Dutch Master: Wesley Sneijder

Süper Lig'de geride kalan 6 haftada ligde bir çok alanda istatistik tablosunda zirvede yer alan Galatasaray'da yıldız oyuncu Wesley Sneijder her ne kadar istatistik tablosuna 3 asist yazdırmış olsa da, sarı-kırmızılı takımın hücum varyasyonlarının başlaması ve yönlendirilmesinde başrol oynuyor. 31 yaşında Hollandalı yıldız oyuncu rakip kaleye en çok şut atan ve isabetli şut atan isimlerin arasında gelmesinin yanı sıra, oyun içerisinde takım arkadaşlarına yaptığı servisler dikkat çekiyor.

Jan Olde Riekerink önderliğinde sezona etkili bir giriş yapan ve son yılların en iyi başlangıçlarından birisine imza atan Galatasaray'da geride kalan 6 maçta ilk onbirde sahaya çıkan ve son oynanılan Antalyaspor karşılaşmasında sakatlanana kadar tüm maçlarda 90 dakika sahada kalmıştı. Hollandalı yıldız, ligde geride kalan 6 haftalık maç sekansında Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor (2) karşılaşmalarında golden önce arkadaşlarına servis yapan isim oldu. Wesley Sneijder geride kalan 6 haftalık seride maç başına 3.1 şut asisti istatistiğini yakaladı ve Bursaspor'un deneyimli oyuncusu Pablo Batalla'nın önünde yer alarak ligin en iyi ismi olmayı başardı. Asistleriyle birlikte dikkate alındığında toplamda 21 kilit pas yapan ve arkadaşlarına pozisyonlar hazırlayan Sniper bu alanda takımın en iyisi.

31 yaşındaki Hollandalı yıldız oyuncu forma giydiği karşılaşmalarda rakip kaleye 16 şut atarak bu alanda Bruma ile birlikte takımın en iyi ismi olurken, maç başına 2.9 şut girişimi ortalamasına ulaştı. Geride kalan karşılaşmalarda %42 şut isabetiyle mücadele eden Sneijder'in maç başına rakip kaleye attığı isabetli şut sayısı ise 1.1 olarak göze çarpıyor. Maç başına 1.4 isabetli şut ortalaması ile oynayan Eren - Bruma ikilisinin arkasında, takım kaptanı Selçuk İnan ile birlikte ikinci sırayı paylaşıyor.

Forma giydiği 6 karşılaşmada maç başına 58.3 pas denemesinde bulunan ve toplamda 323 pas girişimi yapan Wesley Sneijder'in bu denemelerinde topu takım arkadaşlarına başarılı bir şekilde ulaştırma oranı ise %81 oldu. 246 kısa, 15 uzun pas girişiminde başarılı olan Sneijder, bu pasların %52'lik kısmını kendisinden daha önde yer alan takım arkadaşına iletmeyi başardı. Maç başına 0.8 top kaybı ortalaması ile oynayan Sneijder bu alanda kendi mevkisinde oynayan oyuncular arasında en iyi isim olarak göze çarptı. Maç başına 2.5 uzun top girişiminde bulunan Hollandalı oyuncunun ceza sahasına açtığı orta sayısı ise, maç başına 2.8 olarak gerçekleşti.

Sezon öncesinde özel antrenmanlarda güç ve kuvvet antrenmanları yaptığı söylenen Sneijder, geride kalan maçlarda bu özelliğini net bir şekilde sahaya yansıttı. Maç başına 10.7 km koşu mesafesi kat eden Hollandalı yıldız oyuncu, sakatlığı sebebiyle kenara geldiği Antalyaspor karşılaşması dışında tüm maçlarda 90 dakika sahada kalmayı başardı. Sneijder koşu mesafesinin yanı sıra saha içinde rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %52'sinde ayakta kalmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0