BSL | Kötü gidiş devam ediyor!

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 3. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Banvit'i ağırlayan Galatasaray Odeabank, maçtan 74-83 mağlup ayrıldı. Jordan Theodore'un 34 sayı - 9 asistle yıldızlaştığı maçta, Vladimir Micov 16 sayı ile takımımızın en skorer ismi oldu. Maç kadrosuna alınmayan Justin Dentmon, Russ Smith ve Jon Diebler ise maçı tribünden izledi. Sezonun ilk mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank'ta kötü gidiş durmaksızın devam ediyor.

Maça Sinan Güler, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Austin Daye ve Tibor Pleiss beşiyle başlayan Ergin Ataman; Justin Dentmon, Russ Smith ve Jon Diebler'ı maç kadrosuna dahil etmedi. İlk sayılarımızı Sinan Güler üzerinden bulduk. Rakip takım ise hücum düzenlerini skorer oyuncu Jordan Theodore'a emanet etti. Karşılıklı sayılarla devam eden maçta kilidi Vladimir Micov'un basketleriyle açtık. Tibor Pleiss'ın Micov'a eşlik etmesiyle ilk çeyreği hem oyun hem de skor olarak üstün kapattık. Özellikle Tibor Pleiss'ın, eleştirilen performanslarından sonra bu maçın ilk çeyreğinde potansiyelini parkeye yansıtmayı başardı. Oyunun her iki tarafında da takımımızın en iyi ismiydi. Tibor'un performansındaki bu değişiklik onu farklı kullanmamızdan dolayı kaynaklandı desek yanlış olmaz. İlk haftalarda bir post silahı olarak topla buluşturulan Tibor Pleiss, bu maçta bir pick and roll silahı olarak kullanıldı. Topla hareketli buluştuğu zaman daha etkili olabileceğini bu maçın ilk çeyreğinde görmüş olduk. İkinci çeyrekte daha iyi oynayan bir Banvit vardı. Jordan Theodore - Gasper Vidmar ikili oyunları dışında dış oyuncularından da katkı bulmayı başardılar. Biz ise Austin Daye'in bireysel attığı basketlerle Banvit'e karşılık verdik. Daye ilk yarıda üçlük atamasa da potaya yakın atışlarda önemli isabet yakaladı. Theodore oyundayken topu ona verip bir şeyler yaratmasını bekleyen bir takım Banvit. Ancak o oyundan çıktıktan sonra da Can Maxim Mutaf ve Jeremy Chappell önderliğinde oyun üstünlüğünü ellerinde tutmayı başardılar. Her iki takımın da dış şut yüzdesi düşük olduğu ilk yarıda konuk takım pota altını çok daha etkin kullandı. Tibor oyundan çıktıktan sonra Deon - Tyus ikilisinden istediğimiz verimi alamadık. Sinan ve Göksenin'in de oyundan çıkmasıyla Can, Emir ve Schilb üçlüsüyle istenilen momentumu yakalayamadık. Theodore'un oyuna girmesiyle ilk yarı sonlarına doğru etkin oyununa devam eden Banvit, ilk yarıyı 33-36 önde kapattı. Theodore 13, Daye 7 sayıyla takımlarını taşıyan oyuncular oldular.

Üçüncü çeyreğe maça başladığımız beş ile başladık. Göksenin ve Sinan'ın dış savunmasıyla savunma sertliğimizi daha üste çekebildik ancak ısınan Banvit skorerleri skor üstünlüğünü takımımıza vermedi. Bu çeyrekte Göksenin Köksal'ın inanılmaz savunma gayreti ile hücumda önemli skorlar elde ettik. Çeyreğe iyi başlayan Tibor - Micov ikilisi oyuna ortak olmamızı sağladı ancak bir türlü skoru elimize alamadık. Bu maç genelinde savunmada diğer maçlara göre daha etkili olduğumuzu söyleyebiliriz. Skor tablosu da bunu gösteriyor. Ancak bu maç özelinde hücumda çok az istediğimiz gibi oynayabildik. Jordan Theodore ve Damian Kulig ile skorlar üreten Banvit üçüncü çeyreği 52-57 önde kapattı. Bu çeyreğe kadar dış şutlarda istediğini bulamayan Galatasaray Odeabank, 2/13 ile üçlük attı. Yüzde 15.. Bu çeyrekte bir teknik-faul alan Austin Daye, maç sonuna kadar bir daha oyuna girmedi. O anda faul sayısını 2'leyen Daye, Ergin Ataman tarafından tabiri caizse cezalandırıldı. Son çeyreğe de iyi giren taraf Banvit oldu. Göksenin Köksal'ın dinamizmi dışında çok fazla bir sükse yaratamayan Galatasaray Odeabank, çeyreğin ortalarına doğru farkın çift hanelere kadar çıkmasına engel olamadı. Bu dakikadan sonra maç bir nevi Jordan Theodore'un jübilesine dönmüş gibiydi. ABD'li skorer, attığı 34 sayının yanında 9 da asiste imza attı. Maç genelinde %20 ile üçlük atan takımımız, hücumda bir türlü istediği ritmi yakalayamadı. Son çeyrekte farkın açılmasındaki en önemli sebeplerden biri de Ergin Ataman'ın oyuncu tercihleri oldu. Austin Daye'in dışında Alex Tyus ve Tibor Pleiss'a da son çeyrekte şans tanımayan koç, bu sezonki 3. mağlubiyetini aldı. Vladimir Micov, Sinan Güler ve Deon Thompson'la kör topal sayılar bulan takımımız için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Jordan Theodore 34 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Takımımız adına ise Vladimir Micov 16 sayıyla maçı tamamladı. Pınar KSK ve Daçka galibiyetlerinden sonra İpekçi'de Galatasaray'ı da mağlup eden Banvit, sezona başarılı bir başlangıç yapmış oldu.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0