Mercek altında | Nenad Krstic'in takıma etkisi..

Galatasaray Odeabank'ın Eurolegue oynayacağı sezonda Nenad Krstic, bir önceki yazımda anlattığım sebeplerden dolayı hücum olarak takımımıza önemli şeyler katacak olsa bile savunmada da birçok soruna sebep olabilir. Sağlık sorunları ve form durumu şekillenecek sezonumuz açısından çok büyük öneme sahip olan Krstic'in bu yazıda sahada takımımıza neler katabileceğini ve ne gibi sorunlara yol açabileceğini ve onu nasıl kullanmamız gerektiğini yazmaya çalışacağım.


HÜCUMDA BÜYÜK TEHDİT
Yazıya başlamadan önce biraz sonra yazacaklarımın Nenad Krstic'in sağlıklı bir şekilde sahalara dönmesi durumunda olacaklar olduğunu, bu sağlıklı dönebilme durumunun ise büyük bir soru işareti ve risk barındırdığını belirteyim. 

Nenad Krstic profil itibariyle hücumda boyalı alanda dominasyon yaratan ancak savunmada ise arkası toparlanması gereken bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon oyun planını ikili oyunlar üzerine kuran koçumuz buradan sonuç üretemediği zaman çözüm üretmekte zorlanıyordu. Chuck Davis'in gelişinden sonra onun alçak post oyunlarını hücumda önemli bir opsiyon yapan Ataman, sezonun sonlarına doğru Davis'in alçak post oyunlarını adeta bir numaralı hücum varyasyonu haline getirmişti. Bu noktada Krstic'in varlığı net bir alçak post opsiyonu yaratmamızı sağlayacak. Sağlıklı olduğu zaman Avrupa'nın en iyi alçak post hücumcularından biri olan Krstic kısa sürelerde spesifik olarak bu alanda katkı verebilir.

Ergin Ataman sisteminde doğru alan paylaşımı oldukça önemli yer tutuyor. Uzunlarından mutlaka şut katkısı almak isteyen ve bu sayede alanı açarak kısalarına penetre etmek için gerekli alanı yaratmak isteyen koçumuz geçen sene Stephane Lasme'den aldığı orta mesafe şut katkısıyla çok önemli bir avantaj sağlamıştı. Bu noktada şut olarak Lasme'den daha keskin bir silaha sahip olan Krstic aynı etkiyi yaratabilir. İkili oyunlar sonrasında açılarak orta mesafe şut tehdidi yaratan Krstic hücumda ki en büyük silahımız olan ikili oyunların rakipler tarafından savunulmasını zorlaştıracaktır.

Nenad Krstic'in hücumda kısa sürelerde önemli bir silah olduğundan bahsetmişken savunmada neler götüreceğini ve onu nasıl absorbe edebileceğimize gelelim. Öncelikle Nenad pivot rotasyonunda ki ilk opsiyon olmayacak, ikinci hatta duruma göre üçüncü opsiyon bile olabilir. Sağlıklı olduğu dönemde bile ikili oyun savunması sorunlu bir oyuncu olan Nenad mevcut kısa rotasyonumuzu da düşündüğümüz zaman savunma açısından oldukça risk barındırıyor. Özellikle uzun rotasyonunda ki diğer partneri Austin Daye ile birlikte değerlendirdiğimiz zaman ise kafalarda savunma açısından büyük bir soru işareti oluşuyor. Kısa süreler almasını beklesem bile Nenad'ın savunma defosunu ekarte edebilmemiz önemli olacak. Bu bağlamda geçtiğimiz sezon takımda bulunan Blake Schilb ile devam edilmemesi ve onun yerine mutlaka kısa rotasyonuna ön alan baskısı yapan, perdelemelerde takılmayan ve savunmada sertlik ve dinamizm katacak bir kanat oyuncusu ile ayrıca Nenad'ın en büyük artılarından biri olan doğru pozisyon aldığında onu besleyecek ve ikili oyunlardan sonra onu bulabilecek bir guard eklemesi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Uzun rotasyonunda ise mutlaka Krstic'in önüne çemberi koruyabilecek, atletik ve ribaund yeteneği olan bir beş numara ve buna ek olarak sahada efor sarf edecek ve mücadele gücü yüksek, yardım savunmalarında etkili olan bir 4.5 numara alınması gerektiğini düşünüyorum.

NENAD KRSTIC NASIL BİR HAMLE?
Nenad Krstic transferini genel hatlarıyla değerlendirdikten sonra toparlarsam, Krstic büyük soru işaretleri ve riskler barındıran bir hamle. Gerek geçirdiği sakatlıklar gerekse sağlıklı dönse bile yaratacağı savunma opsiyonları ile büyük soru işaretleri barındıran bu hamleden katkı alabilmemiz için arkasını mutlaka ona uygun şekilde doldurmalıyız. Transfere umutla bakmamı sağlayan tek şey ise 2 aydır özel antrenör ve sağlık ekibi ile antrenman yapıp güçlenen Nenad Krstic'in sakatlıktan sonra yeniden sahalara dönüp ismini kanıtlamak için çok istekli ve hırslı olması. Umarım bu transferde aldığımız riskin karşılığını alıp fayda sağlarız. 

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0