Euro 2016 | Grupların panoraması!

Avrupa'nın futbol şöleninde grup aşaması tamamlandı. İlk kez 24 takım ile oynanan şampiyonada son 16 turuna yükselen ekipler ve eşleşmeler belli oldu. Millilerimizin grup aşamasında veda ettiği turnuvada Ada ülkelerinin tamamı bir üst tura yükselerek başarılı bir grup aşaması geçirirken, turnuvaya ilk kez katılan takımlar damga vurdu.

A GRUBU
Ev sahibi  Fransa, genç ve iddialı kadrosu bulunan İsviçre, şampiyona tarihinde hiç gruptan çıkamayan Romanya ve tarihindeki ilk büyük turnuvasını geçiren Arnavutluk'un bulunduğu grubu Fransa ve İsviçre yenilgisiz tamamlarken Romanya sadece 1 puan ile hayal kırıklığı yarattı, Arnavutluk ise tarihindeki ilk şampiyonada galibiyet ve gol sevinci yaşasa da en iyi üçüncüler arasına giremeyerek turnuvaya veda etti.

B GRUBU
Büyük turnuvaların hayal kırıklığı İngiltere bu kez daha iddialı karosuyla bulunduğu grupta 2008 Avrupa üçüncülüğünün üstüne koyamayan Rusya, tarihindeki ilk büyük şampiyonaya katılan Galler ve Hamsik önderliğinde gruptan çıkmayı hedefleyen Slovakya yer aldı. İngiltere sadece 1 galibiyet alabilse de diğer 2 maçını da kaybetmeyerek grubu 2.sırada tamamlarken gruptaki diğer Ada ülkesi Galler Ramsey'in asist Bale'in ise golleriyle sırtladığı grup etabını lider tamamlayarak ilk şampiyonasında tarihi bir başarıya imza attı. Rusya'nın hayal kırıklığı yaratarak sadece bir son dakika golü ile 1 puanda ve son sırada tamamladığı grupta Slovakya 4 puana ulaşarak en iyi üçüncüler arasına girdi ve son 16ya yükseldi.

C GRUBU
Son Dünya şampiyonu Almanya'nın favori olduğu grupta elemelerin en çok gol atan takımı Polonya, tarihinde ilk kez şampiyonaya katılan Kuzey İrlanda ve turnuvalarda istediğini elde edemeyen Ukrayna yer aldı. Almanya ve Polonya grubu gol yemeden ve yenilmeden tamamlarken Almanya averajla liderliği elde etti. Turnuvanın en renkli tribünlerinden birine sahip Kuzey İrlanda ise onlar için hedef maç olan Ukrayna engelini 2-0 ile aşıp diğer maçlarda da müthiş mücadelesi ile sadece 1-0 sahadan yenik ayrılınca en iyi üçüncüler arasına girerek üst tura yükseldi ve tarihi bir başarıya imza attı. Hayal kırıklığı yaratan Ukrayna ise gol dahi atamadan 0 çekerek gruplarda turnuvaya veda etti.

D GRUBU
Millilerimizin yer aldığı grupta son 2 Avrupa Şampiyonasının şampiyonu İspanya, turnuvaların gediklilerinden Çek Cumhuriyeti ve iddialı jenerasyonu ile Hırvatistan bulunuyordu. Hırvatistan'ın sadece Çek Cumhuriyetine 2-0 öndeyken puan verdiği ve lider tamamladığı grupta İspanya son maçta Hırvatistan'a yenilerek 2. sırada kaldı Millilerimiz ilk 2 maçta hayal kırıklığı yaratırken son maçtaki Çek Cumhuriyeti galibiyeti ile umutlandırsa da diğer gruplardan istediğimiz sonuçlar gelmeyince en iyi üçüncüler arasına giremeyerek turnuvaya veda etti. Sadece 1 puanda kalan ve hayal kırıklığı yaratan Çekler de son sırada kaldı.

E GRUBU
Son finalist İtalya'nın diğer yıllara göre zayıf görünen kadrosuyla bulunduğu grupta gizli favorilerden altın jenerasyonlu Belçika, son turnuvasını geçiren Zlatan İbrahimovic'li İsveç ve İrlanda yer aldı. İlk maçında Belçika'yı 2-0 ile geçerek büyük avantaj yakalayan İtalya 2. maçınıda kazanarak liderliğini garantiledi. Son maçtaki İrlanda mağlubiyetine rağmen grubu lider tamamlayan Gök Maviler'in ardından yıldızlarla dolu kadrosuyla Belçika averajla 2.sırada yer alarak üst tura yükseldi. Zlatan ve arkadaşları için hayal kırıklıkları ile dolu turnuva 1 puanla son sırada tamamlanırken son maçında İtalya'yı yenen İrlanda en iyi üçüncüler arasına girerek üst tura yükseldi.

F GRUBU
Cristiano Ronaldo önderliğinde artık başarı hedefleyen Portekiz'in favori olduğu grupta elemelerin çarpıcı derecede başarılı takımı Avusturya, ilk büyük şampiyonasını yaşayan İzlanda ve turnuvaya katılarak çoğunluğu şaşırtan Macaristan yer aldı. Avusturya inanılmaz bir hayal kırıklığı yaratarak grubu 1 gol ve 0 puan ile son sırada tamamlarken, Portekiz de 3 beraberlikle favori olduğu gruptan anca en iyi üçüncülerden biri olarak çıkabildi. Tarihindeki ilk büyük şampiyonada 3 maçta da yenilmeyen ve 5 puana ulaşan İzlanda grubu 2. tamamlarken; Macaristan belkide turnuvanın en büyük sürprizine imza atarak grup aşamalarının Galler ile beraber en golcü takımı oldu ve yenilgi almadan grubu lider tamamlayarak üst tura yükseldi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0