Euro 2016 | F Grubu

Fransa'da düzenlenecek olan Euro 2016'da F grubunda yer alan Portekiz, diğer rakiplerine göre oldukça rahat  bir kura çekerken Avrupa Şampiyonasında grup aşamasında millilerimizin grubunda yer alan İzlanda, ön elemelerde üçüncü olarak playoff turunda Norveç'i eleyen Macaristan ve elemeleri İsveç ve Rusya'nın önünde grubunu lider olarak tamamlayan Avusturya ile eşleşerek diğer rakiplerine görece rahat bir kura seçti. Son yıllardaki formsuz görüntüsüne rağmen  Cristiano Ronaldo'ya sahip Portekiz kuşkusuz grubun ağır topu konumunda.

PORTEKİZ 
Avrupa şampiyonlarına yedinci kez katılan Portekiz, katıldığı şampiyonlarda dört defa yarı finale yükselerek turnuva tarihi boyunca şampiyonluğu olmadan en çok yarı finale yükselen takım konumunda. 1984 yılında yine Fransa'da düzenlenen şampiyonada yarı finale yükselme başarısı gösteren Portekiz ev sahibine yenilerek final şansını başka baharlara bırakmıştı. Ön elemeleri I grubunu 7 galibiyet, 1 mağlubiyet ile lider olarak bitiren Fernando Santos'un turnuvada ki en büyük silahı ise kuşkusuz Cristiano Ronaldo olacak.  Ön elemelerde az gol atmasına karşın kalesini de gole kapatan Portekiz her zaman olduğu gibi şampiyonluğu hedefliyor.

Portekiz'in turnuvada boy gösterecek 23 kişilik kadrosu ise şu şekilde..
Rui Patrício, Anthony Lopes, Eduardo; Vieirinha, Cedric, Carvalho, Bruno Alves, Pepe, José Fonte, Eliseu, Raphaël Guerreiro; William Carvalho, Danilo, Joao Mário, Adrien Silva, Andre Gomes, Joao Moutinho, Renato Sanches; Cristiano Ronaldo, Rafa, Quaresma, Eder, Nani

İZLANDA
Ön elemelerde millilerimizin de olduğu A grubunu 6 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet ile 2. sırada tamamlayarak Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazanan İzlanda tarihinde ilk defa büyük bir turnuvaya katılıyor. İrlanda Cumhuriyeti'nin ardından turnuvaya katılmaya hak kazanan en yaşlı ikinci takım konumunda bulunan İzlanda'nın başında tecrübeli çalıştırıcı Lars Lagerback bulunuor. Daha önce İsveç ile Euro 2000, Euro 2004 ve Euro 2008'e katılma başarısı gösteren Lagerback ön elemelerde gösterdiği performans ile Portekiz'in ardından gruptan çıkma yolunda favori olarak gözüküyor.
  
İzlanda'nın turnuvada boy gösterecek 23 kişilik kadrosu ise şu şekilde..
Hannes Halldorsson, Ogmundur Kristinsson, Ingvar Jonsson; Birkir Mar Sævarsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Haukur H. Hauksson, Sverrir Ingi Ingason, Hordur Magnusson, Hjortur Hermannsson; Aron Einar Gunnarsson, Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason, Jóhann Berg Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Elmar Bjarnason, Runar Mar Sigurjonsson, Arnor Ingvi Traustason; Eidur Gudjohnsen, Kolbeinn Sigthorsson, Alfreðd Finnbogason, Jón D. Bödvarsson

AVUSTURYA
Ön elemelerde İngiltere'nin ardında en çok galibiyete ulaşan(9 galibiyet-1 beraberlik) takım konumunda bulunan Avusturya, Euro 2008'de ev sahibi olduğunu düşünürsek tarihinde ilk defa ön elemeleri geçerek Avrupa şampiyonasına katılıyor. Kendi evinde düzenlenen Euro 2008'de sadece tek gol kaydedebilen Avusturya'nın ön elemelerde en golcü ismi ise 7 golle bir dönem Trabzonspor forması giyen eski dost Marc Janko. Kadrosunda David Alaba, Christian Fuchs gibi önemli isimleri bulunduran ve uzun süreli bir yapılanma içerisinde olan Avusturya bu grupta İzlanda ile ikincilik savaşı verecek.

Avusturya'nın turnuvada boy gösterecek 23 kişilik kadrosu ise şu şekilde..
Robert Almer, Heinz Lindner, Ramazan Özcan; Aleksandar Dragovic, Christian Fuchs, György Garics, Martin Hinteregger, Florian Klein, Sebastian Prödl, Markus Suttner, Kevin Wimmer; David Alaba, Marko Arnautovic, Julian Baumgartlinger, Martin Harnik, Stefan Ilsanker, Jakob Jantscher, Zlatko Junuzovic, Marcel Sabitzer, Alessandro Schöpf; Lukas Hinterseer Rubin Okotie, Marc Janko

MACARİSTAN
Tarihlerinde üçüncü defa Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Macaristan, 1972’den bu yana ilk defa turnuvada boy gösterecek. Euro 2016 ise Macaristan’ın 1986 Dünya Kupası’ndan bu yana katıldığı ilk uluslararası turnuva. Ön eleme etabında Kuzey İrlanda ve Romanya'nın ardından 3. olarak playoff etabına kalan ve burada Norveç'i iki maçta da yenerek eleyen Macaristan ön elemelerde zor gol atıp zor gol atmasıyla dikkat çekti. Bursasporlu Balazs Dzudzsak önderliğinde turnuvada eski günlerini arayan Macaristan'ın ise grupta çok fazla şansı bulunmuyor bence.

Macaristan'ın turnuvada boy gösterecek 23 kişilik kadrosu ise şu şekilde..
Gabor Kiraly, Dénes Dibusz, Péter Gulácsi; Attila Fiola, Barnabás Bese, Richárd Guzmics, Roland Juhász, Ádám Lang, Tamás Kádár, Mihály Korhut; Ákos Elek, Zoltán Gera, Ádám Nagy, László Kleinheisler, Gergo Lovrencsincs, Adam Pinter, Zoltán Stieber; Balázs Dzsudzsák, Ádám Szalai, Krisztián Németh, Nemanja Nikolics, Tamás Priskin, Dániel Böde

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0