Rio 2016 | Potanın Perileri'nin olimpiyat yolu..

Olimpiyat Elemeleri'nde sırasıyla Arjantin, Kamerun ve Küba'yı farklı mağlup ederek olimpiyatlara katılım vizesini alan Periler, A Grubu'nda Avustralya, Fransa, Japonya, Belarus ve Brezilya ile çeyrek finale kalma mücadelesi verecek. İlk 4 takımın çeyrek finale taşınacağı sistemde çapraz eşleşme ile B Grubu'ndan gelen diğer takımlar da çeyrek final eşleşmelerinin diğer ayağını oluşturacak.


HER ŞEYİN BAŞI SAVUNMA
Milli takımımızı değerlendirmeye başlayacaksak, şüphesiz ki bahsedeceğimiz ilk konu savunma olacaktır. Yıllardır süregelen savunma anlayışı, Ekrem Memnun'un milli takımın koçu olmasıyla birlikte daha üst seviyeye taşındı. Maça başlayan beşte üç uzun (Bahar - Nevriye - Sanders) kullanan İmparator, bu sayede rakiplerine fizik üstünlüğü kurarken diğer iki kısanın -özellikle Işıl Alben- rakip guardlara yaptığı baskı, takımımıza önemli bir avantaj sağlıyor. Biz savunma takımıyız, sonuca takılmadan yaptığımız en iyi işi maç boyunca yapmamız gerekir. İnanıyorum ki biz bunu yapabildiğimiz sürece turnuvada madalya şansımız hep olacaktır.

HÜCUMDA İKİZ KULELER
Ekrem Memnun'un takıma gelişiyle daha efektif kullandığımız ikiliden bahsetmek lazım: Nevriye Yılmaz - Lara Sanders. Nevriye'nın gerek sırtı dönük oyunları gerekse orta mesafe ve -elemelerde istikrarsız olmasına rağmen- dış şut silahı, Lara Sanders'ın ise pota altındaki bitiriciliği, orta mesafesi ve atletizmiyle hücum ribaundlarına önemli katkı vermesi hücumumuzu rahatlatan faktörlerden. Bunların dışında Işıl Alben ve Birsel Vardarlı gibi potaya penetre edebilen guardlarımızın kadroda olması da çok değerli. Set oyununda zaman zaman sıkışsak da bu dönemde savunma kaynaklı fastbreak sayıları bulabiliyoruz. Ayrıca kenardan gelen Şebnem Kimyacıoğlu'nun şut isabetleriyle oyuna da çeşitlilik katabilen bir yapımız var.

STRATEJİK PLANLAMA
Madalya yolunda önemli etkenlerden biri de gruptan çıktıktan sonra gelecek rakipler olacak. Gruptaki ilk 2 maçını gruptaki en önemli 2 rakibi Fransa ve Avustralya ile oynayacak Potanın Perileri, bu iki maçtan en az birini kazandığı takdirde gruptaki ilk 2 yolunu açacak. Grubu 2.sırada bitirdiğimiz takdirde muhtemelen çeyrek finaldeki rakibimiz İspanya olacak lakin bu da yarı finalde ABD ile oynayacağımız anlamına geliyor. Eğer yarı finalde ABD'den kaçmak istiyorsak grubu ya 3. ya da 1.sırada tamamlamamız gerekiyor. 

 FCN Blog ailesi olarak Potanın Perilerine madalya yolunda can-ı gönülden başarılar dileriz. Haydi Kızlar durmak yok bize! Şansımız, bahtımız ve yolumuz açık olsun..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0