Euro 2016 | Son 16 yolcusu kalmasın!

Tarihin en büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olarak düzenlenen Euro 2016'da grup aşaması dün oynanılan 4 karşılaşma ile tamamlandı. Günün ilk maç seansı olan 19:00'da bizleri de yakından ilgilendiren F Grubu müsabakaları oynandı. Gruptan çıkmayı garantileyen Macaristan, turnuvanın sürpriz adaylarından Portekiz ile karşılaşırken; grubunu ikinci sırada tamamlayan İzlanda grubu son sırada tamamlayan Avusturya ile karşı karşıya geldi. Günün ikinci maç seansında ise saatler 22:00'i gösterdiğinde E Grubu sahne aldı. İlk 2 maç sonunda gruptan çıkması kesinleşen İtalya, grup üçüncülüğü için son saniyeye kadar savaşan İrlanda ile karşılaşırken; Avrupa'nın altın çocukları olarak adlandırılan Belçika, gruptan çıkmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan İsveç ile karşılaştı.

Avusturya - İzlanda
Grupta golü ve puanı bulunmayan Avusturya ile 2 maçından da beraberlikle ayrılan İzlanda'yı karşı karşıya getiren mücadelede İzlanda'ya 1 puan yetiyorken Avusturya'ya 3 puan bile yetmeyebilirdi. Maçın 18. dakikasında Bödvarsson İzlandayı 1-0 öne geçirdi. Golün ardından Dragovic ile bir penaltı vuruşundan yararlanamayan Avusturya devreyi yenik kapattı. 60. dakikada Schöpf Avusturya'nın turnuvadaki ilk golüne imza atarak durumu 1-1 yaptı. Bu dakikadan sonra bütün riskleri alan Avusturya 90. dakikada kontraataktan Traustason'un golüne engel olamayınca turnuvaya 0 çekerek veda etti. İzlanda ise tarihinde ilk kez katıldığı şampiyonada bir üst tura yükseldi. 

Macaristan - Portekiz
Ronaldo'nun formsuzluğu ve 2 maçta aldığı 2 beraberlikle şansını son maça bırakan Portekiz, 4 puan ile gruptan çıkması garanti Macaristan ile karşılaştı. Macarların alacağı galiiyet milli takımımızı da son 16'ya taşıyacaktı. 19. dakikada tecrübeli oyuncu Zoltan Gera ile 1-0 öne geçen Macaristan 42. dakikada Nani'nin golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1 geçildi. İkinci yarıya Bursasporda forma giyen Dzsudzsak'ın golüyle başlayan Macarlara 2 dakika sonra şık bir golle cevap veren Ronaldo hem şanssızlığını kırdı hem de durumu 2-2 ye getirdi. Golden 5 dakika sonra harika bir golle Dzsudzsak takımını tekrar öne geçirsede cevap yine süperstar Ronaldo'dan geldi ve mücadele 3-3 sona erdi. Bu maçtan millilerimiz için istediğimiz sonuç çıkmadı ve umutlarımızı E grubuna çevirmek zorunda kaldık. Bu sonuçların ardından Macaristan grubu lider tamamlarken Portekiz 3. sırayı elde etti.

Belçika - İsveç
Belçika grupta 2. mi yoksa 3. mü olacağını belirleyecek karşılaşmada kazanamazsa evine dönecek İsveç ile karşılaştı. Maçın bizim açımızdan da önemi büyüktü. İsveç kazanırsa biz eve dönecektik. İsveç'in süperstarı İbrahimovic'in milli takımı bırakacağını açıklaması ile kazanamazlarsa onun adınada son milli maç olacaktı. Maç boyu baskısını hissettiren Belçika Lukaku ile önemli fırsatlardan yararlanamasada 85. dakikada Nainggolan'ın golü ile sahadan 1-0 galip ayrıldı ve grubu 2. tamamladı, İbrahimoviç ve arkadaşları ise turnuvaya veda etti. 

İtalya - İrlanda
Grupta ilk 2 maçını kazanan İtalya liderliği garantilemiş hatta rakibinin İspanya olduğunu bile bilerek maça çıkıyordu. Bu da kadroda büyük bir rotasyon getirdi tam 9 oyuncusu ana 11inin dışında olan İtalya'nın kaybetmesi bizim milli takımımız içinde turnuvanın sonu anlamına geliyordu. İrlanda ise kazanırsa son 16ya kaybederse evine gidecekti. İlk yarıda sadece 3 şut izlediğimiz maçta hakimiyet İrlanda takımındaydı. İkinci yarıdada kontrol İrlanda da olsada karşılıklı net pozisyonlar yaşndı. İtalya'nın bir topununda direkten döndüğü karşılaşmada 85. dakikada Robbie Brady, İrlanda'yı bir üst tura taşıyan bizim ise hayallerimizi yıkan golü atıyordu. Sahadan bu golle galip ayrılan İrlanda grup 3. oluyor, İtalya ise 1.sıradaki yerini koruyarak gruptan çıkıyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0