Euro 2016 | Grup aşamasında öne çıkanlar..

Euro 2016'da grup aşaması geride kaldı ancak gruplarını 3'te 3 yaparak tamamlayabilen takım çıkmadı. Grup maçlarında 9 takım mağlubiyet yüzü görmedi. Fransa, Almanya, Polonya ve Hırvatistan yedişer, İsviçre, İngiltere, Macaristan ve İzlanda beşer puanla mağlubiyet görmeden üst tura yükseldi. Portekiz ise üç beraberlik aldığı grup aşamasını yenilgisiz ve 3 puanla tamamlayarak son 16 turuna kaldı.

Grup maçlarının en skorer takımları altışar golle Galler ve Macaristan oldu. Toplam 69 golün atıldığı grup aşamasında maç başına 1.92 gol ortalaması tutturuldu. Euro 2016'daki grup maçlarında İspanya'dan Alvaro Morata ve Galler'den Gareth Bale, üçer golle en skorer futbolcular olarak öne çıktı. Dimitri Payet, Romelu Lukaku, Bogdan Stancu, Ivan Perisic, Luis Nani, Cristiano Ronaldo ile Balazs Dzsudzsak ikişer gol buldu.

Yüzde 65 topa sahip olma oranı ile grupların bu sıralamada en iyi takımı Almanya olurken, İspanya grupların en iyi pas yüzdesine sahip takımı oldu (yüzde 93). En çok golü deneyen, kaleyi yoklayan takım ise 69 şut ile Portekiz oldu. Kalesini en iyi koruyan kaleci İzlanda kalecisi Halldorsson tam 19 kurtarışa imza attı.

Millilerimiz grup aşamasında 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet ile 3 puanda kalırken, turnuvaya veda etti. Grupta oynadığı 3 maçın sonunda rakip fileleri 2 kez havalandıran Fatih Terim'in öğrencileri, bu karşılaşmada kalesinde gördüğü 4 gole engel olamadı. Bu karşılaşmalarda kaleye çektiği 26 şutta sadece 4 isabet sağlayabilen millilerimiz, %48 topa sahip olma ortalaması ile turnuvayı tamamladı. Koşu mesafesinde ise turnuvanın en kötülerinden biri olan takımımız maç başına 104.1 km koşarak bu konuda sınıfta kaldı

Takımımızın formasını giyen oyunculardan Jason Denayer, Lukas Podolski ve Semih Kaya gruplarda süre almadılar. Selçuk İnan ve Hakan Balta milli takımımızın 3 maçında da ilk 11 başlayıp 250 dakika sahada yer aldı. Blerim Dzemaili ise İsviçre adına 3 maçada ilk 11de başlarken 249 dakika süre aldı ve performansı ile beğeni topladı.

Grup aşamalarının en iyi 11'i: 

Kaleci: Michael McGovern (Kuzey İrlanda)

Defans: Darijo Srna (Hırvatistan), Jerome Boateng (Almanya), Giorgio Chiellini (İtalya), Jonas Hector (Almanya)

Orta Saha: Luka Modric (Hırvatistan), Andres Iniesta (İspanya), Marek Hamsik (Slovakya), Dimitri Payet (Fransa)

Forvet: Gareth Bale ( Galler), Alvaro Morata (İspanya)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0