Galatasaray Odeabank ilk etap çalışmalarını tamamladı..

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İtalya'nın Bormio kentinde kamp çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, ilk etap programını geçen gün oynadığı Emporio Milano maçı ile sonlandırırken, dün bir sonraki kamp durağı olan Sardunya Bölgesi'ne hareket etti. Burada Dinamo Sassari ile iki hazırlık maçı yapacak olan ekibimiz daha sonra 16-17 Eylül tarihlerinde Cagliari Turnuvasında boy gösterecek ve İtalya çalışmalarını sonlandırarak yurda dönüş yapacak.


Hazırlık çalışmalarına 15 Ağustos'ta genç oyuncuları ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde başlayan Galatasaray Odeabank, 22 Ağustos tarihinde yabancı oyuncularının büyük çoğunluğunun katılımı ile sezonu resmi olarak açtı. Kamp çalışmaları için 1 Eylül'de İtalya'nın Bormio bölgesine giden ve burada sert bir kamp etabı geçiren ekibimiz, 5 hazırlık karşılaşmasına çıkarken ilk maç dışında canlı yayının olmadığı ve bu yüzden takip etmekte oldukça zorlandığımız karşılaşmalarda 3 galibiyet - 2 mağlubiyet aldı. 

2 Eylül : Galatasaray Odeabank 93 -  84  Fortitudo Bologna 
3 Eylül : Galatasaray Odeabank 80 -  77  Vanoli Cremona
5 Eylül : Galatasaray Odeabank  72 -  76  Tofaş
6 Eylül : Galatasaray Odeabank 77 -  53  Sharks Antibes
7 Eylül : Galatasaray Odeabank  86 -  91  EA7 Emporio Armani Milan

HAZIRLIK MAÇLARINDA NELER YAPTIK?
İlk hazırlık karşılaşmasında İtalyan Fortitudo Bologna takımı ile karşılaşan temsilcimiz, kamp etabı boyunca sadece bu maça tam kadro çıkabildi. İtalyan ekibi karşısında ilk hazırlık maçı olmasına rağmen rahat bir oyunla sahadan 93 - 84 galibiyetle ayrılan takımımızda Nenad Krstic 15 sayı, 9 ribaund ile yıldızlaşırken; Justin Dentmon 14 sayı, 2 asist ile güzel bir başlangıç yaptı.

Kamp döneminin ikinci hazırlık maçında takımımız İtalyan ekibi Vanoli Cremona'yı 80 - 77 ile geçerken sağ ayak bileğinden ufak bir sakatlığı bulunan Austin Daye bu maçta süre almadı. Vladimir Micov 16 sayı, 4 ribaund ile takımın en skorer ismi olurken, Russ Smith 15 sayı, 2 asist ile mücadele etti. Bir önceki maçın başarılı isimlerinden Nenad Krstic ise 12 sayı, 4 ribaund ile oynadı.
Üçüncü hazırlık maçında Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin yeni ekiplerinden Tofaş ile karşılaşan Galatasaray Odeabank, bu maçta da tıpkı bir önceki maçta olduğu gibi Austin Daye'den faydalanamazken Justin Dentmon'da yaşadığı ufak sakatlıktan dolayı dinlendirildi. Baştan sona kadar önde götürdüğü karşılaşmayı son dakikalarda Tofaş'ın yaptığı 7 - 20'lik atağa karşılık veremeyince sahadan 72 - 76 mağlup ayrılan temsilcimiz, böylece hazırlık maçlarındaki ilk mağlubiyetini almış oldu. Karşılaşmada Russ Smith 14 sayı, 7 asist ile ön plana çıkan oyuncumuz olurken, Sinan Güler 14 sayı; Vladimir Micov 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile mücadele etti.

Galatasaray Odeabank Bormio'da yaptığı dördüncü hazırlık karşılaşmasında Fransız takımı Sharks d'Antibes ile karşılaştı. Kamp döneminin en rahat galibiyetlerinden birini alarak sahadan 77 - 53 gibi farklı bir skorla galip ayrılan takımımızda bir önceki maçta süre almayan Austin Daye ve Justin Dentmon oynarken, Göksenin Köksal ise sakatlığından dolayı dinlendirildi. Vladimir Micov 13 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olurken, Jon Diebler 10 sayı; Russ Smith ise 10 sayı, 5 asistle mücadele etti.

Bormio etabının son maçında güçlü İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani Milan ile karşılaşan temsilcimiz oldukça çekişmeli geçen maçta, geriye düşmesine rağmen maçı son topa kadar taşıdı. Sakatlıkları dolayısıyla Russ Smith ve Nenad Krstic'ten faydalanamayan temsilcimiz karşılaşmadan 86 - 91 mağlup ayrılırken Justin Dentmon'ın 20 sayı, 7 asist; Sinan Güler'in 16 sayı, 3 asistlik performansları mağlubiyeti engelleyemedi. Sakatlıktan dönen Austin Daye ise 4/6 üç sayılık isabeti ile 14 sayı atarken 6'da ribaund çekti.

SAKATLIKLAR CAN SIKTI
Uzun ve yorucu geçecek yeni sezon için hazırlık çalışmalarında tempoyu yukarıda tutan ve çok sert idmanlar yapan takımımızda yaşanan sakatlıklar can sıktı. Austin Daye, Justin Dentmon, Göksenin Köksal ufak sakatlıklar yaşarken Russ Smith yaşadığı adele sakatlığından dolayı yaklaşık 10 gün sahalardan uzak kalacak. Takımımıza en kötü haber ise Vladimir Micov'dan geldi. Emporio Milano maçında sakatlanan Sırp yıldızımızın ameliyat olmasına karar verilirken, Micov sahalardan 3-4 hafta uzak kalacak.

KİM NE YAPTI?
İtalya'da ki hazırlık kampının Bormio etabında oynanan beş hazırlık karşılaşması sonunda Justin Dentmon 12.5 sayı; Alex Tyus 6 ribaund; Russ Smith ise 3.8 asist ortalama ile bu alanlarda takımımızın en iyi oyuncuları oldular. Austin Daye 8.7 sayı, 5.7 ribaund, 2 asist ile çok yönlü bir oyun sergilerken, Nenad Krstic 10.3 sayı, 4.8 ribaund, 1.5 asist ile oynadığı 4 maçta eski günlerini anımsattı. Vladimir Micov ve Sinan Güler geçen sezon kaldıkları yerden devam ederken Blake Schilb ve Deon Thompson istatistik açısından beklentilerin altında kalan isimler oldular.

** Nenad Krstic Bormio etabı sonunda dizinde eski sakatlığının tekrarlama riskinden dolayı basketbolu bırakma kararı aldı.

Takımımızın bireysel istatistiklerinin tamamı ise şu şekilde oluştu..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0