Russ Smith resmen Galatasaray Odeabank'ta..

 
Geçtiğimiz sezonu Eurocup şampiyonu olarak tamamlayan takımımız Galatasaray Odeabank, transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Yabancı kadrosuna eklediği Austin Daye, Nenad Krstic, Jon Diebler ve Deon Thompson isimlerinden sonra guard arayışına giren birçok isimle görüşen takımımız, NBA patentli oyun kurucu Russ Smith ile anlaşmaya vardı. Kariyerinde NCAA şampiyonluğu bulunan başarılı oyun kurucu son olarak D-League'de forma giyiyordu.

KİMLİK KARTI: RUSS SMITH
19 Nisan 1991, New York doğumlu olan Amerikalı guard 1.83 metre boyunda ve oyun kurucu olarak görev yapıyor. 2013 yılında Louisville ile NCAA şampiyonluğu yaşayan ve 2014 NBA Draftlarında 47. sırada Philedelphia 76ers tarafından draft edilen Russ Smith, draftın ertesi günü New Orleans Pelicans takımına takas oldu. NBA ve D-League arasında mekik dokuyan Russ Smith son olarak yaz liginde forma giymişti.

KOLEJDE ŞAMPİYONLUK
Basketbol hayatına doğduğu şehir olan New York'ta ki Archbishop Lisesi'nde başlayan Russ Smith burada önemli ortalamalar yakaladı. İlk senesinde 24.5 sayı ortalamasıyla takımın en skorer oyuncusu olan Smith, 2. senesinde ise performansı zirveye çıkartarak 29.6 sayı, 7.3 ribaund, 2.3 asist ortalamaları ile oynadı. Daha sonra South Kent Lisesine geçiş yapan ve burada başarılı grafiğini sürdüren Russ Smith 2009 yılında Jordan Brand Classics organizasyonuna davet edilerek önemli bir oyuncu olacağının ilk sinyallerini vermiş oldu. 2010 senesinde Louisville ile kolej kariyerine başlayan genç yıldız adayı, kolejdeki ilk iki senesinde Peyton Siva'nın gerisinde kalırken, rotasyonda ilk beşe yerleşerek takımının skor yükünü çekmeye başladığı 2013 senesinde NCAA şampiyonluğu yaşadı. Yarı final maçında Wichita State karşısında 21 sayı atarak takımının finale çıkmasını sağlayan Smith, şüphesiz şampiyonluğun en önemli parçalarından biriydi. Sezonu 18.7 sayı, 3.3 ribaund, 2.9 asist ortalamaları ile kapatan Smith, Louisville'in 31-6'lık rekor galibiyet sayısını yakalamasının başrol oyuncularından oldu. Kolej kariyerinde takım başarısının yanı sıra birçok bireysel başarıda kazanan başarılı oyuncu şampiyonluk senesinde kendi bölgesinin en iyi oyuncusu ödülüne layık görüldü. O sene içerisinde Manhattan maçında 18 sayı, Saint Louis maçında 23 sayılık performanslar ile akıllarda yer eden Smith, özellikle Louis maçında kısa sürede attığı 11 sayı ve maç genelindeki 7 asistlik performansı ile kolej kariyerinde unutamayacağı gecelerden birini yaşadı. Russ Smith kolej kariyerini sonlandırırken 4 yıllık bu süreçte 8 adet bireysel ödül aldı. 2014 NBA Draftlarında Philadelphia Sixers tarafından 47. sıradan seçilen başarılı oyuncu draft edilmesinden hemen sonra Pierre Jackson takasında kullanıldı ve New Orleans Pelicans oyuncusu olarak NBA'e adım attı. 

NBA'DE TUTUNAMADI
Çaylak sezonunda beklentileri karşılayamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaratan Russ Smith bir çok kez D-League'e gönderildi. D-League'de oynadığı 7 karşılaşmada 15.1 sayı, 5.8 asist ortalamaları yakalayan ancak Pelicans staffını memnun edemeyen Smith, Ocak 2015'te Memphis Grizzlies'e takas oldu. Burada da süre bulmakta zorlanan ve yeniden D-League'e gönderilen Russ Smith D-League'de 19.3 sayı, 3.6 asist ortalamaları ile sezonu kapattı.

2015-2016 sezonuna Memphis Grizzlies'te başlayan Russ Smith yeniden bir çok kez D-League takımına gönderilirken sakatlıklar sebebiyle Aralık ayına kadar Memphis ile 15 karşılaşmaya çıktı. 29 Aralık itibariyle serbest bırakılan Russ Smith, D-League takımlarından Delaware 87ers ile sözleşme imzaladı. Burada aradığı ortamı bulan ve skorer yapısını ortaya çıkartan Smith takımının tüm skor yükünü sırtladı. Takıma katıldıktan sonraki ilk maçında kenardan gelerek 37 sayı atan Smith üst üste sansasyonel performanslarına devam ederken Ocak ayının son haftasında Haftanın Oyuncusu ödülünün sahibi oldu. 23 Martta Chanton Charge karşısında takımının 140-129 yenilmesine engel olamazken 24-42 saha içi isabeti ile 65 sayı atan Smith bir D-League karşılaşmasında en çok sayı atan oyuncu rekorunun sahibi oldu. 29 Martta sakatlığı sebebiyle serbest bırakılan Smith Delawere 87ers ile çıktığı 21 karşılaşmada 28.1 sayı, 4.95 ribaund, 8.05 asist ortalamaları ile oynadı.

Russ Smith'e Yenilmez Armada'ya hoşgeldin der, Sarı Kırmızılı forma altında başarılı ve uzun bir kariyer dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0