STSL | Milli ara sonrası dönüş..

Spor Toto Süper Ligi'ne ilk 2 maçta galibiyetle başlayan Galatasaray, ligin 3.haftasında Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İlk maçtaki kötü oyundan sonra geçtiğimiz hafta Akhisar deplasmanından iyi bir skor ve güzel umutlarla dönen takımımızda, yeni transfer Kolbeinn Sigthorsson dışında eksik bulunmuyor. İlk 2 haftanın en iyileri ise gurbetçi futbolcularımız Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok olarak göze çarpıyor. Sezona 2 maçta 2 golle başlayan Eren, transfer aşamasında oldukça eleştirilmişti. Orta sahaya derinlik katma amacıyla takıma katılan Tolga Ciğerci ise, iki maçtaki efektif performansıyla ilk 11 şansını epey bir zorluyor. Nigel De Jong'un da takıma hazır katılmasıyla oluşan genişlik sonucunda antrenörümüz Jan Olde Riekerink'in Kayserispor maçına nasıl bir 11'le çıkacağı ise merak konusu olacak.


ASLAN UMUT VERİYOR
Sezonun ilk maçında TT Arena'daki seyircisiz maçta, Karabükspor'a karşı vasatın altında bir görüntü sergileyen takımımız Akhisar deplasmanında ise çok farklı bir görüntü sergilemişti. İlk maçta durağan, uyumsuz ve temposuz oynayan takımda Eren'in son dakika golü dışında öne çıkan çok fazla bir atraksiyon olmamıştı. İkinci maçta ise bu görüntüsünden çok daha uzakta bir performans sergileyen Galatasaray, Wesley Sneijder'in daha istekli olması ve Tolga Ciğerci'nin tam olarak merkez orta saha konumunda oynaması oyunu kanatlara yığma konusunda oldukça işimize yaramıştı. Eren'in sakatlanmasından sonra oyuna katılan Josue'nin hücum varyasyonlarımıza büyük bir etki yaratması ise işin hücum konusunda bizi rahatlamıştı. Takımımızın tıpkı Akhisar maçındaki gibi dikine hızlı ve isabetli paslarla oyunu üçünü bölgeye yıkmasını bekliyoruz. Peki Akhisar maçında ne değişti? Bruma ile birlikte diğer kanat oyuncumuzun (Sinan, Yasin, Josue?) sürekli yer değiştirmesiyle 18'in dışındaki alanda Sneijder'in de marke olarak topla buluşması en büyük hücum silahımız olmuştu. Bu üç oyuncunun dışında bu sistemdeki en değerli oyuncu ise Tolga olmuştu. Tolga dikine, uzun ve yerden isabet yüzdesi yüksek paslarla Eren ve Sneijder'i iyi beslemişti. Sneijder'in daha rahat bir şekilde topla buluşması diğer hücum oyuncularımızı da olumlu etkiledi. Sneijder geçtiğimiz maçta aman aman bir görüntü sergilemedi. Hâlen daha hazır değil ancak hücum yeteneklerini ortaya çıkartabilecek alanı buldu, kaleyi çok daha müsait yerlerden denedi. Ayrıca Eren'e gol pasını da Sneijder verdi. Kısacası Tolga, Sneijder ve Eren üçlüsüyle kaleye dikine paslarla ilerleyip kanat oyuncularımızın çabukluk meziyetlerinden daha rahat yararlanabildik. Bu sebeple goller bulduğumuzu söyleyebilirim. İkinci yarıda Josue oyuna girdikten sonra ise rakip 10 kişiymiş gibi oynadı. O denli çeşitli pas kanalları bulunan, kaleye daha emin ilerleyen bir takım görüntüsündeydik. İşin savunma kısmında ise hâlen daha uyumsuzluklar ve zaaflar var. Ancak Aurelien Chedjou'nun az da olsa toparlandığını gördük. Sabri'nin Linnes'e göre daha sert olması ise savunma kısmında işimize yaradı. Savunma sorunlarını ise De Jong ve Cavanda'nın olumlu performanslarıyla çözmeyi umut ediyoruz.

DE JONG İLK 18'DE
Yeni transferimiz Nigel De Jong'un 34 numaralı formasıyla yarın en azından ilk 18'de olacağını biliyoruz. Jan Olde Riekerink, maç öncesi yaptığı basın toplantısında Hollandalı orta saha oyuncusunun hazır olduğundan bahsetmişti. Bu sebeple radikal bir kararla Selçuk İnan'ın yedek olarak başlayacağını öngörmek çok yanlış bir tez olmaz. Tolga'nın yükselen formuyla ve fiziksel olarak hazır bir De Jong'un yaratacağı etki takım düzenlerimiz açısında çok yararlı olacaktır. Ancak JOR'un her oyuncu kesilebilir ama Selçuk bu oyunculardan değil, bana bile yardımcı oluyor gerçek bir kaptan gibi söylemlerinden sonra ilk maçtan De Jong'u 11'e çıkarması ne kadar gerçekleşecek bir fikir kestirmek güç. Ancak hocanın hak edene formayı vermesi ve evlatçılık anlayışından uzak olması bu tezi güçlendiren nedenlerden biri. Şu açık ki Tolga Ciğerci'nin yarın ilk 11'de başlamaması hata olacak. Sezona en iyi başlayan 2 oyuncudan biri ki ben 1'e koyarım. Box-to-box oynayan, fiziki güç koyan ve tempo olarak Türkiye Ligi'nin üstünde oynayan bir oyuncunun kesilmesi yanlış olacaktır. De Jong'un yedek başlayacağını ve Selçuk-Tolga ikilisini kesmeyeceğini düşünsem de, açık bir kapı da bırakıyorum. Çünkü Kayseri'nin hücumcuları da tehditkar isimler. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe deplasmanında rakip savunma allak bullak eden Wellington ve Nakoulma ikilisi, iki senedir başımızı yakan isimler. Bu sebeptendir ki De Jong'a bir açık kapı bırakıyorum yaratacağı sertlik açısından.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0