec, Necid gibi oyuncuları var. Özellikle orta sahası Çek liginden gelen genç ve dinamik kadroya tecrübe abideleri Petr Cech ve Tomas Rosicky liderlik edecek. Çeklerin hafife alınmaması gereğini biz ve oyuncular gayet iyi biliyor.

Çek Cumhuriyeti’nin turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Cech, Koubek, Vaclik, Gebre Selassie, Hubnik, Kaderabek, Kadlec, Limbersky, Sivok, Suchy, Darida, Dockal, Kolar, Krejci, Pavelka, Plasil, Pudil, Rosicky, Skalak, Sural, Lafata, Necid, Skoda.

Son olarak grup hakkında yorumumu yaparak sözlerimi bitireceğim. Çekleri yenip İspanya ve Hırvatistan ile berabere kalırsak biz bu gruptan çıkarız. Gruptan çıkmamız halinde, iyi de bir kurayla ileriye gidecek bir kadroya ve teknik ekibe sahibiz. Yetenekli kadroya Türk futbolunun İmparatoru Fatih Terim hükmediyor. Başarı da bizim için hayal değil. Bu kadar sponsorumuz sanatçımız varken bir de güzel marşımız bestelenseydi turnuva havasına daha iyi girebilirdik diye de düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0