Yeni sezonda teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink..

Geride bıraktığımız 2015 - 2016 sezonunun devre arasında altyapı koordinatörü göreviyle Galatasaray'a gelen ve 16 Mart'tan itibaren geçici olarak A takımın başına geçen Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink, yeni sezonda da takımın başında olacak. Geçtiğimiz sezon lige Mart ayında havlu atmasına, Avrupa'dan erken elenmesine rağmen bir türlü yeni sezonun planlamasını yapamayan Galatasaray tarihinin en başarısız, en vizyonsuz yönetimi olan Dursun Özbek ve ekibi, yaklaşık 4 aylık çalışmanın ardından geçtiğimiz sezonun 26.haftasında takımın başına geçen "altyapı direktörümüzü" yeni sezonda A takımın başına geçirme kararı aldı.


Yeni sezon öncesi görüşülen, görüşüldüğü iddia edilen bir çok teknik adayının yönetimi red etmesi durumun net bir şekilde özeti olarak karşımızda duruyor. 1 Temmuz'da top başı yapacak olan Galatasaray, yeni sezonda takımı çalıştıracak olan teknik direktörünü 30 Haziran akşamı resmi sitesinden açıklıyor. Hepsi bir kenara, sezon sonunda Hollandalı teknik adama "Siz görevde kalacakmış gibi plan ve programınızı yapın." bilgisi verildiğini de ekleyelim. Bu ne demek? Biz bir teknik adamla anlaşamazsak, sizinle çalışmaya devam edeceğiz. Ne olur ne olmaz, açıkta kalmayalım.. İşte bu kulübü, böylesine geniş(!) vizyona, futbol aklına ve yönetim anlayışına sahip insanlar yönetiyor. Elalem yeni teknik direktörünü, devam eden sezonun devre arasında açıklarken biz sezon başı kampına 1 gün kala açıklıyoruz. Pes!

Hollandalı teknik adam geçtiğimiz sezon "emanet hoca" olduğundan pek fazla eleştirmiyor, sezon sonunda gemiyi sağ salim karaya çıkartmasını bekliyorduk. Hiçbir talebi olmadan, eldeki oyuncularla birşeyler yapmaya çalıştı. Yaptı da.. Kaos ortamında olan futbol takımı her geçen hafta biraz daha iyi oynamaya başladı, sezon sonunda Avrupa Kupalarına katılmama cezasını amorti eden Türkiye Kupası şampiyonluğuna ulaştı. Hataları oldu mu? Mutlaka. Zaman zaman tercihlerini sorguladık, oyuncu değişikliklerini eleştirdik. Ancak takımı fazla tanımayan, bu oyuncu grubuyla sadece 12 maç birlikte olan birisini sezon sonunda insafsızca eleştirmek yanlış olurdu. Riekerink için büyük bir meydan okuma, Galatasaray için ise büyük bir atılım. Camiayı tanıyan, oyuncu grubunu tanıyan, takım düzenini bilen bir hocanın olması şuan için avantaj gibi görünse de, Hollandalı teknik adamın sezon başından itibaren takıma neler yapacağı - yaptıracağı büyük bir merak konusu bizler için. Ona da bol şans dilemek gerekiyor, keza yönetimsel durumdan dolayı pek fazla camianın heyecanı ve beklentisi olmasa da burası Galatasaray. 

Geçtiğimiz sezon aylık 17bin Euro ücretle altyapı koordinatörlüğüne getirilen ve sadece bir hafta sonrasında A takımın başına geçen Hollandalı teknik adam yeni sezonda 900bin euro net ücretin yanı sıra, Süper Lig şampiyonluğu halinde 250bin Euro, Türkiye Kupası şampiyonluğu halinde de 150bin Euro başarı bonusu alacak.

1 yorum:

  1. Sadece Galatasaray değil, Türk futbolu bitiyor.. Gelir gider dengesi kurulamadı, Türkiye liginin cazibesi yok, oyuncu hinterlandımız verimsiz, Avrupa kalibresinin dışında kaldık, tranfer listemiz real betis, swansea gibi kendi liglerinin vasat takımlarıyla aynı ve alım gücümü onların çok gerisinde.. Ünal Aysal yönetiminde yakalanan suni bir hava vardı ve temelsiz olduğu için çoktan gitti.. Bu takıma bir proje lazım, disiplin lazım, istikrar lazım; bu Jan Olde Riekerink'le de olur, başka birisiyle de olur, ama niyet önemli. Neden Riekerink'i tercih ettiler, neden bugüne kadar açıklamadılar.. Kimsenin Galatasaray'ın teklifini kabul etmediğine inananamam;; en kötü dönemlerimizde Gerets'i, Rijkaard'ı getirebilen Galatasaray basında ismi geçen Sampaoli, Puel, De Boer, Schaaf, Leonardo gibi hocaları ikna edemiyorsa bu sadece GS'nin değil Türk futbolununun bittiğini gösterir; ama bence durum bu değil.. Numaradan görüşmeler yapıldı, basında kimin haberi yapıldıysa ve taraftar hangi isme heyecanlandıysa birden haber soğutuldu, o kadar ki haftalardır bir görüşme haberi dahi yansımadı medyaya.. Öne çıkan tüm yöneticeler istifaya zorlandı, Alp Yalman'ı açıkladılar bir hafta geçmeden kaçırmak üzereler.. Bu Dursun Özbek saf birisi değil, amacı nedir, kime hizmet ediyor anlayamıyorum ama sanki bir MİT ajanı titizliğinde yürütüyor birilerinin ajandasını.. Bu adam Galatasaray'da bir dönemi kapatmaya gelmiş, muhtemelen her şeyin arkasında arsa satışlarıyla sağlanacak rant ve o rantın paylaşımı var, milyar dolarlardan bahsediliyor.. İzleyip göreceğiz..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0