Euro 2016 | E Grubu

Turnuvanın mücadele dozu yüksek ihtimalli gruplarından biri olan E Grubu; Belçika, İtalya, İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç’ten oluşuyor. Yeni kuşak futbolcuların adeta parlayan incisi Belçika’nın seri başı olarak girdiği grupta bundan bir önceki organizasyon olan Euro 2012’de ikinci olan fakat 2014 Dünya Kupası’nda aradığını bulamayan İtalya ile kıyasıya mücadele verecek. 2012’den sonra 2016 için de turnuvada oynama şansı bulan İrlanda Cumhuriyeti büyük rakiplerine karşı sansını deneyecekken, İbrahimovic’in belki de son turnuvasını geçireceği İsveç, ilk iki sırayı her zamanki gibi çok isteyecek. Şimdi bu dört takım hakkında bilgiler, kadroları ve Euro 2016 yolculuklarını beraber inceleyelim..

BELÇİKA
16 yıllık Avrupa Şampiyonası finalleri hasretine 2016 yılında son veren Belçika’nın bu turnuvadaki en büyük başarısı 1980’deki 2. lik. FIFA Kulüpler Sıralaması’nda Kasım 2015 - Mart 2016 arasını 1. lik ile geçen ve dikkat çeken Belçika turnuvaya kaptanı Vincent Kompany ve onun tandemdeki ortağı Nicolas Lombaerts’ten sakatlıkları dolayısıyla eksik olarak katılıyor. Galler, Bosna Hersek, İsrail, Kıbrıs ve Andorra’nın bulunduğu gruptan 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucu topladığı 23 puan ile lider çıkan Belçika bu sıralama ile Euro 2016’ya katılma hakkı kazanmıştı. Takım teknik direktörü Marc Wilmots’un genel olarak 4-2-3-1 formasyonunu tercih ettiği Belçika’da özellikle ön taraf oyuncuları Eden Hazard, Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi isimler şu anda Avrupa’nın en dikkat çeken oyuncularından. Belçika’nın da en büyük kozları olan bu oyuncuların yanında Benteke, Mertens, Carrasco, Dembele gibi parlak isimler de var. Ayrıca Belçika’nın kadrosunda geçtiğimiz sezon takımımızda forma giyen Jason Denayer’de bulunuyor. Avrupa’nın son iki yılda en etkili takımlarından biri olan Belçika kimilerine göre bu kupanın ciddiye alınması gereken etkili ekiplerinden. Bakalım bu dinamik takım kendisine güvenenleri haklı çıkarabilecek mi?

Belçika'nın turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Jean François Gillet - Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Jason Denayer, Thomas Meunier, Christian Kabasele, Jordan Lukaku, Laurent Ciman - Radja Nainggolan, Axel Witsel, Kevin de Bruyne, Marouane Fellaini, Eden Hazard, Yannick Carrasco, Mouse Dembele - Romelu Lukaku, Dries Mertens, Divock Origi, Christian Benteke, Michy Batshuayi

İTALYA
Avrupa’nın 4 Dünya Kupası ile uluslar arası alanda en başarılı takımı konumunda olan İtalya’nın buna rağmen bu turnuvada sadece 1968’de tek şampiyonluğu bulunuyor. Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası Finali’nde İspanya’ya kaybederek ikinci olan Akdeniz takımı başarılı teknik adamı Antonio Conte ile şüphesiz bir şekilde şampiyonluk kovalayacak. Euro 2016 elemelerinde H Grubu’nda Hırvatistan, Norveç, Bulgaristan, Azerbaycan ve Malta ile birlikte yer alan İtalya grubu 7 galibiyet 3 beraberlik ile 24 puan toplayarak zorlanmadan bitirmişti. Yıllardır defansif özelliği ile tanınan İtalya’nın kadrosunda De Rossi, Motta ve Buffon gibi tecrübeli isimler genç isimlere tecrübelerini aktararak başarıya ulaşmaya çalışacak. Forvet hattında Insigne ve El Shaarawy gibi yetenekli isimlerin bulunduğu İtalya’nın kadrosu çok dikkat çekmese de turnuva tecrübesi olan bir ülke olmasından sebep İtalya’yı favorilerden biri konumuna getiriyor. Geçtiğimiz şampiyonada şampiyonluğu İspanya’ya kaptıran İtalya, bakalım bu şampiyonada 68’den beri aradığı kupayı elde edebilecek mi?

İtalya'nın turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, Federico Marchetti - Mattia de Sciglio, Giorgio Chiellini, Matteo Darmian, Angelo Ogbonna, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci - Antonio Candreva, Alessandro Florenzi, Thiago Motta, Stefano Sturaro, Daniele de Rossi, Marco Parolo, Federico Bernardeschi, Emanuele Giaccherini - Simone Zaza, Graziano Pelle, Ciro Immobile, Eder, Lorenzo Insigne, Stephan El Shaarawy

İRLANDA CUMHURİYETİ
1988’de ilk defa Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı elde eden ve ilk maçında İngiltere’yi mağlup eden İrlanda, sonrasında bu önemli organizasyona katılma başarısı gösterememişti. 2012’de hasreti bir kez daha dindiren nam-ı diğer Robbie Keane’in takımı o turnuvada da üst tura çıkmayı başaramayarak kupaya veda etmişti. Almanya, Polonya, İskoçya, Gürcistan ve Cebelitarık’ın yer aldığı D grubundan Almanya ve Polonya’nın ardından 18 puan ile üçüncü olan İrlanda Cumhuriyeti play-off oynama hakkı elde etmişti. İki ayaklı play-off’ta 1-1 ve 0-2’lik skorlarla mağlup ettiği Bosna Hersek kupaya veda ederken İrlanda Cumhuriyeti üst üste ikinci defa finallerin kapısını açmıştı. Martin O’neill’in çalıştırdığı İrlanda Cumhuriyeti kadrosunda en dikkat çeken isim şaşırılmayacak şekilde Robbie Keane. Hali hazırda ülkenin hem en çok milli takım forması giyen ismi hem de en çok gol atan ismi olan Keane takımın kaptanlığını da üstlenmiş durumda. John O’shea ve Shane Long gibi isimleri de kadrosunda bulunduran İrlanda Cumhuriyeti kupada sürpriz kovalayacak.

İrlanda Cumhuriyeti'nin turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Keiren Westwood, Shay Given, Darren Randolph - Seamus Coleman, Ciaran Clark, John O'Shea, Richard Keogh, Shane DUffy, Cyrus Christie, Stephen Ward - Glenn Whelan, Aiden McGeady, James McCarthy, James McClean, Jeff Hendrick, David Meyler, Robbie Brady, Wes Hoolahan, Stephan Quinn - Shane Long, Robbie Keane, Jon Walters, Daryl Murphy

İSVEÇ
96’yı saymazsak 92’den beri bu şampiyonanın abonesi olmuş İskandinavların en başarılı takımı İsveç’in bu tunuvadaki en büyük başarısı ilk kez katıldığı 92 yılında elde ettiği yarı final derecesi. Her daim savaşmayı bırakmayan özelliği ile tanınan İsveç sonuç elde etme konusunda zorlanan kimliği ile büyük bir başarı elde edemese de fazla hafife alınmaması gereken takımlardan. Avusturya, Rusya, Karadağ, Lihtenştayn ve Moldovya ile aynı grupta yer alan İsveç, grubu 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi ile 18 puanla bitirmiş ve play-off’larda mücadele etme şansı kazanmıştı. Play-off’ta komşusu Danimarka ile eşleşen İsveç ilk maçta aldığı 2-1’lik galibiyeti ikinci maçta 2-2 ile koruyunca şampiyonaya katılma hakkı elde etmişti. Kadrosunda Zlatan İbrahimovic gibi tabiri caiz ise tek kişilik dev kadro vari bir ismi bulunduran İsveç ayrıca Türkiye’den yolu geçmiş ve hala oynayan oyuncular Andreas Isaksson, Jimmy Durmaz ve Erkan Zengin ile de dikkat çekiyor. İtalya ve Belçika gibi kuvvetli ekiplere karşı gelerek ilk iki içinde bir yer elde edinmek isteyen İsveç için yol zorlu görünüyor. Bakalım Zlatan takımını bu sene nasıl bir yere taşıyacak ve İsveç üst turu elde edebilecek mi?

İsveç'in turnuvada boy gösterecek olan 23 kişilik kadrosu şu şekilde;
Andreas Isaksson, Robin Olsen, Patrik Carlgren - Mikael Lustig, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Pontus Jansson, Victor Lindelöf, Ludwig Augustinsson - Emil Forsberg, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Kallström, Oscar Hiljemark, Pontus Wernbloom, Oscar Lewicki, Jimmy Durmaz, Erkan Zengin - Marcus Berg, Emir Kujovic, John Guidetti, Zlatan Ibrahimovic

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0